پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی » سلامت » بایدها و نبایدهای غذایی برای درمان زخم معده

بایدها و نبایدهای غذایی برای درمان زخم معده

سلامت | ۱۳ مهر۱۳۹۴ | 978 بازدید | نظرات

عکس, بایدها و نبایدهای غذایی برای درمان زخم معده

ترش کردن، سوء هاضمه، درد پس از غذا خوردن، کاهش وزن و حالت تهوع جز رایج ترین علائم زخم معده است. البته در برخی موارد ممکن است خونریزی نیز در پی داشته باشد.

اگر خود را جز افراد در معرض خطر می دانید بهتر است با پزشک مشورت کنید تا درمان به موقع تشخیص داده شود. متخصصان توصیه می کنند تغذیه سالم، کاهش مصرف چای، قهوه و دخانیات ( مانع بهبود زخم)، اجتناب از مصرف داروهای زمینه ساز و دوری از استرس همراه با چندین روز استراحت برای بهبود بیماری لازم است.

در مرحله اول سعی کنید از خوردن این غذاها پرهیز نمایید:

پنیرهای شور و مانده

گوشت های پرچرب وتخم مرغ نیمرو یا آب پز

نان تازه، کیک های و شیرینی های شکلاتی، غلات سبوس دار

سبزیجات ایجاد کننده نفخ مانند کلم، گل کلم، پیاز، کنگر فرنگی و فلفل خام

میوه های ترش به شکل نارس، شربت و خام

قهوه، چای، شکلات گرم و نوشابه های گازدار

کره، خامه و روغن

سوپ های آماده، عسل، پاستا، انواع خمیرها، مرباجات، آبمیوه های کنسانتره، خوراکی های سرخ شده، شکلات، سس های تند، میوه های خشک و یخ

خوراکی های زیر برای شما توصیه می شود:

لبنات و به ویژه شیر ( البته نه طی مدت بهبودی موقت)

گوشت و ماهی همراه با کمی چربی به شکل کبابی و همچنین تخم مرغ

غلات، سبزیجات و خمیرهای مخلوط با سبزیجات

پوره سبزجات

میوه های کاملا رسیده و شیرین به شکل تازه، پوره یا کمپوت

آب، نوشیدنی های رقیق و دمنوش های شیرین

روغن زیتون، آفتابگردان، ذرت، سویا و مارگارین

علاوه بر رعایت نکات ذکر شده، بهتر است روش های طبیعی نیز در نظر گرفته شود:

دو عد سفیده تخم مرغ هم زده را با دو قاشق روغن زیتون مخلوط کرده و چند بار در روز میل کنید.

۲ تا ۵ لیوان آب کرفس تازه ( برگ وساقه) را در روز بنوشید.

موز سبز پخته یا کبابی را هر روز بخورید زیرا موز یک لایه محافظ در برابر شیره های گوارشی ایجاد می کند.

سبوس گندم را در برنامه غذایی بگنجانید زیرا درد ناشی از اسید گوارشی را تسکین می دهد.

دو عدد هویج را با یک برگ کلم سفید و یک لیوان آب در مخلوط کن بریزد. پس از صاف کردن، بین غذا جرعه های کوچک بنوشید.

نصف بادمجان را با کمی نمک و یک قاشق جلبک دریایی مخلوط کرده و با نصف لیوان آب بخورید.

یک لیوان آب را با یک قاشق بادرنجبویه و یک قاشق بابونه به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. بگذارید بماند و هر شب بعد از شام میل نمایید.


مطالب پربازدید

امروز یکشنبه ۲ آبان ۱۴۰۰

نظرات