پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > چکار کنم رب توی یخچال کپک نزنه؟

چکار کنم رب توی یخچال کپک نزنه؟

خواندني ها | ۲۰ تیر۱۳۹۷ | 410 بازدید | نظرات

زمانی که درب یک کنسرو یا کمپوت را باز می کنید، بستن محکم آن برای بار دیگر تقریبا امکان پذیر نیست؛ به همین دلیل بهتر است بعد از باز کردن قوطی، آن را به ظرف دیگری(ترجیحا شیشه ای) منتقل کنید. منتقل کردن به ظرف دیگر این امکان را فراهم می کند و محکم بستن در ظرف جلوی ورود آلودگی به مواد غذایی را می گیرد.

از طرفی یکی از علل اصلی کپک زدن رب که هم در قوطی و هم در ظروف شیشه ای اتفاق می افتد، ورود  آلودگی ها به داخل ماده غذایی است. پس دقت در مسایل بهداشتی به عنوان مثال استفاده از یک قاشق خشک و تمیز هنگام برداشتن رب از داخل ظرف می تواند از آلوده شدن ماده غذایی و در نتیجه کپک زدن آن پیشگیری کند.

اینها همه در مورد ظرف نگهداری رب بود ولی در مورد محل نگه داری رب گوجه فرنگی چطور ؟ گفتنی است محلی که رب را در یخچال قرار می دهیم و دمای متفاوت طبقات چندان تاثیری بر کپک زدن آن ندارد ولی معمولا بهترین جا برای نگهداری رب طبقات بالایی یخچال است.

photo چکار کنم رب توی یخچال کپک نزنه؟

در مجموع برای جلوگیری از کپک زدن رب رعایت نکات زیر مهم است:

بعد از باز شدن رب، حتماً باید آن‌را درون ظرف دربسته که بهتر است ظرف شیشه‌ای باشد، داخل یخچال با دمای پایین نگهداری کنیم.

اگر دمای یخچال بیشتر از ۳ یا ۴ درجه باشد یا در یخچال زیاد باز بماند و هوای درون آن گرم شود، احتمال کپک زدن بیشتر می‌شود.

قرار دادن میوه و سبزی نشسته یا پلاستیک‌های آلوده خرید میوه درون یخچال و پر کردن بیشتر از ظرفیت یخچال هم باعث می‌شود مواد درون یخچال، زودتر خراب شوند و کپک بزنند.

یادتان باشد ابتدا قوطی را بدون درب به‌مدت چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا دمای رب با یخچال هماهنگ شود و بعد در قوطی رب را بگذارید، چون در ابتدا دمای رب از یخچال بیشتر است که باعث می‌شود رب بخار کند و اگر درب ظرف بسته باشد، بخار، آب می‌شود و کپک ایجاد می‌کند.

بعد از باز شدن رب، حتماً باید آن‌را درون ظرف دربسته که بهتر است ظرف شیشه‌ای باشد، داخل یخچال با دمای پایین نگهداری کنیم.
استفاده از قاشق تمیز

هر زمان به رب احتیاج داشتید، از یک قاشق کاملاً تمیز و خشک استفاده کنید. قاشق مرطوب یا چرب و استفاده شده، باعث کپک زدن رب می‌شود.

استفاده از روغن

اگر با وجود این نوع نگهداری، رب شما باز هم کپک زد، با قاشق، قسمت کپک‌زده را بردارید و مقداری روغن روی سطح رب بمالید. این کار باعث می‌شود اکسیژن‌رسانی متوقف شود و کپک ایجاد نشود. هنگام استفاده از رب، لایه روغن را کمی کنار بزنید و با قاشق خشک، مقداری از رب را از محدوده بدون روغن بردارید. این کار را از ابتدای باز کردن قوطی هم می‌توانید انجام دهید.

استفاده از فریزر

یک راه دیگر برای حفظ سالم و طولانی‌تر رب، نگهداری آن در فریزر است. می‌توانید قوطی‌های شیشه‌ای کوچک تهیه کنید و رب گوجه را درون آن‌ها بریزید و در فریزر بگذارید و هر زمان به رب احتیاج داشتید، یکی از آن‌ها را استفاده کنید؛ یا در چند ظرف بزرگ‌تر رب را بریزید و هر هفته یکی از آن‌ها را بیرون بیاورید و برای مصرف هفتگی‌تان، در یخچال بگذارید.

استفاده از کیسه فریزر

یک راه دیگر، استفاده از کیسه فریزر است. مقداری از رب را درون کیسه تمیز بریزید و آن را خوب صاف کنید. مقدار رب در کیسه به میزانی باشد که بعد از یخ زدن، بتوان به راحتی آن را شکست. بسته‌ها را به آرامی درون سطحی صاف در فریزر بگذارید و هر زمان به رب احتیاج داشتید، قسمتی از آن را با دست بشکنید و استفاده کنید.


مطالب پربازدید

امروز چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷

نظرات