دو پیشنهاد غذای خوشمره مخصوص شب یلدا
خواندنی ها | 1398-09-13 | ۹۹۲ بازدید | نظرات
طرز تهیه انارپلو
مواد اولیه:
برنج ۲ پیمانه
انار دانه شده یک و نیم پیمانه
خلال پسته یک سوم پیمانه
گشنیز تازه خرد شده یک پیمانه
پودر تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری
کشمش پلویی نصف پیمانه
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه آشنایی با روش تهیه انار پلو، غذای مخصوص شب یلدا
غذای اصلی این شب، خورشت فسنجان است. اما در برخی استانها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانىها یا سبزى پلو درست مىکنند یا ترشى تره و در کنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مىگذارند. اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازىها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مىکنند. کنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مىگذارند.
طرز تهیه:
۱. برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.
۲. مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.
۳. هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.
طرز تهیه خورش انار و بادمجان
تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
سپس پیاز ها را داخل روغن بریزد و سرخ کنید.بعد از طلایی شدن پیاز ها آنها را از روغن بیرون بیاورید.
مرغ تکه شده را با کمی نمک و فلفل طعم دار کنید و داخل تابه روغن سرخ کنید .
برای اینکه مرغ بهتر سرخ شود هنگام سرخ کردن آن ، در تابه را ببندید.
مرغ را بعد از سرخ کردن از تابه بیرون بیاورید و در همان روغن دانه های انار را کمی تفت دهید.
بعد از تفت دادن دانه های انار ، پیاز سرخ شده را به همراه مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرغ را مجددا به داخل قابلمه اضافه کنید و ۲ پیمانه آب انار داخل خورشت بریزید تا بجوشد و با حرارت کم بپزد و آرام آرام جا بیفتد.
در این فاصله بادمجان ها را پوست بگیرید و در آب و نمک به مدت ۲۰ دقیقه خیس کنید.
بعد آنها را با دستمال خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید و در ۲۰ دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید تا بادمجان ها در کنار بقیه مواد بپزد .
نکات
۱. اگر آب انار در دسترس نبود میتوانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید.
۲. ادویه خورشی شامل زیره سیاه زنجبیل جوز هندی فلفل قرمز زردچوبه و فلفل سیاه است همینطور اگر دانه های انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید.
نظرات