پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > سلامت > مهمترین عوامل بروز اختلال در هضم

مهمترین عوامل بروز اختلال در هضم

سلامت | ۱۷ شهریور۱۳۹۵ | 86 بازدید | نظرات

می خواهیم مهمترین عوامل بروز اختلال در هضم را بشناسیم… چگونه این عارضه در سیستم گوارشی پدید می آید؟ چه عواملی در هضم بهتر و راحت تر غذا تاثیرگذار هستند ؟ 

سریع خوردن،خوب پخته نشدن مواد غذایی، خوب نجویدن غذا و غذاهای پرچرب و حجیم مهمترین عوامل ایجاد کننده مشکل در هضم می باشد، چرا که سریع خوردن باعث ورود هوای اضافی به داخل معده و ایجاد نفخ می‌شود. بنابراین خوب جویدن مواد خوراکی مهم‌ترین نکته برای هضم راحت است.

از آنجایی که غذا خوردن یکی از نیازهای اساسی انسان در طول زندگی‌اش محسوب می‌شود، رعایت نکاتی برای هضم بهتر و آسان‌تر مواد  غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از  مهم‌ترین نکات  برای هضم راحت و آسان غذا خوب جویدن و کم بودن مقدار مواد غذایی در هر لقمه است.

همچنین خوب پخته شدن مواد غذایی قبل از مصرف به خصوص در مواردی که این مواد نفاخ باشند از اهمیت بسیاری برای هضم آسان برخوردار است. بنابراین حبوباتی نظیر نخود، لوبیا و عدس قبل از پخته شدن باید چند ساعت خیس بخورند تا نفخ آنها به طور کامل از بین برود.

نکته دیگر اینکه چون هضم بعضی از سبزیجات از جمله کلم قرمز و کلم بروکلی برای معده برخی افراد دشوار است، توصیه میشود کسانی که این مشکل را دارند برای هضم آسان‌تر، این سبزیجات را به صورت پخته شده مصرف کنند و خود را از خواص این ماده غذایی مفید محروم نسازند.

افرادی که در هضم شیر به دلیل لاکتوز موجود در آن دچار مشکل می‌شوند، برای این که هضم آسان‌تری داشته باشند، بهتر است از شیر های بدون لاکتوز،شیر سویا و یا سایر لبنیات برای تامین کلسیم بدن خود استفاده نمایند.

از بین مواد غذایی، خوراکی های پرچرب نسبت به خوراکی هایی که  حاوی کربوهیدرات و پروتئین هستد، دیرتر هضم می شوند. به همین دلیل برای هضم سریع و آسان‌تر غذا توصیه می شود غذاهایی که چربی زیادی دارند را کمتر بخوریم و همچنین برای جلوگیری از نارسایی‌های معده و مشکلات هضم غذا، از خوراکی های سبک و کم چرب تغذیه شود.


جدیدترین مطالب

امروز یکشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۵

نظرات