۵ ماده مضر برا کبد
سلامت | 1398-04-17 | ۱۰۳۶ بازدید | نظرات
همانطور که می دانیم هیچ مادهی غذایی برای کبد و سلامتی انسان مضر نیست؛ البته، تا وقتی که در خوردن یا نوشیدن آن تعادل را برقرار کنیم، یا آن را در قالب یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنیم. به علاوه، وقتی گفته میشود یک مادهی غذایی برای سلامتی کبد مفید است، به این معنی نیست که میتوان بدون هیچ مشکلی در مصرف آن مادهی غذایی زیادهروی کرد. همچنین، باید بین مصرف گهگاه تنقلات نه چندان سالم، و مصرف مرتب مواد غذایی مضر برای کبد نیز تفکیک قائل شد. در ادامه مطلب لیستی از بدترین مواد غذایی که برای کبد مضر است بیان می کنیم:
۱. تنقلات بستهبندی شده
دفعهی بعد که هوس خوراکیهای بستهبندی شده به سرتان زد، سعی کنید به دنبال خوراکیهای سالم بگردید. مشکل تنقلاتی نظیر چیپس و سایر خوراکیهای بستهبندی شده این است که معمولا مملو از قند، نمک، و چربی هستند. کاهش مصرف اینگونه خوراکیها نیاز به کمی تلاش و برنامهریزی دارد. بهترین استراتژی برای این کار این است که همیشه مقداری تنقلات سالم همراه خود داشته باشید. مثلا میتوانید یک عدد سیب و مقداری کرهی آجیل، یا نصف فنجان حمص را همراه خود به محل کارتان ببرید.
۲. غذاهای چرب
سیب زمینی سرخ شده و همبرگر گزینههای غذایی نامناسبی برای سلامت کبد به شمار میروند. مصرف مقدار زیادی مواد غذایی مملو از چربی اشباع شده میتواند کارکرد کبد را با مشکل مواجه کند. مصرف این گونه مواد غذایی به مرور زمان به التهاب کبد منجر میشود؛ و در نتیجه، میتواند باعث زخم شدن کبد شود که با نام بیماری سیروز کبدی شناخته میشود. بنابراین، دفعهی بعدی که به یک فستفود مراجعه کردید، قبل از سفارش غذا حتما به گزینههای سالمتر فکر کنید.
۳. قند
مصرف بیش از اندازهی این مادهی دوست داشتنی میتواند به سلامت کبدتان آسیب بزند. زیرا بخشی از وظیفهی کبد تبدیل قند به چربی است. اگر در مصرف قند زیادهروی کنید، کبد بیش از اندازه چربی تولید میکند؛ این وضعیت باعث میشود چربی در جایی تجمع کند که به آنجا تعلق ندارد. با ادامهی این وضعیت در طولانی مدت، ممکن است به بیماری کبد چرب مبتلا شوید. بنابراین، یک لطفی به کبدتان کنید و در مصرف قند و خوراکیهای شیرین زیادهروی نکنید.
۴. نمک
بدن به مقداری نمک نیاز دارد – البته، احتمالا نه به آن اندازه که شما معمولا وارد بدنتان میکنید. پژوهشهای اخیر نشان دادهاند، رژیم غذایی مملو از سدیم ممکن است به فیبروز کبدی منجر شود – فیبروز کبدی نخستین مرحله از زخم شدن کبد و ابتلا به سیروز است. با استفاده از برخی روشهای ساده میتوانید میزان مصرف نمک را در رژیم غذاییتان کاهش دهید. از مصرف مواد غذایی فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس پرهیز کنید. به جای مواد غذایی کنسرو شده، از مواد غذایی تازه استفاده کنید. و هیچگاه نمکدان را سر سفره نیاورید تا وسوسهی مصرف نمک را از خود دور کنید.
۵. الکل
مصرف الکل میتواند به کبدتان آسیب وارد کند. این وضعیت به مرور زمان میتواند به سیروز منجر شود. حتی مصرف گهگاه الکل نیز میتواند برای سلامتی مضر باشد. بنابراین، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
نظرات