پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > چگونه ماست خانگی سفت درست کنیم؟

چگونه ماست خانگی سفت درست کنیم؟

خواندني ها | ۱۹ فروردین۱۳۹۹ | 936 بازدید | نظرات

photo چگونه ماست خانگی سفت درست کنیم؟
مواد لازم برای تهیه ماست خانگی
شیر=۱ لیتر(۵پیمانه)
ماست=۲قاشق سوپخوری
طرز تهیه ماست خانگی:
۱. ابتدا شیر را تا حدی که دست را نسوزاند و به دمای ۵۳ درجه سانتی گراد برسد ، گرم می کنیم و در ظرفی که می خواهیم در آن ماست تهیه کنیم ، می ریزیم.
۲. مایه ماست را در ظرفی می ریزیم و هم می زنیم سپس به از کنار ظرف داخل شیر می ریزیم و ظرف را آهسته تکان می دهیم تا شیر با ماست کمی مخلوط شود سپس دهانه ظرف رامی پوشانیم و روی آنرا با پارچه کلفتی مثل پتو می اندازیم تا ۴ تا ۵ ساعت باید بماند تا ماست بسته شود .
۳. سپس ظرف را داخل یخچال می گذاریم تا کاملا خنک شود و تا قبل از سرد شدن کامل به آن دست نمی زنیم زیرا این کار موجب آب انداختن ماست می شود.
شل شدن ماست خانگی و دیگر مشکلاتش
دلیل شل بودن یا آب انداختن ماست های خانگی
۱. دمای شیرتان مناسب نیست و یعنی یا داغ بوده یا به احتمال بیشتر سرد بوده . حرارت شیر باید به حدی باشد که انگشت شما را نسوزاند . در صورتی که سرد باشد ماست خوب نمیبندد .
۲. علت دوم میتواند کم زدن مایه ماست باشد . پس در اندازه گیری شیر و ماست دقت کنید.
۳. دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.
۴. اگر ماست زود از گرمخانه خارج شود یا قبل از سرد شدن کامل تکان بخورد یا قاشق در آن وارد شود مانع بسته شدن کامل ماست شده و ماست آب می اندازد.
۵. اگر مایه ماست کم چرب باشد ماست شل خواهد شد.
۶. استفاده از شیر نا مناسب . برای این که ماست بگیرد، شیر باید پاستوریزه و فاقد آنتی بیوتیک و بار میکروبی و میزان مواد جامد آن در حد نرمال باشد.
چه کنیم تا ماست سفت تری داشته باشیم ؟
ماست بعد از اینکه مایع میزنید اصلا نباید تکان بخورد.
برای مایع زدن از ماست سفت و پرچرب استفاده کنید.
اگر می خواهید ماست سفت شود بهتر است شیر را در دمای ملایم به میزانی حرارت دهید که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد آب شیر تبخیر شود و مواد جامد آن افزایش یابد. دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.
شیرخشک هم برای بالا بردن ماده خشک در شیر به منظور سفت شدن بافت ماست استفاده می شود.
ماست را در ظرف شیشه ای بزنید تا کمتر آب بیاندازد و سفت تر شود.
برای این که ماست سفتی داشته باشید، ابتدا باید شیر را به نقطه جوش برسانید. پس از قل خوردن شیر، سریعا دمای شعله را کم کنید و حدود ۲۰ دقیقه در دمای معمولی (مثلا ۷۰ درجه سانتی گراد) حرارت دهید. وقتی شیر به دمای جوش رسید، آن را یکبار هم بزنید.
یک علت آب انداختن ماست گرما خوردن زیاد شیر است؛ بنابراین توصیه می کنیم یک پارچه تمیز را بر روی درب ظرف بگیرید تا از ورود حشرات و میکروب ها جلوگیری کرده باشید.
قبل از حرارت دادن شیر و اضافه کردن مایه ماست ، اگر دوست دارید یک ماست سفت داشته باشید، کمی نمک یا شکر را با مایه ماست کاملا مخلوط کنید.اگر از این مواد استفاده کردید، شیر را طولانی تر از قبل حرارت دهید.
اگر ماست ما آب انداخت چه کنیم ؟
اگر ماستتان آب انداخت میتوانید با یک دستمال تمیز آب آن را بگیرید.
ظرفتان را داخل یک ظرف پر از آب در حال جوش قرار بدهید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.
اگر ماست نگرفت و همچون شیر آبکی بود کمی آن را حرارت دهید و به میزان مشخص به آن قرص پنیر بیفزایید که پنیر آن بسیار خوشمزه خواهد شد.
آب ماست را دور نریزید چون آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی دارد و سرشار از پروتئین های محلول و ویتامین های گروه B است.
توصیه
در صورت اضافه کردن نمک به ماست برای سفت شدن آن ، اگر ماستتان شور شد آنرا داخل یک کیسه ی پارچه ای تمیز بریزید و سر کیسه را ببندید ، سپس از جایی آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود پس از انجام این کار اگر بازهم شور بود میتوانید هنگام مصرف با کمی آب رقیق کنید.
دلیل ترش شدن ماست :
اگر دمای شیری که داخل آن مایه ماست زده ایم زیاد باشد می تواند ماست ترش شود یا اگر شیر مدت زمان بیشتری در دمای گرمخانه بماند ترش می گردد.
اگر مایه ماستی که به شیر می زنیم تازه نباشد و زیاد باشد ماست ترش می شود.
اگر روند سرد شدن ماست در یخجال به کندی صورت گیرد ماست ترش خواهد شد.
ترشی ماست از نظر تغذیه ای به جذب کلسیم کمک می کند.
دلیل شیرین شدن و بی مزگی ماست:
اگر شیر برای مایه زدن دمای پایینی داشته باشد .
اگر دمای گرمخانه پایین باشد و یا ماست مدت زمان کمتری در دمای گرمخانه بماند ماست شیرین و بی مزه شود.
اگر مایه ماست تازه باشد احتمال این که ماست شیرین شود زیاد است.


مطالب پربازدید

امروز جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۹

نظرات