پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی » سلامت » سه غذای خنک تابستانی

سه غذای خنک تابستانی

سلامت | ۱۲ خرداد۱۴۰۰ | 1234 بازدید | نظرات

سوپ ذرت تابستانی

عکس, سه غذای خنک تابستانیسوپ یکی از پیش غذا‌ها یا غذاهای سبکی است که می‌تواند برای یک شام سبک بسیار مناسب باشد. این سوپ ذرت به صورت سرد سرو می‌شود و یک شام سبک و کم کالری تابستانی است. مواد لازم برای تهیه سوپ ذرت تابستانی،مقداری روغن زیتون خالص، پیاز قرمز متوسط خرد شده، کدوی زرد متوسط خرد شده، آویش تازه، عصاره مرغ یا عصاره سبزیجات کم نمک، نمک، دانه ذرت تازه، آبلیموی تازه، پنیر فتای خرد شده می باشد.
شیر و برنج دو ماده اصلی تشکیل دهنده این غدا هستند که طبع سردی دارند و می توان با اضافه کردن دارچین ، طبع سرد این غذا را تعدیل کرد.می توان در فصل تایستان این غذا را تهیه کرد و صبر کرد تا خنک شود و به صورت خنک آن را استفاده نمود.
طرز تهیه:
روغن را در ظرف بزرگی روی حرارت متوسط گرم می کنیم و پیاز را اضافه کرده به مدت ۱ دقیقه هم می‌زنیم و سپس کدو و یک قاشق چایخوری از آویشن را به آن اضافه می کنیم و چند دقیقه روی حرارت قرارمی‌دهیم گه گاه هم می‌زنیم تا کدو‌ها نرم شوند. عصاره مرغ و نمک را اضافه می کنیم و حرارت می‌دهیم تا به جوش آید به مدت ۵ دقیقه تا کدو‌ها نرم شده و کاملا شفاف شوند. مواد را داخل مخلوط کن ریخته به صورت پوره یکنواخت در می‌آوریم. سوپ را به قابلمه برگردانده و سپس ذرت را اضافه کرده آن را روی حرارت متوسط بگذارید به مدت ۳ تا ۵ دقیقه تا به جوش آمده و ذرت‌ها بپزند و سپس از روی حرارت برداشته آب لیمو را اضافه کنید و بعد از خنک شدن داخل ظرف سرو ریخته با آویشن و پنیر فتا تزئین کنید.
شیر برنج سرد

عکس, سه غذای خنک تابستانی

یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی شیر برنج است که به آسانی تهیه می شود. شیر برنج غذایی است کامل و مقوی و برای رشد و استحکام استخوان نوزادان و کودکان بسیار مفید می باشد.
شیر و برنج دو ماده اصلی تشکیل دهنده این غدا هستند که طبع سردی دارند و می توان با اضافه کردن دارچین ، طبع سرد این غذا را تعدیل کرد.می توان در فصل تایستان این غذا را تهیه کرد و صبر کرد تا خنک شود و به صورت خنک آن را استفاده نمود. برای تهیه این غذای خوشمزه به مقداری برنج ، شیر ، گلاب ، شکر، هل نیاز داریم.
طرز تهیه :
برنج را دو ساعت قبل از پخت در ظرفی مناسب خیس کنید. برنج خیس خورده را روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا جایی که برنج به خوبی نرم و له و آب آن کشیده شود. در مرحله بعد در این شیر را اضافه کنیداجازه دهید به خوبی بپزد و لعاب بیاندازد. بهتر است بعد از اضافه کردن شیر ، در آن بسته شود و برای جلوگیری از سر رفتن غذا یک قاشق چوبی دخل آن قرار دهید.
پس از اینکه شیر برنج لعاب انداخت شکر و هل را اضافه کنید و آن را به مدت یک ربع دم بگذارید. دقت کنید، کوچکترین شعله را انتخاب کنید، زیر قابلمه حتما شعله پخش کن بگذارید، در این مرحله نمی خواهیم غذا به نقطه جوش برشد که حتما سر خواهد رفت، فقط می خواهیم مواد بهتر جا بیافتد. پس از کامل شدن زمان پخت، شیر برنج را از روی شعله بردارید، گلاب را به آن اضافه کنید و در حالی که هنوز داغ است در ظرف مورد نظر بریزید و صبر کنید تا خنک شود و بعد آن را میل کنید. هل و گلابی که به عنوان طعم دهنده در این غذا به کار می بریم به نوعی آرامبخش و مقوی اعصاب است.
اگر دوست دارید که شیر برنج زعفرانی داشته باشید همراه گلاب و شکر مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید و یا اگر می خواهید شیر برنج با خامه تهیه کنید در این صورت یک پیمانه از مقدار شیر کم کنید و یک پیمانه خامه را جایگزین آن کنید و یا اگر نمی خواهید که داخل شیر برنج ، شکر بریزید می توانید بجای شکر از نبات استفاده کنید.
آب دوغ خیار

عکس, سه غذای خنک تابستانی

آب دوغ خیار غذایی ساده، سالم و سبک است که براحتی هضم می شود و به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می کند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می کاهد.مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه مقداری شیر،خامهف تربچه خرد شده،گردوی خرد شده،سبزی خشک معطر (نعناع ، جعفری ،ترخون، مرزه ، ریحون ) خیار خرد شده،پیازچه خرد شده،نمک، فلفل، کشمش پلویی،ماست، دوغ ترش و سبزی تازه خرد شده شامل پونه , ریحون و نعناع تازه ویا هر سبزی معطر دیگری می باشد.
طرز تهیه:
برای تهیه آب دوغ خیار ، در ظرف مناسبی همه مواد را با هم مخلوط می کنیم. ابتدا ماست را به همراه خیارخرد شده باهم مخلوط میکنیم و هم میزنیم و بعد به ترتیب بقیه مواد را با هم مخلوط میکنیم و به همراه ماست و خیار کاملا هم میزنیم. فقط بهتر است پیاز چه خرد شده را موقعه سرو غذا مخلوط کنید تا ممکن است آب بندازد و در بقیه مواد لیز شود و حالت خوش در غذا پیدا نکند. مخلوط آب دو خیار را به مدت ۱ ساعت در بیرون یخچال نگه میداریم تا ترش تر و جا افتاده تر شود. اگر هنگام خوردن دوست داشتید خنک تر باشد میتوانید به مدت نیم ساعت در داخل یخچال گه دارید ولی برای خنکیش اصلا قالب یخ به اون اضافه نکنید چون ممکن است مزه آب پیدا کند. حتما هم برای خوردن آب دوغ خیار از نان خشک استفاده کنید چون نان تازه داخل مواد خمیر میشود و طعم آن را خوشمزه نمیکند. در زمان اضافه کردن نان خشک می توانید پیازچه های خرد شده را هم اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه نان خشک و پیاز چه در مواد بماند و بعد میل کنید. آب دوغ خیار را می توانید در وعده نهار – میان وعده – سرو کنید.


مطالب پربازدید

امروز دوشنبه ۵ مهر ۱۴۰۰

نظرات