خورشت ملاقورمه بدون گوشت
خواندنی ها | 1399-08-15 | ۳۵۶ بازدید | نظرات
این خورشت ملاقورمه نام دارد که خورشتی شمالی است و می تان ان را با نان یا برنج مصرف کرد. در این غذا باید نسبت جعفری به نعنا ۲ به ۱ باشد.
اگر انار در دسترس ندارید میتوانید به جای آن از آبغوره بیشتر به مقدار لازم استفاده کنید. مثل خیلی از غذاهای شمالی دیگر میتوانید در اواخر پخت این خورشت هم روی آن یکی دو عدد تخم مرغ بشکنید و بگذارید خودش را بگیرد. کمی هم نمک و فلفل روی تخم مرغ بپاشید و سپس سرو کنید.
به جای سبزی تازه میتوانید از سبزی خشک هم در تهیه ملاقورمه استفاده کنید.
اگر دوست داشته باشید همراه پیاز میتوانید یکی دو حبه سیر رنده یا خرد شده هم تفت بدهید.
مواد لازم خورشت ملا قورمه:
بادمجان ۱ کیلوگرم
گوجه ۵ یا ۶ عدد
سبزی ساطوری شده (جعفری و نعنا) ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
آبغوره به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
انار ترش به دلخواه
؛ غذایی بهصرفه و بدون گوشت
طرز تهیه
۱. ابتدا بادمجانها را پوست بکنید و آنها را به صورت نگینی خرد کرده و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب و نمک بخوابانید تا سیاهی و مزهی تلخ بادمجان گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف شود.
۲. در این یکی دو ساعت، سبزیها را بشویید و بعد از خشک شدن آنها را خرد کنید.
۳. پیاز را خرد کنید و آن را در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید.
خورشت ملاقورمه شمالی؛ غذایی بهصرفه و بدون گوشت
۴. حال نوبت آن است که بادمجانهای ملاقورمه را آبکش کرده و آنها را به پیاز اضافه کنید سپس آنها را تفت دهید.
خورشت ملاقورمه شمالی؛ غذایی بهصرفه و بدون گوشت
۵. یک پیمانه جعفری و نعنا را که ساطوری خرد کرده اید به پیاز و بادمجان اضافه کرده و آنها را مخلوط کنید.
خورشت ملاقورمه شمالی؛ غذایی بهصرفه و بدون گوشت
۶. گوجه فرنگیها را ریز رنده کرده و آن را به مخلوط اضافه کنید. (گوجه ملاقورمه را میتوانید هم نگینی خرد کنید.)
خورشت ملاقورمه شمالی؛ غذایی بهصرفه و بدون گوشت
۷. در آخر انار ترش تازه که فریز کرده اید و نمک و فلفل به آن اضافه کنید و در تابه را ببندید تا بادمجانها با آب گوجه و انار خوب مغز پخت شود و خورشت جا بیافتد.
خورشت ملاقورمه جا افتاده و خوشمزه را در ظرف سرو بریزید و همراه پلو یا نان نوش جان کنید.
نظرات