۱۰ انسان نابغه علمی
خواندنی ها | 1398-04-19 | ۱۳۸۵ بازدید | نظرات
۱_ ارسطو :
او متولد سال ۳۸۴ ق.م است و از فیلسوفان یونان باستان در غرب است که نخستین فیلسوف تحلیلی نیز به حساب می آید. او در زمینه های فیزیک ، متافیزیک ، شعر، منطق ، زیست شناسی ، علم بیان ، سیاست ، اخلاق و نجوم مهارت داشت و جز بزرگترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان یونان باستان به حساب می آمد . او فلسفه را دانش هستی می دانست . از کتاب های او در زمینه ریاضیات می توان به جمیع معارف و علوم یونانی اشاره کرد و در زمینه های منطق و طبیعت و الهیات و اخلاقیات می توان از کتاب های فن شعر و فن خطابه و کتاب اخلاق و سیاست و ما بعد الطبیعه نام برد .
کتاب ارغنون وی دارای بخش های مهم و مختلف مقولات و جدلیات و انالوطیقای اول و دوم و قضیایا و ابطال و فعالطات است که همه این بخش ها در زمینه منطق است . از کتب علمی این دانشمند می توان به طبیعیات ، درباره اسمان ، درکون و فساد ، علم و کائنات جو، تاریخ طبیعی اشاره کرد و دیگر کتب فلسفی این دانشمند با نام های اخلاق نیکوماخوس و سیاست و ما بعد الطبیعه است .
در سال ۳۴۳ ق.م فیلیپ مقدونی از ارسطو دعوت کرد تا به پسرش تدریس کند که او نیز پذیرفت و ارسطو بعد از بعد از اتمام تدریس پسر مقدونی به تاسیس دانشگاهی به نام لوکیوم پرداخت .
ارسطو نقش موثری در فلسفه اسلامی داشت چنان که ارسطو و فارابی پیرو او و مکتب مشا بودند . نظریات وی مخصوصا در کتب ما بعد الطبیعه و منطقش در سراسر قرون وسطی تسلط فکری بر مکاتب اروپا و کلیسا ها است و بعد از ان زمینه ای برای رنسانس علمی و فرهنگی .
۲_ اسحاق نیوتون :
او در سال ۱۶۴۲ به دنیا آمد و از برجسته ترین ریاضیدان ها و فیزیکدانان عصر خود است که در دیگر زمینه های ستاره شناسی و فلسفه مهارت داشت . او دیدگاهی دئیسم داشت و پژوهشگران و زندگی نامه نویسان او را دئیست می دانند .
در سال ۱۶۶۳ به دلیل همه گیر شدن بیماری طاعون دانشگاه را ترک کرد و در طی ۱۸ ماه به خود سازی علمی خود پرداخت که در طی این مدت به نظریه ذره های نور و قانون جاذبه عمومی و دیگر نظریات دست پیدا کرد . حاصل پژوهش های علمی وی در کتاب اصول ریاضی و فلسفه طبیعی گرد آوری شده است که شامل قانون های نیوتون درباره حرکت است . وی توانست از طریق قانون عمومی اثر ماه را بر روی زمین که به صورت جزر و مد است به اثبات برساند و علم مکانیک کلاسیک را پایه گذاری کند .
یکی از اختراعات ولی تلسکوپ بازتابی بود که با اهدای ان به انجمن سلطنتی انگلیس خود را عضوی از این انجمن کرد . از دیگر اختراعات وی می توان به منشور برای تجزیه نور اشاره کرد و از طریق این روش توانست به دیدن طیف های تشکیل دهنده نور سفید بپردازد .
او بنیان گذار حساب دیفرانسیل و انتگرال بود و همچنین به اثبات قانون های حرکت سیاره های کپلر نیز پرداخت . انقلاب علمی در اروپا با اثبات نظریه خورشید مرکزی توسط نیوتون همزمان بود . وی در سال ۱۷۲۷ درگذشت .
۳_ گالیله :
دانشمند و مخترع ایتالیایی که متولد سال ۱۵۶۴ است و در زمینه های فیزیک و نجوم و ریاضیات و فلسفه مهارت و علم داشت که موجب این مهارت ها موجب پیدایش علمی جدید و کشف قانون هایی برای شرح نتایج و مشاهده آزمایش ها شده است .
وی یکی از پایه گذاران تحول علمی و یکی از به وجود اورندگان دوران دانش نوین بوده است . او تا ۱۹ سالگی بر روی دروس ادبیات تمرکز داشته است تا اینکه با شرکت در یکی از مراسم های کلیسا و جلب توجه نوسان چلچراغ های موجود در کلیسا شروع به آزمایش های متعدد علمی کرد و در اخر توانست قانون آونگ را اثبات کند .
