عمده ترین و واضح ترین نشانه های سرطان روده
سلامت | 1395-01-22 | ۱۷۸۵ بازدید | نظرات
سرطان روده یکی از شایع ترین سرطانها در ایران است که متاسفانه بیشتر به دلیل خوردن فست فودها علی الخصوص هات داگ ایجاد می شود. البته ژنتیک نیز تاثیر زیادی در ابتلای به این بیماری دارد. این بیماری به دلیل رشد غیرطبیعی سلولها اتفاق میافتد که میتوانند به بافتهای دیگر بدن حمله کنند یا در آنها تکثیر یابند سرطان کولون یا رودهی بزرگ مشکل قسمت انتهای دستگاه گوارش است. چند سانتیمتر آخر کولون یا رودهی بزرگ که به مدخل مقعد ختم میشود، رکتوم یا راستروده نام دارد.
این علایم را جدی بگیرید:
۱- خونریزی از مقعد و یا مدفوع حاوی خون
۲-درد شکم، نفخ و دلپیچه
۳- احساس عدم تخلیه کامل مدفوع و دفع ناقص
۴- ضعف و خستگی مفرط
۵- کاهش وزن غیرمترقبه و ناخواسته
علائم فوق بسته به محل گرفتاری و طول مدت ابتلا به سرطان کولورکتال، شدت و ضعف دارد.
چه زمانی معاینه و ویزیت پزشک معالج نیاز است؟
وی درپاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه زمانی باید با مشکوک شدن به این بیماری به پزشک مراجعه کنیم گفت: اگر فردی تغییر در عادت اجابت مزاج، خونریزی و وجود خون در مدفوع را مشاهده کند باید به پزشک معالج مراجعه کند. علائم و تغییرات به وجود آمده، دقیقاً گزارش شود و تاریخچه غربالگری در صورت وجود ارائه شود.
وی ادامه داد: بهطورمعمول اولین غربالگری برای تشخیص زودرس سرطان کولورکتال( روده بزرگ) از سن ۵۰ سالگی شروع میشود. البته در صورت وجود سابقه فامیلی سرطان و یا بیماریهای مستعد کننده ابتلا به آن، غربالگری باهدف تشخیص زودرس، در سنین پایینتر آغاز میگردد.
اطراف و غدد لنفاوی استفاده میشود. گاهی از شیمیدرمانی بهمنظور کوچک کردن تومور و آمادهسازی آن برای عمل جراحی نیزاستفاده میشود. البته از شیمیدرمانی برای از بین بردن و کاهش علائم متاستازهای دوردست هم بهره میگیرند. شیمیدرمانی و رادیوتراپی توأم با جراحی در درمان سرطانهای رکتوم یا قسمت انتهایی رودهی بزرگ کمککننده است.
رادیوتراپی:
وی رادیو تراپی را نیز بخشی دیگر از اقدامات درمانی برای مبارزه با سرطان روده بزرگ ذکر کرد و گفت: رادیوتراپی با تابش اشعه ایکس قبل و بعد از عمل جراحی باعث انهدام و تخریب بافتهای سرطانی و کاهش درد ناشی از آن میشود. بهکارگیری این روش قبل از دخالت جراحی با کوچک کردن تومور سبب تسهیل عمل جراحی خواهد شد. البته از رادیوتراپی یا اشعه درمانی یا پرتودرمانی، بیشتر در سرطانهای رکتوم استفاده میکنند. از این روش بهندرت در مراحل ابتدایی تومورهای کولون بهره میگیرند. از پرتودرمانی و شیمیدرمانی در درمان تومورهای تهاجمی و پیشرفته کولون و رکتوم استفاده میکنند.
درمان تسکینی:
وی با اشراه به استفاده از روش های درمان تسکینی گفت: رویکرد این نوع درمان کاهش آلام و استرس بیمار بهمنظور افزایش کیفیت زندگی اواست. برای نیل به این هدف همکاری تیم پزشکی – پرستاری و ارتباط مستمر و صمیمی و جدی آنها با بیمار و خانواده وی مهم و حیاتی است. روشهای بدیل دیگری که برای ارتقا کیفیت زندگی این بیماران کمککننده است شامل ورزش، موسیقی، رقص، هنر، تمرینهای ریلکسیشن و کاهش استرس و مدیتیشن میباشد.
نظرات