پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی » سلامت » بررسی کامل تاثیر ماینوکسیدیل و فیناستراید و قرص روی بر ریزش مو

بررسی کامل تاثیر ماینوکسیدیل و فیناستراید و قرص روی بر ریزش مو

سلامت | 1394-08-16 | ۵۷۸۰۱۶ بازدید | نظرات

عکس, بررسی کامل تاثیر ماینوکسیدیل و فیناستراید و قرص روی بر ریزش مو

همواره برای تمام کسانی که از مشکل ریزش موها رنج می برند این سوال به وجود می آید که برای درمان از ماینوکسیدیل استفاده کنند یا قرص فیناستراید یا قرص های روی .. در این پست به بررسی عملکرد هر سه دارو همراه با ذکر تمامی جزییات خواهیم پرداخت.

ماینوکسیدیل: این محلول به دو صورت ۲% و ۵ % در داروخانه های عرضه می شود که محلول ۲% آن برای خانمها مناسب تر است.این دارو باعث افت فشار می شود. در کسانی که فشار خون پایین تر از ۹ دارند نباید مصرف شود. ماینوکسیدیل (Minoxidil) دارویی است که به شکل سیستماتیک (قرص خوراکی) هنگام زیادی فشار خون (فشار خون بالا) مصرف می‌شود و به شکل موضعی (محلول ۲٪ یا ۵٪) برای درمان طاسی مردانه و ریزش موی آندروژنیک در مردان و زنان استفاده می‌شود . ماینوکسیدیل با گشاد کردن رگ‌های محیطی سبب کم شدن فشار خون می‌شود. تاثیر آن بر درمان طاسی نیز احتمالاً به دلیل همین گشادی رگ‌های سطح پوست و افزایش جریان خون است که موجب تحریک فولیکول‌های مو شده و از وضعیت استراحت به وضعیت رشد فعال درمی‌آیند .موارد مصرف:ماینوکسیدیل برای درمان پرفشاری خون ساخته شد ولی به دلیل عارضه هایپرتریکوز امروزه کمتر برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود بلکه بیشتر محلول موضعی آن برای درمان ریزش موی آندروژنیک به کار می‌رود.

موارد احتیاط مصرف ( حتما دقت کنید )

بیماری‌های قلبی – عروقی و مصرف همراه باSMH

زیادی فشار خون (فشار خون بالا) و فشار خون خیلی پایین

در مصرف موضعی: وجود التهاب یا جراحت در پوست

مکانیسم اثر:مینوکسیدیل یک گشاد کننده‌عروق محیطی با اثر مستقیم است که‌مقاومت عروق محیطی را کاهش می‌دهد وسبب افت فشارخون می‌شود. در مصرف موضعی دوره فاز رشد فعال مو(دوره آناژن) را افزایش داده و باعث بزرگ شدن موهای نازک شده(موهای مینیاتوریزه شده) می‌شود. یعنی موها بلندتر و کلفت تر می‌شوند. مکانیسم اثربخشی مینوکسیدیل معلوم نیست.

عوارض جانبی

در مصرف خوراکی آن احتباس آب و سدیم، افزایش وزن، ادم محیطی، تاکی کاردی، افزایش رویش مو، افزایش برگشت‌پذیر کراتینین و نیتروژن اوره خون و گاهی‌اختلالات گوارشی و بثورات جلدی گزارش شده‌است.در مصرف موضعی آن خارش سر پرموئی در صورت وتشدید ریزش مو بدنبال مصرف خارش ممکن است.

شکال‌ دارویی‌:

Topical Solution: ۲۰ mg/ml

مقدار مصرف

بزرگسالان‌ تا سن‌ ۶۵ سالگی‌: بدون‌ توجه‌به‌ میزان‌ نواحی‌ بدون‌ مو، یک‌ تا حداکثر دو میلی‌لیتر از محلول‌ ۲% دو بار در روز بر فرق‌ سر استعمال‌ می‌شود

قبل از اینکه شروع به مصرف ماینوکسیدیل نمایید بایستی به این نکته توجه نمایید که ممکن است ۱۲ – ۹ ماه طول بکشد تا شما اثرات مفید آنرا بر موهایتان ملاحظه نمایید و در ضمن برای حفظ اثر این دارو مصرف آن بایستی استمرار داشته باشد درغیر اینصورت موهای درآمده در عرض مدت ۳ – ۲ ماه مجدداً دچار ریزش شده و از دست خواهند رفت.

