طرز تهیه نان بربری در خانه
خواندنی ها | 1399-01-17 | ۵۶۷ بازدید | نظرات
مواد لازم برای خمیر:
ارد حدود ۳ لیوان (باید خمیر نسبتا شلی بدست بیاید(وقتی رو خمیر شیار می اندازید شیارها ازبین بره یعنی به ارد بیشتری نیاز داره)
شکر یک دوم قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چایخوری
آب ولرم ۱ و یک چهارم لیوان
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
سیاهدانه و کنجد مقداری
مواد لازم برای به عمل اوردن خمیر:
آب ولرم یک چهارم لیوان
شکر یک قاشق چایخوری
خمیرمایه فوری یک قاشق غذاخوری سرخالی
مواد لازم برای رومال:
آرد ۲ قاشق غذاخوری
شیر یا آب حدود یک چهارم لیوان
شیر را کم کم به آرد اضافه کنید تا به غلظت فرنی برسه میتوانید برای رومال از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران استفاده کنید.
دستور تهیه:
اول خمیرمایه را عمل میاوریم.
شکر را به اب ولرم اضافه کنید و بعد خمیر مایه را بپوشانید روش و کمی هم بزنید تا خمیر مایه مرطوب شودو روی ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه پف کند.
بعد ارد را اضافه کرده و کم کم اینکار را انجام دهید که خمیر شلی بدست آید. در نهایت خمیر چسبنده است دستتان را چرب کرده و خمیر را ده دقیقه ورز دهید تا لطیف شود. رویظرف را با سلفون بپوشانید و در جای نسبتا گرم یک ساعت استراحت دهید.
کف سینی را چرب کرده و خمیر را به شکل بیضی یا دلخواه پهن کنید. بهتر است ضخامت خمیر بیشتر از نیم سانت نباشد. نوک چاقو را چرب کرده و روی خمیر شیار بیندازید و بعد رومالش کنید. میتوانید از نوک انگشتان برای شیار انداختن استفاده کنید.
روی خمیر سیاهدانه و کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه بگذارید بپزد. در اخر گریل را روشن کنید تا روی نان خوشرنگ شود.
بلافاصله بعد از پخت نان را از سینی خارج کنید ور روی توری سیمی یا پارچه نخی بگذارید
نوش جان
نظرات