پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی » خواندني ها » چگونه بهترین زیتون را انتخاب کنیم؟

چگونه بهترین زیتون را انتخاب کنیم؟

خواندني ها | ۱۸ شهریور۱۳۹۷ | 950 بازدید | نظرات

در صورت دسترسی به بازارهای کشاورزی، زیتون و روغن زیتون را از این بازارها خریداری کرده و بهترین و نزدیک ترین محصول به کیفیت ارگانیک را انتخاب کنید.

بهتر است از خرید زیتون های کنسروی از تولیدکنندگان بزرگ پرهیز کنید زیرا احتمال استفاده از آفت کش ها و آب قلیایی برای تسریع آهنگ تهیه محصول نهایی زیاد است.

زمانی که زیتون های شیشه ای را خریداری می کنید به دنبال برندهای ارگانیک باشید که به طور طبیعی تهیه شده و از آب قلیایی در آنها استفاده نشده است.

خرید زیتون تازه در بازار بهترین گزینه است.

زیتونی که تازه از درخت چیده شده است برای مصرف بیش از اندازه تلخ است و نیازمند پشت سر گذاشتن مراحلی برای کاهش این تلخی است. در ادامه با برخی از فواید سلامت مهم این ماده غذایی مغذی بیشتر آشنا می شویم.

image چگونه بهترین زیتون را انتخاب کنیم؟

کاهش التهاب

التهاب می تواند عامل موثر در بسیاری از بیماری های مهم محسوب شود. افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در بدن می تواند به کاهش التهاب کمک کند. مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف زیتون سطح گلوتاتیون را افزایش می دهد که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود.

ویژگی های ضد باکتری

گلوکوزید تلخ در زیتون های سبز دارای الوروپین است که در برابر عفونت های باکتریایی هم از درون و هم از بیرون از بدن محافظت می کند.

کمک به پیشگیری از سرطان

مشخص شده است که ابتلا به سرطان در کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کنند، کمتر است. این نوع رژیم غذایی شامل زیتون و روغن زیتون فراوان می شود. روغن زیتون نشان داده است که از اثرات ضد تومور سود می برد.

محافظت در برابر سرطان پستان

مشخص شده است که پوست زیتون دارای ویژگی هایی است که از ابتلا و توسعه سرطان پیشگیری می کنند. اسید اولئیک، اسید چرب تک غیراشباع اصلی موجود در روغن زیتون، توانایی خود در توقف رشد سلول های سرطانی در پستان را نشان داده است.

پیشگیری از سرطان روده بزرگ

اریترودیول یکی از ترکیبات موجود در زیتون است که توانایی توقف رشد سلول های سرطانی در روده بزرگ را دارد.

سرکوب رشد باکتری ها

نتایج یک مطالعه نشان داده است که زیتون دارای مواد تشکیل دهنده ای است که در برابر باکتری هایی که موجب عفونت های معده و مسیرهای هوایی می شوند، به عنوان سد دفاعی عمل می کنند.

کاهش آلرژی های فصلی

زیتون دارای ویژگی های ضد التهاب است که می تواند آلرژی های فصلی را کاهش دهد. نتایج یک مطالعه نشان داد که هیدروکسی تیروزول، یک آنتی اکسیدان قدرتمند که در عصاره روغن زیتون وجود دارد، می تواند در برابر آلرژی ها بسیار مفید باشد.

کاهش خطر سکته مغزی

در مطالعه ای با حضور ۷,۶۲۵ شرکت کننده ۶۵ ساله و پیرتر بدون تاریخچه سکته مغزی در سه شهر فرانسه، مشخص شد که خطر سکته مغزی برای افرادی که به طور منظم از روغن زیتون برای پخت و پز، چاشنی سالاد یا به همراه نان استفاده می کردند، ۴۱ درصد کمتر بوده است.

مواد مغذی زیتون

زیتون سرشار از مواد مغذی آنتی اکسیدانی و ضد التهاب و همچنین فلاونوئید و مواد مغذی گیاهی است. همچنین، زیتون منبع خوبی برای مس، آهن، فیبر غذایی و ویتامین E است.

خواص زیتون برای پوست و مو
۱. جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

۲. روشن کننده طبیعی پوست
مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.

علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.

۳ . ضد آفتاب طبیعی
مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.

