پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی » خواندنی هاtitle_li=سلامت » واقعیت ویروس کرونا و اصول خود مراقبتی

واقعیت ویروس کرونا و اصول خود مراقبتی

خواندنی ها,سلامت | 1398-12-02 | ۱۶۹۷ بازدید | نظرات

عکس, واقعیت ویروس کرونا و اصول خود مراقبتی
کرونا یک ویروس قدیمی است که از گذشته های دور وجود داشته و بین حیوانات و انسان ها مشترک بوده به طوری که عامل ۱۵ درصد از سرماخوردگی های معمولی را کرونا تشخیص می دادند.
ویروس کرونا سال ۲۰۰۳ به صورت جدی تر در چین با جهش ژنی تبدیل به کرونا ویروسی شد که عامل سارس بود. سارس یا همان سندرم حاد تنفسی با الودگی ۸۰۰۰ نفر ۸۰۰ قربانی گرفت و بعد ریشه کن شد و دوباره در سال ۲۰۱۲ نشانه های این ویروس در عربستان پیدا شد. این بار با اسم مستعار مرس ظاهر شد وبا ابتلای ۵۷۳ نفر ۱۰۵ قربانی گرفت یعنی ۳۵ درصد کشندگی داشت.
با گذشت چندین سال این ویروس در سال ۲۰۱۹ کرونا ویروس جدید یا nکرونا ویروس نوول هم می گویند و دوباره در چین مشاهده شد که علائم تب سرفه تنگی نفس دارد و حدود ۲ درصد هم کشندگی جالب اینکه به مردان علاقه بیشتری دارد و بر اساس آمار ۶۸ درصد قربانی ها مرد و ۳۲ درصد زن هستند.
منشا کرونای نول خیلی مورد بحث بوده۹۵ درصد ژنومش شبیه خفاش بوده و همه فکر میکردند از سوپ خفاش منتقل شده ولی طبق ماله یجدید گاردین ۹۹ درصد ژنومش شبیه ویروس کرونای مورچه خوار است.
اگر بخواهیم کرونا ویروس را با آنفولانزای فصلی مقایسه کنیم میبنیم که انفولانزا در امریکا همین امسال ۱۸ میلیون نفر را مبتلا و ۱۸۰۰۰۰ نفر را بستری و ۱۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است که البته سال گذشته تعداد قربانی ها از این بیشتر هم بوده است در صورتی که کرونا تا بهمن ماه ۱۳۹۸ چهل هزار و ۵۳۶ نفر را مبتلا و ۱۰۰۰ نفر و اندی را کشته است. سوال این است که چرا کرونا که ۲ درصد کشندگی دارد همه را انقدر ترسانده است؟
چون به شدت واگیردار است. ۸۰ درصد کسانی که کرونا دارند کلا بدون علامت هستند ۱۷ و نیم درصد علامت خفیف دارند و ۲و نیم درصد علامتشان شدید است. چون فرد مبتلا خودش در جریان نیست ویروس پراکنی می کند. این ویروس بیشتر قربانانیانش را از بین افراد بالای ۶۵ سال و افرادی که نقص ایمنی و یا کسانی که بیماری زمینه ای کلیه وی کبدی یا دیابت دارند انتخاب می کند.
برای مبارزه با کرونا بهتر است ان را محدود کنیم و جلوی پخشش ار بگیریم و اصول خود مراقبتی را انجام دهیم که مهمترین آن در زیر بیان می شود:
۱- دست شستن
این ویروس روی دست ما تا چهار ساعت و روی سطوح مختلف مثل میله  مترو  و  اتوبوس ۳۶ تا ۴۸ ساعت باقی می ماند پس از دست دادن اجتناب کنیم
۲- کار کردن با مواد غذایی
بعد از کار کردن با مواد غذایی و دستشویی رفتن و تماس با حیوانات دستها را خوب و با حوصله بشوییم
۳- رعایت آداب تنفسی
داخل آرنج سرفه یا عطسه کنیم و دسستمال کاغذی را بعد از استفاده در داخل سطل زباله درپوش دار بیندازیم. ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی مثل عطسه یا سرفه منتقل میشود پس ماسک های معمولی هم کفایت می کند و نیازی به ماسک های n95 نیست. اما یادمان باشد ماسک هم طول عمر چند ساعته دارد و باید عوض شود. بخش رنگی ماسک باید بیرون باشد و بخش داخلی که جاذب رطوبت است داخل.


مطالب پربازدید

امروز جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲

نظرات