حتی اگر فرد برای سالها از این دارو استفاده کرده باشد.

همانطور که گفته شد محلول موضعی ماینوکسیدیل در بهترین شرایط و با حداکثر کارایی فقط موجب تأخیر و یا کاهش سرعت ریزش موها می گردد.

در حقیقت بایستی گفت که در مورد اکثر مردانی که از ماینوکسیدیل استفاده می کنند بهبود قابل ملاحظه ای از نظر موها مشاهده نشده و تعداد زیادی از آنها بالاخره این دارو را رها نموده و رو بسوی روش های دیگر درمان مثل کاشت موی طبیعی می آورند.

استفاده از ماینوکسیدیل در ابتدا برای بیمار بسیار جذاب است زیرا هزینه دارو نسبت به هزینه سیر روش های ترمیم و درمان ریزش مو مانند اعمال جراحی و کاشت مو بسیار پایین است ولی با توجه به اینکه اثرات این دارو موقتی بوده و بایستی برای همه عمر مصرف شود لذا هزینه کلی آن حتی از کاشت مو هم بالاتر می رود.

اکثر جراحان کاشت موی طبیعی توصیه می کنند که قبل و بعد از انجام کاشت موی طبیعی از محلول ماینوکسیدیل استفاده شود تا از ریزش موقتی موها که گاهی پس از کاشت مو رخ می دهد ممانعت بعمل آید اگرچه صحت این مطلب هنوز به روشنی ثابت نشده است.

مصرف این دارو برای زنان و دختران بدون مانع است اما در زمان بارداری یا شیردهی نباید استفاد شود.

▪ ___________________

فیناستراید: این قرص را معمولا همه کسانی که از مشکل ریزش مو یا مشکلات هورمونی زنانه رنج می برند می شناسند… این قرص بهتر است در مردان استفاده شود به دلیل عوارض شدیدی که دارد بهتر است زنان از خوردن ان پرهیز کنند… هم چنین مردانی که قصد دارند پدر شوند نباید این دارو را مصرف کنند. فیناستراید (به انگلیسی: Finasteride) دارویی است که برای درمان ریزش مو بخصوص در آقایان و همچنین در بزرگی خوش خیم پروستات مردان استفاده می‌شود. به طور معمول این دارو برای خانم‌ها و همچنین برای مواردی که ریزش مو وارد مرحلهٔ پیشرفته شده‌است مثل نواحی خط موی عقب رفته به کار نمی‌رود.سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) کاربرد این دارو را در درمان هیپرپلازی پروستات و آلوپسی آندروژنیک (طاسی به علت افزایش هورمون‌های جنسی مردانه) در مردان تایید نموده‌است ولی استفاده از این دارو در هیرسوتیسم (پرمویی صورت و بدن) زنان مورد تایید FDA نیست. فیناستراید برای اولین بار طی دههٔ گذشته به منظور کاهش سطح DHT (دی هیدرو تستوسترون) در غدهٔ پروستات در جهت درمان بزرگی خوش خیم پروستات مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان تحت نام تجاری پروسکار (Proscar) به میزان ۵ میلی گرم در روز تجویز می‌شد. در اوایل سال ۱۹۹۰ فیناستراید برای درمان هایپر پلازی (بزرگ شدگی) پروستات با دوز ۵ میلیگرم روزانه تایید شد. به دنبال مصرف این دارو مردان متوجه شدند ریزش موهایشان کاهش یافته و حتی رویش موی جدید هم مشاهده کردند. بعد از تحقیقات زیاد مشخص شد این دارو با دوز ۱ میلی گرم در روز هم می‌تواند اثرات مثبت در ریزش مو داشته باشد. فیناستراید در آمریکا به عنوان داروی موثر بر ریزش موی مردانه با نام پروپشیا تایید شد. این دارو در سال ۱۹۹۸ از طرف انجمن پروپشیا اولین قرص تایید شده علمی در ریزش موی مردانه به خصوص در نواحی ورتکس (وسط سر) و قدامی میانی سر اعلام شد.[۵] پس از آن، تحقیقات وسیعی به منظور استفاده از این دارو برای درمان ریزش موی مردانه آغاز گردید که نشان می‌داد استفاده از آن به میزان یک میلی گرم در روز در درمان ریزش مو در بعضی از مردان مؤثر و کافی است.

