بهترین خوراکیهای طبیعی برای درمان حالت تهوع
سلامت | 1397-03-18 | ۱۵۷۱ بازدید | نظرات
هنگامی که حالت تهوع دارید بهترین روش خوردن غذاهایی است که معده را تصفیه میکند. این عمل به فرد کمک میکند تا اشتهای خود را دوباره بدست آورد.
۱) زنجبیل: تحقیقات نشان میدهد زنجبیل میتواند به کاهش اثرات حالت تهوع و استفراغ کمک کند. با اضافه کردن یک تا دو قاشق چایخوری زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ میتوانید چای زنجبیل درست کنید. پنج دقیقه قبل از آن زنجبیل را خیسانده و آن را با عسل کمی شیرین کنید.
۲) رژیم غذایی «برات» (BRAT): غذاهای شامل موز، برنج، پوره سیب و نان تست برای معده بسیار ملایم هستند. این رژیم غذایی غنی از نشاسته بوده و فیبر کمی دارد که به بهبود اسهال و کاهش مشکلات سیستم گوارش منجر میشود.
از دیگر خوراکیهای ملایم میتوان کراکرها، بلغو جو دوسر، هندوانه و سیب زمینی آبپز را نام برد. همچنین فرد بیمار در چند ساعت اول باید به آرامی مقدار کمی آب مزه مزه کرده و سپس مایعات دیگری همچون آب سیب یا آب گوشت را امتحان کند. عموما پس از ۴۸ ساعت رژیم غذایی به حالت عادی باز میگردد.
۳) آب نارگیل: هنگام ناراحتیهای معده، التهاب در این عضو ایجاد میشود. ترکیباتی به نام تاننها در آب نارگیل وجود دارد که به کاهش این التهاب کمک میکند. همچنین مقادیر بالای سدیم و پتاسیم موجود در آن به آبرسانی سریع به بدن پس از اسهال و استفراغ کمک میکند. همچنین این نوشیدنی میتواند به هنگام ورزش نوشیدنی سالم و بدون شکر مناسبی باشد که به بدن آبرسانی میکند.
– در این نوع بیماریها از مصرف مواد غذایی زیر باید اجتناب کرد:
غذاهای چرب حاوی مقادیر زیادی روغن هستند که هضم آن دشوار بوده و میتواند باعث تحریک معده و تشدید حالت تهوع شود. کپسایسین موجود در فلفل چیلی (تند) نیز میتواند باعث ایجاد درد و ناراحتی شود.
کافئین نیز به عنوان یک محرک عضلانی عمل کرده و باعث گرفتگی معده و افزایش حرکات روده میشود. هم چنین محصولات لبنی حاوی قندی به نام لاکتوز است که پس از اسهال، هضم آن دشوار بوده و باعث نفخ و تهوع میشود. شیرین کنندههای مصنوعی نیز میتوانند اثری ملین داشته باشند.
نظرات