درمان های اگزما برای کسانی که از درمان ناامید شده اند
سلامت | 1394-08-18 | ۱۹۳۶۶۸ بازدید | نظرات
اگزما یک بیماری پوستی است که خیلی از افراد را درگیر کرده است و تاثیر بسیار بدی روی زندگی آنها داشته است در این پست تلاش شده است ابتدا مطالبی کامل در مورد بیماری اگزما و سپس درمانهای جدید و متفاوت آن را در اختیار شما قرار دهیم:
اگزما از یک کلمه یونانی به معنای جوش بالاآمده است.اگْزِما (به انگلیسی: eczema) به صورت درماتیت یا التهاب اپیدرم پوست است که میتواند منجر به خارش، قرمزی، تورم، پوستهریزی و… شود.
انواع اگزما
– التهاب تماسی پوست (درماتیت تماسی)
– درماتیت آتوپی (بدون علت)
– درماتیت سبورئیک (تورم و قرمزی پوست سر و صورت همراه با شورهٔ زیاد)
– درماتیت نومولار
– درماتیت اکسفولیاتیوژنرالیزه (اریترودرمی) (تورم و قرمزی شدید پوستِ سرتاسر بدن همراه با پوستهریزی)
– درماتیت ناشی از استاز (ماندن خون در رگها)
– درماتیت موضعی ناشی از خاراندن
– درماتیت دور دهانی (درماتیت پریاورال)
– پومفولیکس (Pompholyx)
درماتیت
از دو کلمه درماتیت و اگزما به جای همدیگر استفاده میشود ولی معمولاً در مواردی که عامل خارجی مسبب التهاب وجود داشته باشد از کلمه درماتیت و در مواردی که عامل خارجی وجود نداشته و به اصطلاح بیماری اندوژن باشد از کلمه اگزما استفاده میشود.
شدت و طول بیماری:براساس شدت و دوره بیماری ضایعات التهابی اگزمایی را به سه گروه اصلی میتوان تقسیم نمود.
الف. التهاب اگزمایی حاد؛ این نوع التهاب با ضایعات قرمز روشن و متورم همراه با دانه های آبدار و با خارش شدید مشخص میشود. خاراندن باعث ایجاد خارش، ترشح سرم از دانه ها، تشکیل دلمه و افزایش احتمال عفونت ثانویه میشود. شروع و استقرار بیماری از چند ساعت تا ۲ الی ۳ روز زمان برده و در صورت عارضه دار نشدن چند روز تا چند هفته تداوم یافته و سپس برطرف میشود. انواع بیماریهای اگزمایی که با این مشخصات ظاهر میشود عبارت است از: درماتیت تماسی، اگزمای سکه ای، پمفولیکس، عفونتهای قارچی.[نیازمند منبع]
ب. التهاب اگزمایی تحت حاد؛ این حالت با ضایعات پوسته دار قرمز با خراش و نمای فلسی شکل پوست و با خارش خفیف تا متوسط و بدون دانه های آبدار مشخص میشود. بیماریهای درماتیت آتوپیک، درماتیت کهنه بچه، اگزمای دور دهان، اگزمای نوک پستان مادران شیرده و … با این نوع التهاب ظاهر میشود.[نیازمند منبع]
ج. التهاب اگزمایی مزمن؛ این حالت با افزایش ضخامت پوست، تشدید خطوط پوستی، خراش و ترکهای پوستی و خارش متوسط تا شدید مشخص میشود. بیماریهایی که میتوانند با این حالت تظاهر کنند عبارت است از: پای خشک و ترکدار، اگزمای نوک انگشتان تایپیستها.[نیازمند منبع]
درمان
اولین قدم درمان این است که پوست دیگر در تماس با ماده حساسیتزا یا محرک قرار نگیرد. آنتی هیستامینها و کورتیکواستروئیدها در درمان التهاب ورفع علائم بسیار مفیدند.
استفاده از لباس های نخی یکی از راه های درمان اگزما می باشد.
برای کم کردن التهاب آن باید از خاراندن و مالاندن آن خودداری نمود.
دوری از گرما و تعرق زیاد نیز در جلوگیری از ازدیاد آن موثر می باشد.[۱]
______________________________
چرا برخی از درمانهای اگزما، نه تنها سودی ندارند، بلکه اوضاع را بدتر هم میکنند؟ اگزما چیست؟ اگر پوستی حساس داشته باشید درمان اگزما سختتر خواهد شد. اگزما یک بیماری مزمن است و بسیاری از داروهای این بیماری در واقع چرخه خارش را طولانیتر و التهاب را بیشتر و سیستم ایمنی بدن را نامتعادل میکنند.