ماده فیناستراید پودری کریستالی مانند است که در دمایی حدود ۲۵۰ درجهٔ سانتی گراد ذوب می‌شود. در آب نامحلول است اما در کلوروفورم و محلولهای رقیق الکلی حل می‌شود. فرمول شیمیایی آن C۲۳H۳۶N۲O۲ است و وزن ملکولی آن ۳۷۲-۵۵ می‌باشد.

فیناستراید در سطح مولکولی باعث تحریک رشد موهای تازه می‌شود. این ماده بصورت آزا-استروئیدی ساختگی و با قدرت زیاد به صورت آنتاگونیست غیررقابتی و انتخابی به صورت برگشت ناپذیر[۸] فعالیت آنزیمی را که باعث تبدیل هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) به فرم فعال آن در فولیکول مو می‌شود مهار می‌کند.

تستوسترون هرمونی است که بر روی پوست، فولیکول مو، غدهٔ پروستات، غدد سبابه و ایجاد کنندهٔ چربی پوست تاثیرگذار است. بافتهای فولیکول مو به فرم خاصی از تستوسترون به نام DHT حساس می‌باشند. تستوسترون توسط آنزیمی به نام ۵ آلفا ردوکتاز reductase) 5) تبدیل به DHT می‌شود. فیناستراید عمل این آنزیم را مهار کرده و بنابراین از تبدیل تستوسترون به DHT جلوگیری می‌کند. ۵ آلفا ردوکتاز بر دو نوع تیپ ۱ و ۲ می‌باشد. تیپ ۱ بیشتر در نمود چربی و تیپ ۲ بیشتر در فولیکول مو و بافت پروستات وجود دارد. مردانی که سطح آنزیم تیپ ۲ آنها طبیعی یا بالا است میزان DHT طبیعی بالا داشته و بیشتر به ریزش موی مردانه و بزرگی خوش خم پروستات دچار می‌شوند. فیناستراید سبب مهار تیپ ۲ این آنزیم می‌شود. سطح DHT را پایین آورده و احتمال ریزش موی مردانه و نیز بزرگی خوش خیم پروستات را کاهش می‌دهد. نیمه عمر پلاسمایی این دارو ۸ ساعت می‌باشد و اثرات بیولوژیکی آن برای زمانی طولانی تر به جا می‌ماند.

استفاده در زنان

استفاده از فیناستراید در درمان ریزش مو در خانمها هنوز به اثبات نرسیده‌است. مخصوصاً این دارو در زنانی که در سن حاملگی بوده و یا حامله هستند مورد استفاده قرار نمی‌گیرد زیرا در تعیین جنسیت جنین دخالت نموده و باعث ایجاد ناهنجاری در ارگان شناسی جنین می‌گردد فیناستراید از طریق مهار تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون ممکن است باعث ایجاد اختلال در دستگاه تناسلی خارجی جنین پسر گردد. فیناستراید در خانم‌های باردار یا زنانی که قصد باردار شدن دارند کنترااندیکاسیون مطلق دارد. بنابراین تجویز و مصرف این دارو و حتی تماس پوستی با قرص یا خرده‌های آن در حین بارداری، توسط شرکت‌های سازنده ممنوع اعلام شده‌است. همچنین از آن جایی که فیناستراید در مایع منی ترشح می‌شود، بهتر است در صورت بارداری همسر یا قصد یا احتمال بارداری وی، از کاندوم استفاده شود.

شیوه مصرف

فیناستراید به صورت قرص‌های ۱ میلی گرمی استفاده می‌شود و میزان هورمون دی هیدروتستوسترون سر را تا ۶۴ درصد و سرم را تا ۶۸ درصد کاهش می‌دهد. بعد از ۱۲ ماه مصرف این قرص موهای کامل و ضخیم سر افزایش یافته و موهای نازک کاهش می‌یابد. فیناستراید به خوبی می‌تواند باعث متوقف شدن پدیده مینیاتوری شود و رشد مجدد موها شروع می‌گردد. قرص بطور روزانه میل می‌شود و در عرض ۴ تا ۶ ماه اثرات آن ظاهر می‌شود. معمولاً بعد از ۲۴ ماه ماکزیموم اثر در موها ایجاد می‌شود. اثر فیناستراید تا زمانی است که مصرف می‌شود.فیناستراید می‌تواند همراه غذا یا با معده خالی مصرف شود.