او در سال ۱۵۸۸ توانست مدرک دکتری خود را از دانشگاه پیزا دریافت کند و در همان دانشگاه نیز شروع به تدریس کرد . وی با ساخت تلسکوپ دست ساز خود توانست به رصد اسمان بپردازد و اطلاعاتی درباره جزئیات سطح ماه بدست بیاورد .
این دانشمند عمده شهرت خور را برای دفاع علمی از قانون کوپرنیک که می گفت زمین یک جسم کروی شکل است که همراه با تمام سیارات دیگر به دور خورشید می چرخند ، بدست اورد . اما این قانون با وجود حمایت های شخصیت معروفی مانند کاردینال بلاربن و باربرینی محکوم شد زیرا هیچ استدلال مذهبی واتیکانی برای این قانون وجود نداشت . به همین خاطر گالیله در سال ۱۶۳۳ مجبور به امضا توبه نامه به شرح زیر شد :
من گالیله در هفتادمین سال زندگی در مقابل شما به زانو درآمده ام و در حالیکه کتاب مقدس را پیش چشم دارم و با دستهای خود لمس می کنم توبه می کنم و ادعای خالی از حقیقت حرکت زمین را انکار می کنم و آن را منفور و مطرود می نمایم. وی در سال ۱۶۴۲ در گذشت .
۴_ چارلز رابرت داروین :
او در سال ۱۸۰۹ به دنیا امده است . داروین زیست شناس و زمین شناس معروف انگلیسی است است که اثاری با نام های خواستگاه گونه ها و تبار انسان ها و انتخاب طبیعی در ارتباط با جنسیت را نوشته است . وی همچنین از اعضای انجمن سلطنتی بریتانیا نیز محسوب میشد . از مهم ترین کتاب های دنیا به نام خاستگاه گونه ها به وسیله انتخاب طبیعی از این دانشمند است که در ان به شرح نظریه بزرگ خود می پردازد .
این دانشمند بر روی این نظریه در طی سال های ۱۸۳۶ تا ۱۸۵۶ به صورت مخفیانه تحقیق و پژوهش می کرد زیرا با افشا شدن این نظریه متهم به کفرگویی میشد . او در سال ۱۸۴۲ مقاله به صورت خلاصه از نظریه اش را تالیف کرد و در سال ۱۸۴۴ رساله ای ۲۴۰ صفحه ای درباره این نظریه نوشت اما همچنان در تردید برای انتشار این نظریه بود اما بالاخره با اصرار همکارانش این نظریه را به انجمن علمی لینیان فرستاد و به دلیل همزمانی فرستاده شدن نظریه خود با نظریه والاس که مشابه نظریه او بود این نظریه به نام نظریه داروین_والاس ثبت گردید . این نظریه اکنون خم مخالفانی دارد اما بسیاری از نهاد ها نیز از این نظریه حمایت می کنند . داروین در ۱۸۸۲ درگذشت .
۵_ البرت انیشتین :
او متولد سال ۱۸۷۹ است . البرت انیشتین فیزیکدان نظری یهودی الاصل المانی است که با کشف نظریه نسبیت و هم ارزی جرم و انرژی به شهرت رسید. از دیگر اثبات های علمی وی می توان به تئوری کوانتوم و مکانیک آماری و کشف قانون اثر فوتو الکتریک اشاره کرد که این کشف منجر به برنده شدن جایزه نوبل در سال ۱۹۲۱ شد .
او همچنین از امضا کنندگان ساخت بمب اتمی بود که در جنگ جهانی استفاده میشد . او یکسال قبل از مرگش نامه ای را برای دوست قدیمی اش به نام لینوس پاولینگ نوشت : من یک اشتباه بزرگ در زندگی مرتکب شدم؛ وقتی نامهای را که ساخت بمب اتمی را به روزولت توصیه میکرد امضا کردم. اما یک دلیل برای این کار وجود داشت؛ خطر ساخت این بمب توسط آلمانیها … وی در سال ۱۹۵۵ درگذشت .
۶_ توماس ادیسون :
او متولد سال ۱۸۴۷ است . توماس ادیسون دانشمند و مخترع امریکایی است که در شهر میلان ایالت اوهایو در امریکا به دنیا امده است . او گسترش دهنده و بهبود دهنده اختراعاتی مانند لامپ بود . لامپی که ادیسون الان پیشرفت و بهبود داده بود روشنایی و عمر بیشتری نسبت به بقیه لامپ ها داشت .
از اقدامات مشهور دیگر وی می توان به اولین فیلم برداری او در شهر نیویورک و در سال ۱۸۹۶ اشاره کرد . او همچنین در منطقه منلو پارک برای کار های پژوهشی خود ازمایشگاه و کارگاهی بزرگ تاسیس کرد که نطقه عطف کارهای او نیز به حساب می امد .