اگزما یک بیماری سخت و خارش آن بسیار شدید است؛ به طوری که به لایه محافظ پوست آسیب خواهد رساند و پوست حساستر میشود. گاهی خارش آنقدر شدید است که احساس میکنید باید فریاد بزنید. حتی خاراندن میتواند موجب خونریزی پوست شود. در این مقاله اطلاعاتی در مورد این بیماری به شما ارائه خواهیم کرد و روش مناسب درمان اگزما و تسکین خارشهای وحشتناک را خواهید آموخت.
اگزما چیست؟
اگزما بیماری مزمن پوستی است که به آن درماتیت اتوپیک نیز میگویند. در این بیماری پوست دچار التهاب و خارش و تحریک میشود.
به نظر میرسد که اغلب روی صورت، دستها و پاها به وجود میآید؛ اما میتواند روی هر نقطهای از بدن ایجاد شود.
تخمین زده میشود که بیش از ۳۰ درصد مردم امریکا از اگزما رنج میبرند و شیوع آن در حال افزایش است. اگزما در کودکان بسیار رایج است و ۲۰ درصد از نوزادان و یا کودکان خردسال به آن مبتلا هستند. درمان اگزما یک چالش بزرگ است، زیرا اغلب بیماری با روشهای درمانی عود میکند و عوارض جانبی شیوههای درمان سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهد و در نهایت اگزما را تشدید میکند.
برخی از علائم ابتلا به اگزما عبارتند از:
خارش و سوزش پوست، قرمزی، تاول و برآمدگی، تورم، برجستگی، پوستهپوسته شدن پوست. برخی از انواع اگزما، مانند اگزمای حساسیت ناشی از تماس با یک ماده تحریک کننده، در هنگام تماس باعث قرمزی، خارش و ترشح پوست میشوند. اگزمای شورهدار، میتواند پوست را زرد، روغنی و فلسدار کند.
این نوع از اگزما میتواند در هر قسمتی از بدن به خصوص صورت به وجود بیاید. اگزما معمولا در کف دستها و یا پاها به وجود میآید و بسیار دردناک است و در آن تاولهای عمیق روی پوست ظاهر میگردد که این تاولها عموما میخارند و میسوزند. در اگزمای Nammular پوست، پوسته پوسته شده و دلمههای دکمهای شکل روی پوست ایجاد میشوند. از آنجا که اگزما انواع مختلفی دارد و به اشکال مختلف بروز میکند، بسیار مهم است که یک متخصص پوست بسیار حاذق، بیمار را بررسی کند تا معلوم شود آیا مشکل پوستی، نوعی اگزماست یا وضعیت دیگر پزشکی.
پوست خشک، ضخیم، ترک خورده و یا پوسته پوسته میشود. ملتهب و قرمز است. زخم میشود.
در افراد سفید پوست ممکن است ابتدا بثورات جلدی قرمز رنگ و سپس قهوهای رنگ ایجاد شود. در سیاه پوستها ممکن است پوست تغییر رنگ دهد و قسمتی از پوست تیرهتر یا روشنتر از قسمتهای دیگر شود. در نوزادان، اغلب بثوراث جلدی بر روی صورت و پوست سر، همراه با زخم ایجاد میشود.
دلایل ابتلا به اگزما
یافتن علت اگزما یک مشکل بزرگ است و پزشکان هنوز علت دقیق آن را نمیدانند. برخی معتقدند که ناشی از فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن در پاسخ به عوامل ناشناخته و محرکهای محیط زیست است. اگزما اغلب در خانوادههایی شایع است که سابقه آلرژی و یا آسم دارند.
در اینجا به برخی از دلایل احتمالی ابتلا به اگزما اشاره خواهیم کرد: تماس با مواد خشن و یا خارشزا همچون پشم ، آب و هوا و دمای بیش از حد گرم و یا بیش از حد سرد ، حیوانات ، استرس، دود سیگار ، غذاهایی که باعث واکنشهای حساسیتی میشوند؛ مثل گندم، لبنیات، آجیل، شکلات ، مواد شیمیایی موجود در صابون و یا مواد شوینده ، عطرها و اسانسها مواد شیمیایی موجود در محصولات مراقبت از پوست لوازم آرایشی ، مواد شیمیایی خانگی و سموم و …
گاه علت اگزما، غذاهای آلرژیزا است.