عوارض جانبی

رایج‌ترین عارضهٔ جانبی مصرف فیناستراید عوارض جنسی است. کاهش میل جنسی در ۲درصد مردان، اشکال در نعوظ در ۱/۳ درصدو کاهش مقدار مایع منی از عوارض شده‌است.خشکی شدید چشم چروک شدن پوست

احتمال پایداری عوارض جانبی بعد از قطع دارو

مطالعات جدید نشان دهنده پایداری جدی عوارض خطرناک این دارو حتی بعد از قطع طولانی مدت آن می‌باشد.[۱۲] شرکت Merck، تولیدکننده رسمی داروی فیناستراید با نام تجاری “پروپشیا” نیز در جدیدترین بروشور خود این موضوع را به صراحت اعلام کرده است[۱۳] در حالی که در بروشورهای قبلی چنین موضوعی اعلام نشده بود و عنوان گردیده بود که عوارض جانبی این دارو بعد از قطع دارو از بین می‌روند. از طرفی بحث‌های زیادی در رابطه با درصد افرادی که به این عوارض دچار می‌شوند وجود دارد و عده‌ای معتقد هستند افرادی گریبان گیر عوارض استفاده از این دارو می‌گردند. در حال حاضر سایت‌های متعدد اینترنتی از قبیل عوارض جانبی پروپشیا و یا از یک بیمار بپرس مملو از بازخوردها و نگرانی‌های شدید بیماران از پایداری مادام العمر عوارض جدی این دارو هستند. عوارض شایعی مانند ناتوانی جنسی، اختلال در نعوظ، رقیق شدن منی، کاهش شدید میل جنسی و از بین رفتن نعوظ صبحگاهی و در موارد نادرتر بزرگ شدن سینه و سرطان آن، اختلال در حافظه، افسردگی و پرخاشگری در افرادی که روزانه از دوز یک میلی گرمی فیناستراید استفاده می‌کنند دیده شده است.

▪ _______________________

قرص زینک پلاس یا روی:

کپسول های زینک پلاس ۱۰ میلی گرم محصول یوروویتال، مواد مغذی مورد نیاز رشد بدن را تامین کرده و با داشتن ۱۰ میلی گرم روی، ویتامین های گروه B و همچنین ویتامین C یک مکملی مناسب جهت مصرف روزانه به شمار می آید.

روی (ZINC) بعنوان یک ماده معدنی مهمt فعال کننده بیش از ۱۰۰ آنزیم در بدن بوده و همراه با ویتامین های گروه B در سلامت پوست و تقویت رشد مو و ناخن ها نقش مهمی بازی می کند.

ویتامین C نیز موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

اطلاعات کلی درباره روی

روی یکی از عناصر معدنی کمیاب می باشد که پس از آهن بیشترین میزان را در بدن انسان به خود اختصاص داده است. بدن انسان در مقادیر ناچیز به روی نیاز دارد ولی همین مقدار کم برای سلامت عمومی و رشد بدن بسیار حیاتی است، بطوریکه این نیاز حتی از پیش از تولد آغاز می گردد.

حدود ۹۹ درصد از میزان روی موجود در بدن در سلول ها ذخیره شده و بقیه آن نیز در پلاسما و مایعات خارج سلولی وجود دارد.

نیاز روزانه بدن به روی چقدر است؟

عکس, بررسی کامل تاثیر ماینوکسیدیل و فیناستراید و قرص روی بر ریزش مو

zinc-fa-pagepic

نقش روی در سلامت انسان

▪ جهت حفظ سلامت پوست، مو و ناخن:

روی بطور فعال در فرایند ترمیم پوست شرکت کرده و نیز در درمان التهابات و اختلالات پوستی بویژه در دوران نوجوانانی و بلوغ، نقش مهمی ایفا می کند. همچنین روی در ترمیم سریع زخم ها نیز موثر است.

