غذاهای مخصوص سیزده بدر
خواندنی ها | 1399-01-11 | ۶۵۰ بازدید | نظرات
**کاهو سکنجبن
• شکر ۳ کیلو
• نعناع ۲ کیلو
• سرکه ۰٫۵ تا ۱ پیمانه
• گلاب کمی
طرز تهیه:
شکر را با آب به اندازه کافی میجوشانیم و صاف میکنیم. نعناع را پاک کرده و میشوییم. نعناع را ۳ تا ۴ دسته میکنیم و با نخ یا چوب میبندیم. سپس داخل شکر آب ریخته آنقدر بجوشانید تا به قوام آید. سرکه و گلاب را اضافه کرده بگذارید کمی بجوشد. هر گاه با کفگیر مایع را برداشته ریختیم مایع در لبه کفگیر نیم دایره جمع شود و وسطش شکاف بخورد، سکنجبین آماده است.
**ساندویچ الویه
سینه مرغ متوسط یک عدد
سیب زمینی ۷۵۰ گرم
خیار شور ۲۰۰ گرم
نخود سبز یک قوطی
تخم مرغ آب پزشده سفت ۴ عدد
هویج آب پز ۲ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
خامه نصف فنجان
سس مایونز ۲ فنجان
سرکه یا آبلیمو ۴ قاشق سوپخوری
روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه :
سینه مرغ را با پیاز، هویج، ۲ قاشق آبلیمو، کمی نمک و یک لیوان آب می گذاریم که پخته شود و آب آن کاملاً کشیده شود. سیب زمینی را بعد از آب پزشدن پوست گرفته، خیلی ریز خرد می کنیم. استخوانهای مرغ را جدا کرده و گوشت آن را خرد می کنیم.
بعدهویج وخیار شور را خرد و با کلیه مواد خرد شده مخلوط کرده و در ظرف بزرگی می ریزیم. تخم مرغ را بعد از خردکردن با بقیه آبلیمو ، روغن زیتون، خامه،نصف مقدار سس مایونز، کمی نمک و فلفل خوب مخلوط می کنیم. سپس در یک ظرف مناسب مواد سالاد الویهرا ریخته و آن را به شکل دلخواه درست می کنیم. بقیه سس مایونز را با کاردک بر سطح سالاد می کشیم و با خیار شور، گوجه فرنگی گل شده ، جعفری ،تعدادی زیتون و نخود فرنگی روی آن را تزئین می کنیم.
**پلو یونانی
مرغ پخته و خردشده= یک پیمانه
فلفل دلمهای سبز و قرمز= یک پیمانه
آب مرغ =دو لیتر
نخود پخته شده= ۲۵۰ گرم
روغن= ۱۵۰ گرم
ذرت= ۲۵۰ گرم
پیاز =دو عدد
زعفران دمکرده= نصف پیمانه
قارچ پخته شده= یک پیمانه
نمک و فلفل= به میزان لازم
کره=۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
پیاز را خلال کرده و با روغن سرخ میکنیم. برنج خیس شده را با پیاز تفت میدهیم. آب مرغ، زعفران، نمک و فلفل را داخل برنج میریزیم و با حرارت ملایم میپزیم، زمانی که آب آن کشیده شد دمکنی را روی برنج میگذاریم تا به مدت یک ساعت دم بکشد بعد از دم کشیدن کلیه مواد را به آن اضافه کرده، کره آب شده را روی برنج می ریزیم.
**لوبیاپلو
برنج اعلا ۴ پیمانه
گوشت خورشتی بدون چربی ۳۰۰ گرم
لوبیای سبز تازه ۳۰۰ گرم
پیاز داغ طلایی و ریز دو قاشق
رب گوجه ،ادویه ، نمک ، زردچوبه ،دارچین و زعفران به مقدار کافی
روغن به میزان لازم
سیب زمینی برای ته دیگ به مقدار کافی
طرز تهیه :
برنج را پاک کرده با آب و نمک خیس می کنیم و کنار میگذاریم ، گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده با لوبیای ریز خرد شده تفت میدهیم و سپس پیاز داغ را که از پیش آماده کرده بودیم به همراه دو قاشق رب و نمک و زردچوبه اضافه کرده و میگذاریم تا به آرامی بپزد .