این غذاها عبارتند از: شیر، تخممرغ، گندم، سویا، بادام زمینی، آجیل، مرکبات (پرتقال، لیمو و گریپ فروت)، گوجهفرنگی و انواع توتها اگر دچار اگزمای مزمن هستید، تمام مواد غذایی را که میخورید، برای چند هفته یادداشت و بثوراتی را که ایجاد میشود، بررسی کنید و هرگونه رابطه میان رژیم غذایی و شیوع اگزما را در بدن تحت نظر بگیرید.
به این ترتیب به مرور متوجه خواهید شد که چه غذاهایی موجب اگزما و یا عود آن میشوند.
درمان اگزما, بیماری مزمن پوستی
درمانهای خانگی
درمان اگزما با داروهای خانگی، علاوه بر اینکه ساده و کمهزینه است، معمولاً عوارض جانبی کمتری دارد، در اینجا به برخی از این روشها که برای افراد مختلف مفید بوده است. اشاره میشود:
استفاده از کمپرس سرد برای تسکین خارش ، نوشیدن مقدار زیادی آب (این روش بسیار مفید است) حمام با بلغور جوی دو سر التهاب پوست را تسکین میدهد و یک مرطوبکننده عالی است. حمام با آب ولرم که درون وام یکچهارم فنجان جوش شیرین ریخته شده باشد. روغن خالص و تصفیه شده شترمرغ، دارای خواص ضدالتهابی است و اگزما را درمان میکند. روغن زیتون را به پوست خود بمالید و پس از چند دقیقه آن را با یک شامپوی ضدآلرژی بشویید.
درمان اگزما با تغییر در سبک زندگی
علاوه بر درمان اگزما با داروهای خانگی، برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی میتواند تا حدود زیادی به کاهش علائم اگزما کمک کند. کاهش استرس: استراحت کافی داشته باشید، تفریح کنید و به تمدد اعصاب بپردازید و افکار منفی را از خود دور کنید دوش آب گرم در رسیدن به آرامش بسیار مؤثر است. از محصولات بهداشتی و آرایشی ضدحساسیت و ضعیف استفاده کنید. همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید. مرطوبکنندهها از خشکی پوست جلوگیری میکنند.
هوای منزل را مرطوب نگه دارید. میتوانید از دستگاههای مرطوبکننده نیزاستفاده کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بدون هیچگونه کرم و یا محافظی در معرض نور خورشید قرار بگیرید و مطمئن باشید که این مدت کوتاه هیچ آسیبی به پوست شما نمیرساند. به این روش UV درمانی میگویند. از تغییرات ناگهانی دما جلوگیری کنید؛ اگرچه شاید با وجود الگوهای متغیر آب و هوایی، کمی مشکل باشد.
لباسهای پنبهای بپوشید سعی کنید ملحفه و روتختی شما از جنس پنبه و یا نخ باشد. اگر خارش شما شدید بود، با جوراب و دستکش بخوابید. از قرار گرفتن در برابر آلرژنهای بالقوه، همچون گرد و غبار و گرده گیاهان، خودداری کنید. از مصرف لوسیونها، صابونهای خشن و شامپو و مواد شیمیائی قوی که حاوی رنگهای مصنوعی، اسانس و یا مواد محرک همچون سولفات سدیم لوریل هستند، اجتناب ورزید. از محصولات گیاهی و ضدحساسیت استفاده کنید که معمولاً عاری از هر نوع ماده تحریککننده هستند.
درمان اگزما, بیماری مزمن پوستی
درمان اگزما با تغذیه
برخی افراد درمییابند که با تغییر رژیم غذائی میتوانند اگزمای خود را درمان کنند؛ یکی ازاین افراد دکتر لیم اولین است که کتاب اگزما و اسرار رژیم غذائی را نیز نوشته است. تخممرغ، محصولات لبنی، شکلات، رنگهای مصنوعی، طعمدهندههای و غذاهای فرآوری شده را از زندگی خود حذف کنید. میوهها و سبزیجات خام بخورید و رژیم غذائی سرشار از آبمیوه و میوه داشته باشید.