او در پایان در سن ۸۴ سالگی و در سال ۱۹۳۱ در حالی که منتظر گواهی ثبت اختراع خود بود در شهر اورنج غربی ایالت نیوجرسی امریکا در گذشت .
۷_ آلساندرو ولتا :
این دانشمند در سال ۱۷۴۵ متولد شد . دانشمند ایتالیایی است که مهم ترین اختراعات وی را می توان اختراع باطری دانست که با استفاده از دو فلز متفات مس و روی که بین ان ها قرص هایی از نمد آغشته به اسید سولفوریک به وجود امده است .
او در سن ۲۹ سالگی با ساخت الکتروفور و اب سنج و التکروسکوپ به شهرت رسید . او ان زمان معلم مدرسه شبانه روزی کوم بود . او در سال ۱۷۷۹ بخاطر اختراعاتش به سمت استادی دانشگاه پاری منصوب شد . وی کسی بود که ناپلئون بناپارت به افتخار او یکه ضرب کرد و همچنین امپراطور اتریش او را رئیس دانشکده خود نمود و مردم ان کشور نیز او را به مقام سناتور منصوب کردند . وی در سال ۱۸۲۷ در گذشت . واحد اندازه گیری الکتریسته ولت برای احترام به تلاش های او نامگذاری شده است .
۸_ استون هاوکینگ :
این دانشمند متولد سال ۱۹۴۲ میلادی می باشد . فیزیکدان نظری و کیهان شناس و نویسنده بریتانیایی است که مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود. این دانشمند با مقاله کیهان شناسی و گرانش کوانتومی به ویژه درباره سیاه چاله مشهور است.
هاوکینگ زندگی اش را وقف مرتبط کردن دو نظریه مشهور نسبیت انیشتین و تئوری کوانتوم کرد. او در طی سال های ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۹ وارث کرسی و صندلی اسحاق نیوتون در رشته ریاضیات در دانشگاه کمبریج شد.
در سال ۲۰۰۹ این دانشمند مدال ازادی ریاست جمهوری امریکا رو کسب کرد و در سال ۲۰۱۰ کتابی به نام طرح بزرگ را منتشر کرد که پر فروش ترین کتاب سایت امازون است . و کتاب تاریخچه زمان وی با رکورد ۲۳۷ هفته ای پرفروش ترین کتاب بریتانیا محسوب می شود .
این دانشمند مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بود که در سال ۱۹۸۵ نیز صدای خود را به دلیل عمل جراحی از دست داد و از ان پس از جعبه صدای الکتریکی خود استفاده میکرد . فیلمی به نام تئوری همه چیز در سال ۲۰۱۴ و درباره زندگی استون هاوکینگ ساخته شد . وی در سال ۲۰۱۸ درگذشت .
۹_ لویی پاستور:
او متولد سال ۱۸۲۲ است . شیمی دان و زیست شناس فرانسوی که شهرت او بخاطر شناخت نقش باکتری در به وجود آمدن بیماری و کشف واکسن ضد هاری بود . تشخیص واگیر دار بودن سیاه زخم در گوسفندان نیز توسط این دانشمند کشف شد .
پاستوریزه کردن نیز از نام وی گرفته شده است زیرا این دانشمند به پاستوریزه کردی شیر و جلوگیری از انتقال بیماری سل اقدام کرد . این دانشمند در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم پیش از از هر دانشمند دیگری در افزایش امید به زندگی در انسان های ان دوران نقش داشت .
در اخرین روزهای زندگی این دانشمند وی این جمله را بیان کرد : من دوست دارم جوان تر بودم، تا خود را وقف تلاشی جدید برای کشف بیماری های جدید کنم .
او در سال ۱۸۹۵ در گذشت و اصول وی بعدها توسط دانشمندانی مانند فرانکلند، والی رادوت، امیل دوکلا و هولمز برای ایجاد واکسن هایی برای تیفوس ، دیفتری، وبا، تب زرد و گونه های مختلف طاعون مورد استفاده قرار گرفت.
۱۰ _ سر جاگادیش چاندرا بوز:
این دانشمند متولد سال ۱۸۵۸ است . او اولین دانشمند بنگالی است که در زمینه پیشرفت علم تلاش می نمود و در مباحث فیزیک و فیزیک زیست و زیست شناسی و گیاه شناسی و باستان شناسی تبحر داشت . و گاه نیز به نویسندگی داستان های علمی و تخیلی نیز می پرداخت .
او اهل هند بود و با اختراع رادیو و ماکروویو به شهرت رسید . او همچنین توانست وسیله ای برای اندازه گیری پاسخ گیاه به محرک های مختلف به نام crescograph اختراع کند . از اثار او می توان به پاسخ در زندگی و غیر زندگی و مکانیسم عصبی از گیاهان اشاره کرد . او در سال ۱۹۳۷ در گذشت .
نظرات