کمبود و یا کاهش میزان روی در بدن یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده زخم های پوستی به شمار می رود. همچنین روی در درمان آکنه و اگزما که از شایع ترین اختلالات پوستی است، بسیار موثر میباشد. بیمارانی که این اختلالات را داشتند بعد از مصرف مکمل های روی، تا حدود زیادی بهبودی حاصل کرده اند.

▪ در بهبود سریع زخم ها:

نقش روی در بهبود سریع زخم ها، بویژه به هنگام جراحت های ناشی از سوختگی و یا زخم هایی که در اثر عمل جراحی در بدن ایجاد می گردند، بسیار اهمیت پیدا می کند.

▪ در سلامت دستگاه تولید مثلی:

روی از جنبه های فراوانی شامل افزایش قدرت جنسی در مردان، بارداری های موفق در زنان و سنتز هورمون های جنسی در سلامت دستگاه تولید مثلی تاثیر می گذارد. در بلوغ و تکامل اسپرم در مردان و نیز تکامل طبیعی نوزاد نیز تاثیر دارد. مصرف روی در بسیاری از موارد بزرگ شدگی غده پروستات نیز موثر بوده است. تحقیقات اخیر دانشمندان در این زمینه نشان می دهد که روی تا حدود زیادی در جلوگیری از ناباروری بویژه در مردان نقش دارد. کمبود روی در مردان می تواند منجر به کاهش عملکرد ترشحی بیضه ها، کاهش قدرت و میل جنسی و نیز بزرگ شدگی غده پروستات گردد.

▪ در تقویت سیستم ایمنی:

روی جهت انجام صحیح عملکرد سیستم ایمنی یا دفاعی بدن بسیار اهمیت داشته و نیز در محافظت از بدن در برابر بیماری و عفونت نقش دارد. روی بعنوان عامل تقویت کننده سیستم ایمنی در کنترل لنفوسیت های CD4 , T، سلولهای کشنده طبیعی و اینترلوکین II دخالت دارد. علاوه بر این تحقیقات دانشمندان نشان داده است که روی دارای خاصیت ویروس کشی نیز می باشد.

▪ کنترل آزاد سازی ویتامین ها و هورمون ها:

روی آزاد سازی ویتامینA ذخیره شده در کبد و انتقال آن به شبکیه چشم را کنترل می کند. همچنین نشان داده شده است که در سیستم غدد درون ریز یا اندوکرین، فعالیت انسولین را تنظیم کرده و تبدیل هورمون تیروئیدی تیرونین به تری یدوتیرونین را نیز افزایش می دهد. روی جهت سنتز انسولین یا هورمون پانکراس و نیز حفظ و کنترل تعادل اسید- باز و هومئوستاز در بدن نیز اهمیت دارد.

▪ تنظیم متابولیسم:

روی جهت انجام عملکرد بیش از ۳۰۰ آنزیم مختلف ضروری بوده و در بسیاری از فرایندهای زیستی نقش اساسی ایفا می کند. روی جهت تجزیه کربوهیدراتها اساسی بوده و نیز در تعدادی از واکنشهای آنزیمی درگیر در متابولیسم پروتئین و کربوهیدرات شرکت دارد، همچنین بعنوان کوفاکتور آنزیم آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیس موتاز (SOD) نیز مطرح است.

▪ در پیامدهی سلولی و ساختار سلول:

کمبود روی ساختار غشاهای زیستی را نیز تحت تاثیر قرار داده ، حساسیت آنها را در برابر آسیب های اکسیداتیو افزایش داده و عملکرد آنها را مختل می سازد. در پیامدهی سلولی نیز نقش دارد بطوریکه بررسی های اخیر دانشمندان نشان می دهد که روی در آزاد سازی هورمون های پیام رسان و نیز انتقال پیامهای عصبی بسیار موثر است.