۶۰ درصد میوه و سبزیجات خام بخورید و ۴۰ درصد آب، میوه و سبزیجات تازه ، اسیدهای چرب ضروری را که در روغن ماهی، تخمکتان، گردو، ساردین و ماهی آزاد وجود دارند، فراموش نکنید. بهترین نوع اسیدهای چرب امگا ۳ است که میتوانید مکمل آن را بخورید. فراموش نکنید که مصرف بیش از حد مکمل روی موجب کمبود مس در بدن میشود. پروبیوتیکهایی همچون اسید و فیلوس و بیفنیوباکترها را فراموش نکنید. این باکتریهای مفید میتوانند به درمان اگزما در کودکان کمک کنند.
درمان با گیاهان داروئی
مطالعات اخیر نشان میدهند که طبسوزنی و طب گیاهی چینی میتواند اگزما را درمان کند. نوشیدن مخلوطی از گیاهان دارویی چینی و استحمام با آنها و استفاده از کرمهای گیاهی، اگزما را در اکثر بیماران درمان میکند.
چای سبز و سیاه و سفید، موجب بهبود اگزما میشود. علاوه بر نوشیدن، اسپری آنها بر روی پوست نیز مؤثر خواهد بود، اگرچه توصیه میشود دراستفاده از آنها متعادل باشید، زیرا حاوی کافئین هستند. آبلیمو، رزماری و روغن زیتون نیز مؤثرند. روغن درخت چای نیز یکی از دیگر درمانهای مفید اگزما است.
درمان پزشکی اگزما
در اگزمای مزمن، روشهای فوق نه تنها کمکی نمیکند، بلکه بیماری عود میکند و روشهای درمانی ذکر شده موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و عود و چرخه التهاب و افزایش استرس میشود. از آنجا که پژوهشگران هنوز نمیدانند چه چیزی منجر به اگزما میشود، رویکرد جامعی برای درمان آن وجود دارد که در واقع شامل تغییرات رژیم غذایی، کاهش استرس و اجتناب از عوامل آلرژیزا میشود. این موارد به درمان اگزما میانجامد. گاهی اوقات بدن آنقدر دچار استرس میشود که تمام روشهای طبیعی رژیم غذایی و گیاهی نیز در درمان اگزما مؤثر نمیشود.
کرم هیدروکورتیزون که بدون نسخه نیز فروخته میشوند. کرمهای کورتیکو استروئید که استفاده از آنها عوارض جانبی شدیدی به همراه خواهد داشت و فقط باتجویز پزشک فروخته میشوند.
آنتیبیوتیکها که میتوانند باکتریهای مفید روده را از بین ببرند و به این ترتیب عملکرد سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهند.
آنتیهیستامینها فتوتراپی و درمان با نور ماوراء بنفش که خطر ابتلا به سرطان پوست و پیری زودرس را افزایش میدهد. مرطوبکنندهها میتوانند مانع از خشکی پوست شده و یک لایه محافظ روی پوست به وجود آورند که این لایه از پوست در برابر مواد شیمیایی مضر محافظت میکند.
اگزما در کودکان بسیار شایع است و اکثر آنها تا سن سه ماهگی خود اگزما را تجربه میکنند و در برخی از آنها اگزما تا دوران نوجوانی باقی خواهد ماند. یکی از مؤثرترین روشهای درمان و کنترل اگزما در نوزادان، تغذیه با شیر مادر است. حداقل شش ماه تغذیه با شیر مادر از اگزما پیشگیری کنید. خوشبختانه اگزما مسری نیست، اما در خانوادههایی که سابقه اگزما، حساسیت و یا آسم دارند، احتمال ابتلا به اگزما نیز وجود دارد.
عواملی که اگزما را شدیدتر می کنند
بسیاری از افرادی که به اگزما مبتلا هستند بر این باورند که برخی کارها می تواند این بیماری را در آنها تشدید کند. این عوامل تشدید کننده بیماری که به صورت علمی هم ثابت شده اند شامل موارد زیر می شود:
– استرس های روحی و جسمی
– عادت ماهانه برای خانم ها
انواع مختلف بیماری ها
– برخی از انواع غذاها
– تغییرات آب و هوایی
پیشگیری از اگزما در افراد بسیار دشوار است، اما در عین حال روش های گوناگونی وجود دارد که افراد با استفاده از آن می توانند خود را در مقابل این عارضه ایمن کنند و به هنگام ابتلا، ظرف مدت زمانی کوتاه درمان شوند. آخرین بررسی هایی که در این زمینه انجام شده نشان می دهد، نوعی باکتری که در حالت عادی در پوست همه افراد زندگی می کند و STAPHYLOCOCCUS نام دارد به عنوان عامل اصلی در بروز این بیماری محسوب می شود. خاراندن پوست به هنگام ابتلا به اگزما می تواند لایه بیرونی پوست را از بین ببرد و راه ورود این باکتری ها به بدن را آزاد کند.
