پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > گوشت گوسفند بهتره یا گوساله؟گوشت مرغ بهتره یا بوقلمون؟

گوشت گوسفند بهتره یا گوساله؟گوشت مرغ بهتره یا بوقلمون؟

خواندني ها | ۷ مرداد۱۳۹۷ | 1528 بازدید | نظرات

در این مطلب خواص انواع گوشتها را ارائه کرده ایم و شما میتوانید با توجه به خواص هر نوع گوشتی بهترین نوع گوشت را انتخاب کنید :

خواص گوشت گوساله
گوشت فیله گوساله ماده بسیار عالی که زود هضم است ومعده را نیرو می‌بخشد. فیله گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتین است؛ بنابراین برای مدت طولانی‌تر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی کاهش پیدا می‌کند. در عین حال متخصصان تغذیه ورزشی معتقد هستند که این بخش گوشت گوساله برای امر عضله‌سازی بسیار مفید و کارساز است. این بخش از گوشت گوساله حاوی بیشترین مقدار از ماده روی است. این ماده برای مبارزه با انواع بیماری‌ها و همچنین کاهش دوره نقاهت بیماری سرما خوردگی بسیار موثر است. این بخش همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین B۱۲ است که برای تولید DNA و تقویت سیستم عصبی و سیستم خون رسانی بدن مفید است. همچنین مشخص شده است که این ماده غذایی در کاهش کلسترول مضر خون نیز موثر است.

گوشت گوسفند و گوساله هر دو گوشت قرمز هستند و از نظر ارزش پروتئینی، تفاوت ‌چندانی با هم ندارند. معمولا رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن و رنگ گوشت گوساله و گاو قرمز پررنگ است. اگرچه گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش غذایی به‌خصوص مقدار آهن تفاوتی با هم ندارند اما به دلیل اینکه گوشت گوسفند بافت ترد و نرم‌تری دارد و سریع‌الهضم‌‌تر است، بیشتر افراد به مصرف آن گرایش دارند. البته بافت داخلی و بیرونی گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد و به همین دلیل کسانی که به چاقی، چربی‌خون و فشارخون بالا مبتلا هستند، باید کمتر آن را در برنامه غذایی‌شان بگنجانند به‌خصوص افرادی که دچار چربی خون از نوع کلسترول بالا هستند، نه تری‌گلیسرید.

البته این افراد باید در وهله اول مصرف گوشت گوسفند و سپس گوساله را کاهش دهند. کسانی هم که دچار نارسایی کلیوی هستند در مصرف گوشت قرمز محدودیت دارند. اگرچه مصرف گوشت گوسفند در افراد مبتلا به اسیداوریک بالا، نقرس یا سنگ‌های کلیوی از نوع اسیداوریکی، ممنوع نیست اما این بیماران هم باید مصرف آن را محدود و بهتر است بیشتر از گوشت‌ سفید استفاده کنند.

گوشت قرمز منبع خوبی از پروتئین و مواد معدنی به خصوص آهن است و با مصرف آن به‌خصوص گوشت گوسفند که چرب‌تر است، انرژی بیشتری به مصرف‌کننده می‌رساند، پس چه بهتر که کودکان در حال رشد به‌خصوص کودکان لاغر، دختران ۱۳ یا ۱۴ ساله، خانم‌های جوان، پسران و کسانی که به بیماری کم‌خونی فقر آهن مبتلا هستند، روزانه حداقل ۶۰ و حداکثر ۱۵۰ گرم گوشت گوسفندی را به صورت کباب‌پز، کباب کوبیده، برگ یا چنجه تهیه و مصرف کنند. به سالمندان و کودکانی هم که بدغذا، لاغر و کم‌خون هستند یا رشدشان با مشکل مواجه شده است توصیه می‌شود در برنامه غذایی‌شان گوشت گوسفند را به دلیل بافت نرم، هضم راحت و طعم خوبش بگنجانند.

در ضمن، برای اینکه هنگام طبخ غذاهایی مانند آبگوشت به ارزش غذایی آن افزوده شود بهتر است تکه‌های گوشت را با استخوان که ترکیباتی مانند کلسیم و کلاژن دارد، بپزید. خوردن مغز استخوان به‌خصوص برای افراد لاغر و کسانی که به کم‌خونی مبتلا هستند، مفید است زیرا مقادیر فراوانی چربی، ترکیبات خون‌ساز به خصوص آهن و چربی‌های مفید دارد. البته اگر استخوان به‌تنهایی پخته شود، روی آن لایه‌ای به شکل ژله تشکیل می شود که از نوع ژلاتین است و به‌تنهایی ارزش غذایی چندانی ندارد اما اگر در کنار مواد غذایی پرپروتئینی مانند گوشت پخته شود، بسیار مغذی خواهد بود.

photo گوشت گوسفند بهتره یا گوساله؟گوشت مرغ بهتره یا بوقلمون؟
گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچین، کالری کمتری دارد. علت آن هم مقدار چربی کمتر آن نسبت به سایر گوشت‌ها، حتی گوشت مرغ است.۱۵۰ گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. همچنین منبع خوبی از سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B۱، B۳، B۶ و B۱۲ است.

خواص گوشت بوقلمون عبارتند از:

بوقلمون LDL خونرا کاهش می‏‏دهد

آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند

از سرطان نیز جلوگیری می‏کند

ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد

سیستم ایمنی را تقویت می‏کند

حاوی ویتامین A است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می‌کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصیه می‌شود

تنها باید توجه نمود که گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان بیماری نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند و همچنین گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است؛ لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید از آن استفاده نمایند.

خواص گوشت بلدرچین
گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰- ۵ درصد بیش‌تر است. گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، روی، آهن و سلنیوم است. گوشت این پرنده، کلسترول کمی دارد، لذا افراد در هر گروه سنی می‌توانند از آن استفاده کنند. تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.

خواص گوشت خروس
حرارت گوشت خروس کمتر از مرغ بوده و دارای کمی خشکی است. خوردن سوپ جوجه (به ویژه جوجه خروس) در افراد بیمار و یا ناقهین (که تازه بیماری آن‌ها خوب شده) یا افراد تب دار مفید است؛ هضم راحتی دارد و ارزش غذایی آن زیاد است.

خواص گوشت مرغ
مرغ جوان محلی و جوجه آن برای چاق کردن بدن، تقویت مغز و معده‌های مرطوب، تصفیه پوست صورت وصدا مفید است. جگر آن کثیرالغذا، چاق کننده و دیرهضم می‌باشد. در بیماری صفراوی و گرم، خوردن جوجه خروس مفید است. گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد. مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین B3 یا نیاسین و ویتامین B6 است. گوشت مرغ همچنین یک منبع خوب سلنیوم می‏ باشد. سلنیوم یکی از اجزای بسیار مهم واکنش‏های متابولیکی در بدن می‏ باشد که عبارتند از: متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی. مطالعات گوناگون نشان داده است که بین بروز سرطان‌ها و دریافت سلنیوم یک ارتباط مهم وجود دارد. سلنیوم مانع سرطان می ‏شود.


مطالب پربازدید

امروز یکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸

نظرات