▪ درمان و پیشگیری از سوء تغذیه (بویژه در کودکی):

مطالعات و بررسی های صورت گرفته، نشان از ارتباط مستقیم میان کمبود روی، سوء تغذیه و نیز ابتلا به اسهال در کودکان دارد. از آنجا که بین محتوای روی و پروتئین موجود در انواع غذاها ارتباط نزدیکی وجود دارد، می توان گفت که جذب نامناسب و ناکافی پروتئین از طریق غذاها موجب کمبود روی نیز خواهد گردید. به هنگام کمبود روی، بدن نسبت به باکتری های تولید کننده توکسین یا سم و نیز عوامل بیماریزای دستگاه گوارش اعم از ویروسها آسیب پذیرتر شده و نهایتاً اختلالاتی مانند اسهال بروز می کنند که به نوبه خود موجب مختل شدن جذب سایر مواد مغذی گشته و وضعیت غیر عادی از نظر میزان وجود مواد معدنی و غذایی در بدن ایجاد می کنند.

▪ جلوگیری ازبروز زخم های معده ای:

زخم های معده ای عموماً همراه با درد شدید در ناحیه معده می باشند که ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت طول می کشند. همچنین احساس گرسنگی و سوزش در ناحیه معده نیز از علائم دیگر این زخم ها می باشند. با مصرف مقادیر مناسب روی می توان تا حدود زیادی این علائم را کاهش داد. مصرف مکمل های روی موجب تقویت معده و حذف دردهای متعدد ناشی از زخم های معده می گردد.

▪ کمک به احساس مزه و بو:

روی موجب تقویت حس چشایی و بویایی می گردد. از اولین علائم کمبود روی در بدن کاهش و یا از دست دادن قدرت چشایی و بویایی می باشد.

▪ پیشگیری از بیماری ویلسون Wilson disease

بیماری ویلسون یک اختلال ژنتیکی است که در آن مقادیر اضافی مس در بدن دفع نمی گردد. مقدار کم مس بدست آمده از طریق غذا جهت حفظ سلامت بدن مهم می باشد ولی میزان بیش از حد آن برای بدن سمی است. در بیماری ویلسون مس موجود در کبد، مغز، چشم ها و سایر اندام ها در طول زمان موجب رساندن آسیب به آنها می گردد.مصرف روی می تواند موجب کاهش چشمگیر جذب مس در این بیماران گردد.

▪ جلوگیری ازابتلای بیش از حد به سرماخوردگی معمولی:

روی در کاهش و پیشگیری از علائم سرماخوردگی معمولی نقش مهمی دارد، بطوریکه موجب کاهش شدت و نیز مدت زمان دوام این علائم می گردد. بهبود مشاهده شده در سرماخوردگی ناشی از مصرف روی می تواند بدلیل خصوصیات آنتی اکسیدانی و نیز ضد التهابی روی باشد.

▪ رشد عمومی بدن:

روی اعمال زیستی متعددی را در بدن به انجام می رساند و کمبود آن موجب بروز ناهنجاری های متعدد در متابولیسم سلولی می گردد. روی در هسته، هستک و کروموزومهای تمام سلوهای بدن وجود داشته و ساختار RNA , DNA و ریبوزوم را پایدار می سازد. به همین جهت روی در رشد و تقسیم سلولی و نیز رشد عمومی بدن دارای نقش بسزائی است.

کمبود روی

کمبود روی یکی از دلایل متعدد خستگی، ضعف و کاهش اشتها و نیز کاهش در قدرت عملکرد حس چشایی و بویایی می باشد. کمبود روی همراه با لکه های سفید روی ناخن ها بوده و یکی از دلایل شایع بیش فعالی در کودکان و نیز اختلالات شبکیه ای چشم در آنها می باشد.

کمبود روی در پسرهای جوان موجب تکامل نامناسب غده پروستات و نیز عدم رشد و تکامل بیضه ها می گردد. در دختران جوان نیز موجب بروز اختلالات هورمونی و نیز اختلال در عملکرد تخمدان ها و تکامل رحم و مختل شدن چرخه های جنسی در آنها می گردد. علائم کمبود روی عبارتند از:

▪ بروز عفونت های متعدد

▪ هیپوگناد یسم در مردان Hypogonadism

▪ ریزش مو

▪ کاهش اشتها

▪ بروز اختلال در حس چشایی و بویایی

▪ بروز اختلال در دید به هنگام تاریکی و شب

▪ بروز زخم ها و اختلالات متعدد در پوست

▪ تأخیر در بهبود زخم های ایجاد شده در پوست

▪ بروز اسهال های مزمن و شدید

▪ تورم قرنیه ها

▪ بروز اختلالات و ناهنجاری های رفتاری

قابل ذکر است که همه این علامت ها در یک فرد بروز نکرده و به شرایط بدنی فرد و نیز میزان کمبود روی بستگی دارد.

