همه چیز درباره میکروب معده
سلامت | ۲۵ تیر۱۳۹۵ | 1067 بازدید | نظرات
بهتر است بدانید که این باکتری در داخل معده انسان تکثیر پیدا میکند و از طریق دهان وارد میشود و در داخل معده انسان تکثیر پیدا میکند. شیوع آن در کشورهای مختلف فرق کرده است و حدود ٩٠ درصد افراد در ایران این باکتری را در معده خود دارند.
آیا هلیکوباکتری باعث بروز سرطان معده میشود؟!
حتما نام هلیکو باکتر پیلوری را شنیدهاید، آیا نگران وجود این باکتری در معده خود یا نزدیکان خود هستید؟ بهتر است بدانید که این باکتری در داخل معده انسان تکثیر پیدا میکند و از طریق دهان وارد میشود و در داخل معده انسان تکثیر پیدا میکند. شیوع آن در کشورهای مختلف فرق کرده است و حدود ٩٠درصد افراد در ایران این باکتری را در معده خود دارند. باور غلط و رایج بین مردم این است که باکتری هلیکو باکتر باعث سرطان معده میشود، درحالی که اینچنین نیست. تعداد بسیار کمی از افراد هلیکو باکتر مثبت ممکن است در آینده دچار سرطان معده شوند، زیرا یکهزارم درصد اصلا جای نگرانی ندارد. افراد بدون علامت اصلا نیازی به تست جهت مثبت بودن یا منفی بودن هلیکو باکتر ندارند و حتی در صورت مثبت بودن نیاز به درمان آن هم وجود ندارد.
حدود ٩٠درصد افراد در ایران این باکتری را در معده خود دارند!
بیماری که یکبار درمان هلیکو باکتر را زیرنظر پزشک انجام میدهد، دیگر نیازی به چک مجدد آزمایشگاه جهت هلیکو باکتر ندارد؛ زیرا باوجود ریشهکن شدن باکتری در آزمایش خون تا ٣سال ممکن است بهطور کاذب مثبت گزارش شود که میتواند بیدلیل باعث ناراحتی و استرس بیماران شود. هلیکو باکتر پیلوری شایعترین علت ایجاد زخمهای معده و اثنیعشر است، اما نکته مهم این است که حدود ٩٠درصد افراد در ایران این باکتری را در معده خود دارند.
نکته!
تعداد بسیار کمی از افراد هلیکو باکتر مثبت ممکن است در آینده دچار سرطان معده شوند، زیر یکهزارم درصد همچنین کمتر از نیم درصد افراد مبتلا به هلیکو باکتر ممکن است به زخم معده یا اثنیعشر مبتلا شوند. پس افراد بدون علامت اصلا نیازی به تست جهت مثبت بودن یا منفی بودن هلیکو باکتر ندارند و حتی در صورت مثبت بودن نیاز به درمان آن هم وجود ندارد.
هشداری برای سیگاریها!
سایر علل زخمهای معده و اثنیعشر مصرف داروهای دسته آسپیرین مثل پروفن، دیکلوفناک، ایندومتاسین و… است. همچنین مصرف سیگار به تنهایی جزء علل زخمهای گوارشی ندارد اما در صورتی که افراد هلیکو باکتر مثبت یا مصرفکنندگان دارویی دسته آسپیرین سیگاری باشند با احتمال بیشتری از افراد غیرسیگاری به زخم مبتلا میشوند.
یک توصیه برای شما!
شایعترین علامت زخمهای معده و اثنیعشر درد در ناحیه بالای شکم است. در زخم معده، درد شکم با غذا خوردن بهتر میشود. زخم معده یا اثنیعشر در صورت مزمن شدن و عدم درمان میتواند منجر به خونریزی معده و در موارد نادری سوراخ شدن معده شود. افراد بالای ۴٠ سال افراد سیگاری یا مصرفکنندگان داروهای دسته آسپیرین در صورت وجود درد قسمت فوقانی شکم از احتمال بیشتری برای ابتلا به زخمهای گوارشی برخوردارند.
زخم معده را دستکم نگیرید!
پیگیری زخمهای معده از زخمهای اثنیعشر مهمتر است، چرا که درصد کمی از زخمهای معده ممکن است بدخیم باشند. درحالی که زخمهای اثنیعشر هیچگاه بدخیم نیستند. همچنین آندوسکوپی بهترین راه تشخیص زخمهای گوارشی است. پزشک آندوسکوپیست از زخمهای معده برای رد سرطانهای معده نمونهبرداری میکند
نظرات