نکته ی مهم برای معطر شدن لوبیا پلو اینه که ادویه ی مخصوص پلو و دارچین و زعفران را فقط باید موقعی در مایه ی غذا بریزید که تا حدودی سرد شده باشد در غیر این صورت حرارت باعث از بین رفتن عطر ادویه ها و تلخ شدن غذا میشود . پس مایه ی لوبیا پلو که پخت در ظرف را بر میداریم که این نکته ی آخر رمز خوشرنگ شدن خورشتها هم هست، در ظرف را بر میداریم و صبر می کنیم تا کمی سرد شده سپس یک قاشق چایخوری دارچین و یک قاشق ادویه و نصف قاشق زعفران اعلا را اضافه می کنیم و هم میزنیم.
در مرحله ی بعدی آب برنج را جوش آورده بعد از آبکش کردن ته قابلمه را با سیب زمینی حلقه شده ی میپوشانیم و بعد حدود دو سوم برنج را ریخته سپس مایه ی لوبیا پلو را در وسط گودالی که با کفگیر از برنج درست کرده ایم ریخته و بقیه ی برنج را میریزیم و پلو را دم میکنیم .
غذا که حاضر شد مقداری روغن داغ کرده روی برنج میدهیم و آن را با سالاد شیرازی و سبزی خوردن و کمی ترشی به همراه کسانی که دوستشان داریم نوش جان میکنیم .
** شوید پلو با مرغ زعفرانی
۱. در ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خیس دهید.
۲. سپس مرغ را به همراه یک عدد پیاز و کمی نمک و آب و نصف لیمو ترش مخلوط کرده و بگذارید خوب پخته شود.
۳. مرغ پخته شده را به قطعات دلخواه خرد کنید و مقداری از زعفران دم کرده به همراه آب لیمو ترش و نمک را به مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید تا تمام تکههای مرغ آغشته به زعفران شوند.
۴. آب برنج را روی اجاق گاز بگذارید تا به جوش آید و در همین فاصله شوید را شسته و خرد کنید.
۵. روغن مایع یا کره را داخل تابه بریزید (توصیه میکنیم از کره استفاده کنید چون طعم پلو بسیار خوشمزهتر میشود)
۶. در این مرحله رب را اضافه کرده و داخل کره کمی تفت دهید. سپس مرغها را به آن اضافه کنید و حدود یک پیمانه آب به سس اضافه کرده و بگذارید کمی جا بیفتد.
۷. شویدهای تازه و خرد شده را در روغن تفت دهید.
۸. برنج را آبکش کرده و ته دیگ مورد علاقهتان را قرار دهید.
۹. در این مرحله لایه لایه از برنج و شوید و مایع مرغ بریزید.
۱۰. در آخر پلو را توی دیس بکشید و کمی زعفران و روغن داغ را مخلوط کرده و روی برنج بریزید.
توجه: پیشنهاد میکنیم این غذا را با ترشی و زیتون سرو کنید.
** ساندویچ مرغ و فلفل دلمهای
اگرچه غذاهای اصیل و سنتی ایرانی همیشه جای خود را در میان سفرههای ایرانی داشتهاند اما برخی افراد ترجیح میدهند برای ناهار مخصوص سیزده بدر و بیرون رفتن از خانه از غذاها و میانوعدههایی که سریع و آسان آماده میشوند و حمل آنها راحتتر است استفاده کنند. ساندویچهای خانگی در این مواقع بهترین گزینه است.
مواد لازم برای تهیه ساندویچ مرغ و فلفل دلمهای
مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه ای نصف یک عدد
سس فرانسوی به میزان لازم
گوجه و خیارشور به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
۱. در ابتدای کار مرغ را داخل قابلمهای پر از آب گذاشته و با یک عدد پیاز متوسط و کمی نمک و فلفل آن را بپزید.
۲. برای گرفتن بوی بد مرغ، فلفل دلمهای را خرد کنید و در داخل قابلمهای که مرغ آن در حال طبخ است بریزید. به این ترتیب بوی بد مرغ، خیلی راحت از بین میرود.
۳. بعد از اینکه مرغ پخته شد، کمی روغن داخل تابه بریزید و بعد از داغ کردن آن تکههای پخته شده مرغ را داخل روغن سرخ کنید. مرغ شما به این ترتیب حسابی برشته و البته خوشمزه میشود.
۴. بعد از آنکه مرغ سرخ شده را از روی روغن برداشتید، میتوانید آن را خرد کنید و داخل هر مدل نانی که دوست دارید بگذارید.
۵. ساندویچ مرغ را همراه با گوجه و خیارشور و البته سس فرانسوی نوش جان کنید.
نظرات