آموزش ۳ مربا با میوه های تابستانی
سلامت | 1398-05-03 | ۹۰۱ بازدید | نظرات
مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی:
توت فرنگی یک کیلو
شکر ۸۰۰ گرم
جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری
آب نصف لیوان
برای درست کردن مربای توت فرنگی به هیچ وجه از توت فرنگی های گلخانه ای استفاده نکنید.سعی کنید از توت فرنگی های ریزتر برای درست کردن مربا استفاده کنید.
برای شروع کار باید اول توت فرنگی ها را خوب بشویید و اجازه دهید تا در داخل آبکش آب اضافی آن گرفته شود. سپس برگ های آن را جدا کنید و در داخل قابلمه لعابی که گنجایشش ۳ برابر مقدار توت فرنگی هاست می ریزیم.
به این روش که اول مقداری از توت فرنگی ها را می ریزیم و بعد روی آنها شکر و به همین ترتیب ۲ الی ۳ بار این کار را انجام میدهیم و در آخر نصف لیوان آبی را که داشتیم به توت فرنگی ها اضافه میکنیم.
در ظرف لعابی را میبندیم و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال میگذاریم تا شکر در توت فرنگی ها حل شود. بعد از ۱۲ ساعت استراحت توت فرنگی ها در شکر ،آنها را بر روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا بجوش آید . لازم نیست زیاد هم بزنید ولی باید حتما بالا سر مرباها باشید تا سر ریز نشود. کف سر مربا هم باید با قاشق گرفته شود تا مربا شفاف شود.
مربای توت فرنگی باید نیم ساعت روی حرارت بالا بجوشد تا قوام بیاید و برای سرریز نشدن آن میتوانید مدام با قاشق مربا را هم بزنید . در مرحله آخر جوهر لیمو را اضافه میکنیم و مربا را از روی حرارت بر میداریم. برای اینکه مطمئن شوید مربای شما قوام آمده می توانید یک قطره از شربت مربا را بین انگشت سبابه و انگشت شست لمس کنید اگر حالت کشدار و چسبندگی داشت مربای توت فرنگی شما آماده است.پس از سرد شدن میتوانید در ظرف مناسب بریزید و در داخل یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای هلو
هلو زعفرانی سفت ۱.۵ کیلوگرم
شکر ۵۰۰ گرم
زعفران به مقدار لازم
گلاب ۲ قاشق غذا خوری
۱-ابتدا هلو هارا پوست بگیرید و قسمت سرخ رنگ داخل هلو را با چاقو جدا کنید و سپس به اندازه دلخواه خرد کنید. هرچه قطعه های هلو درشت تر باشد بهتر است.( سلیقه ای)
۲-هلو ها را درقابلمه مناسب ریخته و شکر را رویش بریزید. میزان شکر به ذائقه و شیرینی هلو بستگی دارد پس احتیاط کنید خیلی شیرین نشود.بگذارید ۲۰ دقیقه بماند.
۳-بعد از اینکه شکر در هلو آب انداخت روی حرارت بگذارید تا بجوشد. حدود ۱۵ دقیقه که جوشید زعفران آسیاب شده را بیافزایید و بعد از ۵ دقیقه گلاب را اضافه کرده دو سه جوش که زد خاموش کنید.
۴-بگذارید کاملا سرد شود سپس در ظرف مناسب ریخته در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نکته: اگر قسمت قرمز رنگ وسط هلو رو نگیرید مربا تیره میشه و دیگه زعفرانی رنگ نیست. هلوهای من کاملا شیرین بودند بخاطر همین از میزان ۱/۳ شکر استفاده کردم این میزان یک مربا باشیرینی مناسب میده میتونید شکرش رو بیشتر کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو
آلبالو – ۱ کیلو
شکر – ۱ کیلو
وانیل شکری – ۱ قاشق چایخوری
برای درست کردن مربای آلبالو باید ابتدا آلبالوها را تمیز کنید ، برگ و دم آن را بگیرید و بشویید و بعد هسته وسط آن را با دستگاه هسته گیر و یا با دست به طوری که آلبالو ها له نشوند در بیارید ، سپس آلبالو ها را در یک ظرف لعابی بریزید و در لابه لای آن شکر را اضافه کنید و بگذارید در یخچال به مدت ۷ تا ۸ ساعت بماند.تا شکر به خورد آلبالو ها برود.
بعد از سپری شدن زمان گفته شده آلبالو ها را از یخچال خارج کنید و روی حرارت ملایم قرار دهیدتا به جوش بیایند. در هنگام جوشیدن آلبالو ها کف هایی روی آنها مینشیند که باید با قاشق آنها را خارج کنید تا مربای شما شفاف و براق شود.همچنین مراقب باشید تا در اثر جوشیدن شهد مربا سرازیز نشود و کاملا غلیظ شود.
در مرحله آخر پخت مربا، وانیل را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.اگر وانیل را زودتر اضافه کنید ممکن است بخاطر حرارت بالای مربا مزه تلخی بگیرد و اگر هم بخواهید از شهد مربا شربت آلبالو تهیه کنید باید مقدار شکر استفاده شده را دو برابر کنید و موقعی که آلبالو ها پخت آن را از شهدش جدا کنید و اجازه دهید تا شهدش بجوشد و غلظت کافی را بدست بیاورد.
نظرات