۴. تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای مس، آهن و ویتامین E موجود در زیتون باعث افزایش گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو شده و به افزایش رشد مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی زیتون برای بدن
۵. نوزادان و کودکان
زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است که باعث بهبود رشد و تقویت استخوان های نوزادان و کودکان می شود.

زیتون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.

۶. جنین و زنان باردار
زیتون حاوی مقادیر بالای آهن است که با تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا آنمی در زنان باردار کمک می کند.

ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می شوند و خطر ابتلا به بیماری در زنان باردار را کاهش می دهند.

ویتامین C موجود زیتون باعث بهبود رشد جنین و تشکیل کلاژن، رگ های خونی، تاندون ها و پوست جنین می شود.

نیاسین و پانتوتنیک اسید موجود در زیتون خطر ابتلا به افسردگی را در زنان باردار کاهش می دهند.

با همه ی این فواید گفته می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از زیاده روی در مصرف زیتون اجتناب کنند چون ممکن است باعث باعث یبوست یا اسهال در زنان باردار شود.

۷. معده و دستگاه گوارش
میوه زیتون حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

زیتون دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت معده و زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری را کاهش می دهد.

۸. یبوست و اسهال
مصرف منظم زیتون به سلامت روده ها کمک کرده و با افزایش پروبیوتیک ها در روده برای پیشگیری و درمان اسهال مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در زیتون باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

۹. کبد چرب
زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند، مصرف زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیاری های کبد از جمله کبد چرب را کاهش می دهد.

۱۰. لاغری و کاهش وزن
رژیم غذایی کم چربی باعث گرسنگی، افزایش پرخوری و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود، زیتون حاوی مقادیر بالای چربی های سالم است که اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

چربی های سالم موجود در زیتون باعث افزایش چربی سوزی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن می شوند.

۱۱. دیابت و قند خون
چربی های غیر اشباع موجود در زیتون با سرعت قابل توجهی سرعت جذب گلوکز خون را کاهش داده و با کاهش قند خون بالا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیماری های کلیوی و آسیب های چشمی ناشی از دیابت را کاهش می دهند.

۱۲. فشار خون بالا
تحقیقات نشان داده که مصرف زیتون به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنلی موجود در آن به بهبود گردش خون و افزایش انعطاف پذیری رگ های خونی کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

اما فراموش نکنید که زیتون حاوی مقادیر بالای سدیم است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

۱۳. کلسترول خون و قلب
ترکیبات فنلی و اسید اولئیک که اسید چرب اصلی موجود در زیتون سیاه و سبز است، باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

ترکیبات فنلی همچنین انعطاف پذیری رگ های خونی را بیشتر کرده و از رسوب کلسترول در آن ها پیشگیری می کند.

۱۴. پوکی استخوان
تحقیقیات نشان داده که میزان ابتلا به پوکی استخوان در کشور های مدیترانه پایین تر از سایر کشور ها می باشد، محققان بر این باورند که ترکیبات فنلی موجود در زیتون به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

۱۵. سرطان
تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای ویتامین E، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی از جمله اسکالن و ترپنوئید ها و اسید اولئیک موجود در زیتون چرخه ی تکثیر سلول های سرطانی را مختل کرده و با کاهش التهاب در بدن خطر ابتلا به سرطان های پستان، روده بزرگ و معده را کاهش می دهد.

۱۶. آلزایمر و پارکینسون
ترکیبات فنلی موجود در زیتون باعث کاهش التهاب در بدن و بهبود عملکرد مغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهند.

۱۷. درمان آلرژی فصلی
زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی با کاهش التهاب در ریه ها و کاهش تولید موکوس به درمان آلرژی فصلی کمک می کند.

۱۸. چشم
مقادیر قابل توجه ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت بینایی شده و احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.

۱۹. درمان کم خونی
زیتون یک منبع غنی از آهن و مس است که به دو عنصر ضروری برای ایجاد گلبول های قرمز شناخته می شوند. افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی یا آنمی کمک کرده و علائم این بیماری که خستگی، ناراحتی معده، سردرد و تپش قلب هستند را رفع می کند.

۲۰ . کاهش درد آرتریت روماتوئید
تحقیقات نشان داده که یک ترکیب فنولی به نام اولئوکانتال در زیتون سیاه و سبز وجود دارد که مانند ایبوپروفن دارای خواص ضد درد و ضد التهابی قوی بوده و به درمان درد ناشی از آرتریت روماتوئید کمک می کند.


مطالب پربازدید

امروز پنجشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۰

نظرات