پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی » خواندنی ها » دو انشای جدید در مورد شب یلدا برای دانش آموزان

دو انشای جدید در مورد شب یلدا برای دانش آموزان

خواندنی ها | 1394-08-16 | ۱۲۳۴۸۱ بازدید | نظرات

عکس, دو انشای جدید در مورد شب یلدا برای دانش آموزان

دو انشای جدید برای دانش آموزان اماده کرده ایم در مورد شب یلدا که میتوانید هر یک از این دو انشا را که دوست داشتید انتخاب کرده و در دفتر خود بنویسید….

به نام خدا: ( انشا در مورد شب یلدا)

آخرین شب پاییز را شب یلدا یا به اصطلاح عوام شب چله می نامیم این شب آداب و رسومی دارد که قرنهاست در بین ایرانیان رواج داشته است…مردم ایران در شهرها و روستاهای مختلف با توجه به فرهنگ، آداب و رسوم ویژه‌ی خود شب چله را جشن می‌گیرند. در این شب همه ی اقوام نزد بزرگ طایفه ی خود جمع می شوند و پس از خوردن شام تنقلاتی نظیر میوه های زمستانی ، آجیل یلدا میخورن … فال حافظ می گیرند و به شادی این شب را به پایان می رسانند.

یلدا و جشن‌هایی که در این شب برگزار می‌شود، یک سنت باستانی است. مردم روزگاران دور و گذشته، که کشاورزی بنیان زندگی آنان را تشکیل می‌داد و در طول سال با سپری شدن فصل‌ها و تضادهای طبیعی خوی داشتند، بر اثر تجربه و گذشت زمان توانستند کارها و فعالیت‌های خود را با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و جهت و حرکت و قرار ستارگان تنظیم کنند.
آنان ملاحظه می‌کردند که در بعضی ایام و فصول روزها بسیار بلند می‌شود و در نتیجه در آن روزها، از روشنی و نور خورشید بیشتر می‌توانستند استفاده کنند. این اعتقاد پدید آمد که نور و روشنایی و تابش خورشید نماد نیک و موافق بوده و با تاریکی و ظلمت شب در نبرد و کشمکش‌اند.

 

انشای دوم :

به نام خدا

یلدا و جشن هایی که در این شب برگزار می شود، یک سنت باستانی است. این جشن مراسمی آریایی است و پیروان میتراییسم آن را از هزاران سال پیش در ایران برگزار می کرده اند. یلدا روز تولد میترا یا مهر است. این جشن به اندازه زمانی که مردم فصول را تعیین کردند کهن است.برای در امان بودن از خطر اهریمن، در این شب همه دور هم جمع می شدند و با برافروختن آتش از خورشید طلب برکت می کردند.

آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوه های گوناگون است که همه جنبه نمادی دارند و نشانه برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند. در این شب هم مثل جشن تیرگان، فال گرفتن از کتاب حافظ مرسوم است. حاضران با انتخاب و شکستن گردو از روی پوکی و یا پری آن، آینده گویی می کنند.جشن شب یلدا جشنی است که از ۷ هزارسال پیش تاکنون در میان ایرانیان برگزار می شود. یکی از آیین های شب یلدا در ایران، تفال با دیوان حافظ است. مردم دیوان اشعار لسان الغیب را با نیت بهروزی و شادکامی می گشایند و فال دل خویش را از او طلب می کنند.در برخی دیگر از جاهای ایران نیز شاهنامه خوانی رواج دارد.

بازگویی خاطرات و قصه گویی پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نیز یکی از مواردی است که یلدا را برای خانواده ایرانی دلپذیرتر می کند. اما همه اینها ترفندهایی است تا خانواده ها گرد یکدیگر آیند و بلندترین شب سال را با شادی و خرسندی به سپیده برسانند.در سراسر ایران زمین، جایی را نمی یابید که خوردن هندوانه در شب یلدا جزء آداب و شیوه آن نباشد.

در جاهای گوناگون ایران، گونه های تنقلات و خوراکی ها به تبع ژیرامون و شیوه زندگی مردم منطقه بهره برده می شود اما هندوانه میوه ای است که هیچ گاه از قلم نمی افتد، زیرا شمار زیادی به این باورند که اگر مقداری هندوانه در شب چله بخورند در سراسر چله بزرگ و کوچک یعنی زمستانی که در پیش دارند سرما و بیماری بر آنها غلبه نخواهد کرد.