منابع غذایی روی

غذاهای غنی از پروتئین حاوی مقادیر بالایی از روی می باشند. همچنین گوشت تیره حاوی روی بیشتری نسبت به گوشت های دیگر است. سایر منابع غذایی برای روی عبارتند از حبوبات و سایر پروتئین های گیاهی. ولی میوه ها و سبزیجات منابع خوبی برای روی محسوب نمی شوند چون روی موجود در آنها قابل مصرف برای انسان نمی باشد.

چه کسانی به مکمل های روی نیاز دارند؟

به خاطر داشته باشیم که:

روی بخاطر داشتن تاثیرات سودمند در بدن انسان، برای هر کسی مورد نیاز می باشد.

▪ نوزادان و کودکان

▪ زنان باردار و شیرده

▪ افراد دچار سوء تغذیه

▪ افراد مبتلا به اسهال های مزمن و حاد

▪ افراد مبتلا به سندرم های اختلال در جذب مانند سندرم سلیاک و یا سندرم روده کوتاه

▪ افراد مبتلا به آنمی سلول داسی شکل

▪ افراد سالخورده

▪ افراد با رژیم گیاهخواری

برای خوردن این قرص در زمان بارداری یا شیردهی اجازه پزشک معالج شما لازم است ….

▪ ______________

سولفات روی: این قرص از زینک پلاس ارزان تر است اما تاثیر آن کمتر و مشکلات گوارش آن نیز بیشتر است.


مطالب پربازدید

امروز پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲

نظرات

  1. محمد علی گفت:

    سلام،

    من با عوارض جانبی مصرف فیناستراید ، ناتوانی جنسی، اختلال در نعوظ، رقیق شدن منی، کاهش شدید میل جنسی و از بین رفتن نعوظ صبحگاهی.اصلا مشکلی ندارم و امیدوارم که تا آخر عمر این اثرات باقی بماند.

    اما این عارضه های خشکی شدید چشم چروک شدن پوست
    و در موارد نادرتر بزرگ شدن سینه و سرطان آن، اختلال در حافظه، افسردگی و پرخاشگری ، چگونه میشود برطرف کرد.

    آیا قرص دیگری را می توان جایگزین فیناستراید کرد که خواص (ناتوانی جنسی، اختلال در نعوظ، رقیق شدن منی، کاهش شدید میل جنسی و از بین رفتن نعوظ صبحگاهی و در مان ریزش مو) را داشته باشدو آنرا دائمی کند،

    قرص مورد استفاده من :

    نام : FINIDE® ۵MG TAB
    نام عمومی : FINASTERIDE TABLET ORAL 5 mg
    شکل دارویی : TABLET
    نحوه مصرف : ORAL
    صاحب پروانه : داروسازی ابوریحان
    صاحب برند : داروسازی ابوریحان [ایران]
    پاسخ دقیق بدین متشکر می شم

  2. ص م گفت:

    من موقع تاریکی دلم میگیره مترسم شب ترسم مردن چه باید بکنم

  3. ص م گفت:

    من موقع تاریکی دلم میگیره متل ترسم مردن چه باید بکنم
    من چه کار کنم ازدست این خیال پردازی خلاص بشم اذیتم میکنه

    • مدیر سایت گفت:

      بهترین راه اینه که تا حد امکان خودتون رو با تفریحات سالم مشغول کنید و زیاد تنها نمونید و اجازه ندید افکار منفی به سراغتون بیاد.مرگ برای همه انسان ها هست و تصور ما از تاریکی و روشنایی با آنچه که بعد از مرگ قراره اتفاق بیفته خیلی فرق داره.تا میتونید کارهای خوب انجام بدید.شاد کردن دل دیگران و احسان و نیکوکاری باعث میشه در اون دنیا در روشنایی و نور مطلق باشید.تا زنده هستید برای اون دنیا کارهای خوب انجام بدین و اونموقع دیگه هیچ ترسی از مرگ نخواهید داشت.اونجا براتون همیشه روشنه و دیگه هیچ تاریکی و ظلمتی نداره.