درمان های اگزما
بهترین درمان هایی که برای بیماری اگزما وجود دارد شامل کرم های نرم کننده، پمادها، نرم کننده های مایع برای شستشوی محل مورد نظر، کرم های آنتی بیوتیکی و … می شود. اگر محل بروز اگزما بر روی پوست شما بسیار خارش دارد و پس از مصرف داروهای یاد شده هنوز درمان نشده است، باید هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگرچه بیماری اگزما نمی تواند به طور کامل درمان شود، می توان آن را در حالتی نگه داشت که بیشتر پیشرفت نکند. به هر حال هر فردی می تواند با نخاراندن پوست، کاهش استرس، دوری از عوامل بروز اگزما، استفاده از روش های درمانی موجود و … خود را در مقابل این عارضه ایمن کند.
راه درمان اگزما فقققققققط و فققققط نمک و روغن زیتون مالیدنی است معجزه میکند معجزه
من رفتم دکتر اما بازخوب نشد
ناراحتم ناااااااراحت….
صدتاروش روانجام دادم اینم روش تاببینم چی میشه
باتشکر
توروخدا ب من کمک کنین من هر راهی بگی رفتم اما خوب نشدم،واقعا حالم خوب نیست حتی نمیتونم بخوابمم لطفا کمکم کنین
سلام دوستان من ۱۹سالمه از ۱۵سالگی کف دستموکف پاهام اینطوریه چهارسال باهروضعیتی که میشد میرفتم دکتر یکی بهم گفت پاهاتوبادستتات بندازتوروغن ماشین هرروزبیست دقیقه الان انداختم شکرخدا خوب شده
باسلام منم دو سه سالی هست ک درگیر این بیماری لعنتی هستم تعحب میکنم چرا راه درمانی براش پیدا نمیکنن یا واقعا نمیخوان ک پیدا کنن ولی این اواخر از پماد تاکرالیموس مدوپروک سه دهم درصد استفاده میکنم عالیه
سلام ترکیبی از حنا و نوره طبیعی(ترکیبی از زرنیخ و آهک)
درمان ظاهری پوست است .
اطلاعات بیشتر۰۹۱۲۷۵۴۲۴۵۸
منم این بیماری رو دارم ولی هر چند ماه یه بار میزنه رو پاهام و دستام و خود ب خود خوب میشه ونیازی ب کرم و داروی گیاهی و اینجور چیزا ندارم اگه میخواین خارشش کمتر بشه یخ بزارین روش خوب میشه
خیلی ممنون از مطالب خوبتون
سلام پسرمنم از موقعی که به دنیا اومده پوستش اگزما داره کم میشه ولی خوب نمیشه
سلام .
بعضی از انواع اگزما ممکنه ناشی از سودای پوست باشه، از یه متخصص طب سنتی کمک بگیرید، ان شاءالله برطرف میشه.
دوستان متاسفانه بخاطر حماقتهای پزشکی در درمان اگزما این قضیهمشکل ساز شده
اقاجون هرکی اگزما داره بدونه که مشکل از خون و کبد هست نه پوست
اطبا طب سنتی حجامت رو توصیه دارن
حجامت
حجامت
که امریکایی ها انجامش میدن اما ایرانی ها نه
برید پیش متخصص طب سنتی اون راهنمایی میکنه
بیشتر در فصل بهار و تابستان که خون بجوشش درمیاد اگزما بروز میکنه
موادی مثله رب انار و اب زرشک و خود انار و البالو مصرف کنید
که حرارت خون رو بگیره
سرکه ی طبیعی مصرف کنید
سرکه ی انگبین
و الی ماشا الله
من کورتون خوردم ولی هیچ اثری نداره
من روی چانه اگزمادارم دوتالکه تیره افتاده توروخداکمک کنین افسردگی گرفتم
سلام منم اگزماداشتمباتوسل به امام حسین علیه السلام حجامت ساقین انجام دادم خلاص شدم بحمدالله
فالم بگیر
سلام من چندساله اگزما دارم روی کف دستام دکتر متخصص رفتم ازروعن زیتون ھم استفاده کردم اماخوب نشد لطفا یھ درمان قطعی بهم بگید ممنون میشم.