مطالب پربازدید

امروز یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲

نظرات

  1. حیدر گفت:

    هالی

  2. محمد جواد کریمی گفت:

    شب یلدا بهترین شب است

  3. امیر حسین گفت:

    دستتون درد نکنه

  4. مرضی گفت:

    قشنگ وهمراه باسردی وسوزهوا):

  5. زہرا گفت:

    عااآااااااااااااالیہ
    😃

  6. زہرا گفت:

    خیلی خو بہ قابل استفادہ است😃

  7. یلدا گفت:

    واقعا عالییییییییی بود مرسی

  8. دنیا گفت:

    خیلی عالللللللللللللللللللللییییییییییییهههههههههههه مرسی از خیر خاهیتون باعث می شه تا بارسم و رسوم های کشورمون بیشتر اشنا بشیم

  9. محمد گفت:

    متشکرممم😙😙😙😙😙

  10. محسن. گفت:

    خیلی ه من کمک کردید من آن ا نوشتم و وم مدرسه و معلم گفت خیلی عالی است و از. شما ممنون

  11. السا گفت:

    بسیار خوب بود ممنون از مطالبتون👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👌

  12. السا گفت:

    مطالب عالیی بود بسیاری از مطالب شما را یاد گرفتم ممنون👄👄👄👄👄👄👄👌

  13. Milad گفت:

    عالی♥😹

  14. میلاد گفت:

    خیلی خوبه خیلی چیزا از این مطلب یاد گرفتم

  15. فاطمه گفت:

    انشا هاتون عالی بود کلمات سختی هم برای خوندن نداشت خیلی خیلی ممنونم ازتون

  16. نگار گفت:

    خیلی ایم مطلب را دوست داشتم 💋💋💋💋👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👊👍👍☝☝☝☝☝☝☝☝

  17. محمد گفت:

    عالیععععع

  18. نازنین گفت:

    عالییییییییی❤

  19. نازنین گفت:

    خیلی خوب بود ممنون😉😉

  20. سکینه گفت:

    ابرو

  21. یگانه گفت:

    عالیییی دستون درد نکنه

  22. رضا گفت:

    ۹ آذر ۱۳۹۷در ساعت۱۹:۳۴

    خیلی عالی است دست تون درد نکنه

  23. علی اصغر گفت:

    عالی ترین انشا بود دستتون درد نکنه

  24. سارا گفت:

    جالب بود

  25. سارا گفت:

    خیلی خوب بود .ممنون

  26. اشکان گفت:

    خیلی عالی بود دستتون درد نکنه

  27. علیرضا گفت:

    خیلی جالبهاین مراسم ها 👍👍🍉🍉🍉

  28. کاروان رسولی گفت:

    خیلی خوب بود ممنون

  29. م گفت:

    خوب نبود،بلکه عالی بود.
    کلمه ی سختی هم نداشت

  30. هنگامه صمیمی گفت:

    عاله خیلی درموردشان گفتید متشکرم دردمون خورد

  31. فاطمه گفت:

    عالی بووووووووود مممممممنون

  32. آناهیتا خنیاگر گفت:

    اگه میشه عالی تر کنید یکم بچگونه است عالی میشم اگه درست کنید خواهش میکنم تا شب یلدا سه روز مانده است

  33. Aaghar گفت:

    خوب بود…..

  34. نا شناس گفت:

    خیلی طولانی بود مگه شاهنامه است

  35. سونیا گفت:

    واقعاعالی بود مرسیییییییییی

  36. ملیکا گفت:

    عالیی 💋💋💋💋💋👌👌👌

  37. جوکر بده گفت:

    بهترین هست

  38. .m. گفت:

    مثل همیشه عالی بود

  39. .m. گفت:

    عالی بود

  40. سنا گفت:

    وای عالیییییی

  41. Masoomeh گفت:

    خعلییییییی عالیههههههه

  42. آتنا گفت:

    خیلی خیلی خوب بود 😄😄😄😄😄😀😀😆😆

  43. آرشیدا گفت:

    امید وارم امتحان انشا ۲۰ شم

  44. Nadya گفت:

    Enshaaaa🤣🤣

  45. Nafas گفت:

    به نظرمن افتضاح ترین انشایی بود که تا حالا خونده بودم

  46. Nafas گفت:

    خوب نبود

  47. Asal گفت:

    شب یلدا ی ما که با گوشی تمام شد

  48. donya گفت:

    واقعا متن و محتوای انشا تون عالی بود سپاس ازتون

  49. MOHANNA گفت:

    سلام عالی بود من اشای ۱رانوشتم

  50. فاطمه گفت:

    خیلی خوب بود

  51. ریحانه گفت:

    عالی بود