همه چیز درباره هاست ابری و تفاوتهای آن با هاست معمولی
تکنولوژی | 1400-06-20 | ۴۸۹ بازدید | نظرات
در این مطلب تحقیقی هاست ابری و مزایا و معایب آن ارائه شده و تفاوتهای هاست ابری با هاست معمولی بررسی میگردد.در ابتدا از سرکار خانم مهندس عابدی جهت آموزش های مفید و کاربردی ایشان در زمینه وردپرس و طراحی سایت نهایت تشکر را دارم.
خوب است بدانیم اصولا مفهوم هاست به چه معناست؟ پاسخ به این سؤال شما را در درک بهتر این متن یاری خواهد داد.
هاست به معنای میزبان است؛ در واقع همان فضایی که اطلاعات و دادههای سایت شما در اینترنت روی آن قرار میگیرد و مخاطبان از آن اطلاعات استفاده میکنند. اصلیترین وظیفه هاست دریافت و ارسال داده و سرویسهای مختلف است. مدیریت آن نسبت به سرور بسیار آسان بوده و مانند حافظه آنلاین عمل میکند.
در حال حاضر انواع هاستهای مختلف وجود دارد. از هاست لینوکس و هاست ویندوز گرفته تا هاست وردپرس. هاست ابری یکی از همین انواعهاست است که عمر زیادی نسبت به سایر هاستها ندارد؛ اما در مدت کوتاهی توانسته در میان مخاطبان جایگاه مناسبی را برای خود دست و پا کند. در ادامه قصد داریم تا به برخی از مهمترین مزایای هاست های ابری بپردازیم:
شاید بتوان مهمترین ویژگی این هاست را انعطافپذیری آن دانست. در هاست ابری منابع شما به صورت واحد در یکجا قرار ندارد و درواقع از منابع چند سرور استفاده میکند.
تمام اینها باعث شده تا بسیاری از شرکتها خواهان دریافت خدمات هاست ابری برای سرویسهای خود باشند. هر کسی که میخواهد سایت اینترنتی داشته باشد هم میتواند با توجه به نیاز خود هاست ابری تهیه کند و از آن به راحتی استفاده نماید.
در هاستهای ابری همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، منابع از چند سرور مختلف تشکیل میشوند. مزیت این کار این است که هیچ گاه سایت شما با مشکل برخورد نخواهد کرد. چرا که اگر یکی از سرورها دچار مشکلی شود، اطلاعات از روی سرور دیگر بارگذاری میشوند. با توجه به اینکه سرورها در نقاط مختلف جغرافیایی قرار دارند شما از سرعت UpTime بالایی برخوردار خواهید بود. چرا که هر کدام از سرورها که به شما نزدیکتر هستند خدمات را به شما ارائه میکنند.
کاهش هزینهها یکی دیگر از مزایای هاستهای ابری به شمار میرود. در سرویسهای دیگر سقف خاصی برای منابع سرور در نظر گرفته میشود که با توجه به تخمین حداکثری میزان بازدیدهای شما خواهد بود؛ اما ممکن است هیچ وقت سایت شما به بازدید حداکثری نرسد.
یکی دیگر از مزایای هاست ابری استفاده بهینه از منابع سخت افزاری و نرم افزاری میباشد.هاست ابری می تواند انتخاب مناسبی برای صاحبان سایت های پربازدید باشد. چون در هاست ها زمانی که بازدید از سایت زیاد شود پهنای باند کم می آید و باید آن را تقسیم کرد. این باعث می شود که هنگام افزایش بازدید کنندگان سایت با کاهش سرعت و قطعی مواجه نشود. در هاست ابری منابع و الگوریتم کلاد لینکوس سه برابر هاست اشتراکی معمولی می باشد.
در مجموع میتوان بالاتر رفتن سطح حفاظت از اطلاعات و استفاده بهینه از منابع سرور و نیز امکان ارتقا و تعمیر سرور بدون خارج شدن از دسترس و علکرد بهتر در حملات را از مزایای اصلی هاست ابری دانست.
از طرفی کاهش امنیت و ایجاد مشکلاتی برای نسخه پشتیبان و نیز افزایش برخی از هزینه ها را میتوان از معایب هاست ابری برشمرد.
حالا که با مزایا و معایب هاستهای ابری آشنا شدید بهتر است هاست معمولی رو هم بررسی کنیم تا کسانی که قصد خرید یک هاست مناسب را دارند دقیقا با توجه به کاربری سایت خود بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند.
پایه هاست وردپرس بر روی سیستم عامل لینوکس پیاده سازی شده است. این سسیستم دارای قالب و افزونه هایی است که مدام در حال افزایش هستند. سرعت به روز رسانی در این نوع هاست بسیار بالاست. سایت هایی که بازدید معمولی و متوسط دارند توسط این نوع هاست پشتیبانی می شوند، علاوه بر مناسب بودن کارایی و افزونه های آن ها نیز حفظ خواهند شد. این گونه هاست ها که طبق نیاز وردپرس تنظیم شده اند، بر روی سرور های قدرتمند وردپرس قرار دارند، وشما به راحتی می توانید سایت خود را بر روی این هاست ها قرار دهید زیرا به خوبی از آخرین نسخه وردپرس پشتیبانی می کنند. این نوع هاست امنیت بیشتری را برای سایت شما به ارمغان آورده و از نسخه های phpوmysqlپشتیبانی می کند. استفاده از هارد ورد پرس موجب بالارفتن سرعت بارگذاری سایت شما خواهد شد، این نوع هاست به دلیل وجود فایروال و آنتی ویروس قابلیت بک آپ گیری به صورت روزانه و هفتگی را دارد.
باتوجه به این موضوع که سرعت بالای هر وب سایت یکی از اصلیترین عوامل رضایت بازدیدکننده و موتورهای جستجو از آن وب سایت است، پس با استفاده از هاست وردپرس، وب سایتهای وردپرسی شاهد افزایش رتبه در نتایج موتورهای جستجو و در نتیجه افزایش تعداد بازدیدکنندگان وب سایت خود خواهید بود.
شرکتهای هاستینگ جهت ارائه سرویسهای هاست اشتراکی معمولی در ابتدا یک سرور اختصاصی قدرتمند تهیه میکنند، و پس از نصب سیستم عامل و کنترل پنل از این سرور در حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ هاست اشتراکی استخراج میکنند و در اختیار مدیران سایتها قرار میدهد .
بدیهی است که در این نوع سرویسها منابع و سرعت سرور اصلی بین تمام مشترکان هاست اشتراکی تقسیم میشود.
به همین دلیل همواره سرعت و عملکرد وب سایتهای در حال رشد در سرویسهای هاست اشتراکی مورد تایید مدیران سایتها نیست.
اما در سرویسهای هاست وردپرس که فقط مختص میزبانی از وب سایتهای وردپرسی در حال توسعه و بزرگ است برخلاف سرویسهای هاست اشتراکی، پس از تهیه یک سرور اختصاصی کامل آن را فقط به ۱۰ قسمت تقسیم میکند.
در مجموع میتوان گفت هاست با کیفیت و مطمئن باید پایدار، پر سرعت، با امنیت بالا و دارای پشتیبانی خوب باشد. اما یک سری مواردی وجود دارد که در انتخاب یک هاست خوب باید مد نظرتان باشد مثل میزان فضا، پهنای باند و سازگاری که در تمام هاست ها مشترک است. ولی دقت کنید امکاناتی که هر شرکت هاستینگ روی هاست های خود ارائه می دهد متفاوت است.
نظرات