پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > فواید شگفت انگیز دمنوش زردچوبه برای سلامتی

فواید شگفت انگیز دمنوش زردچوبه برای سلامتی

خواندني ها | ۸ تیر۱۳۹۸ | 422 بازدید | نظرات

نوشیدن دمنوش زردچوبه فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد؛ در این مقاله، به ۹ خاصیت دمنوش یا چای زردچوبه برای سلامتی اشاره می‌کنیم.

۱. کاهش علائم آرتریت
کورکومین به عنوان یک عامل ضد التهابی ممکن است به کاهش مهم‌ترین علائم بیماری آرتریت کمک کند.

نتایج مطالعه‌ای در ۲۰۱۷ نشان داد، حدود ۶۳ درصد از ۲۰۶ شرکت کننده‌ی بزرگسال آمریکایی که به آرتریت روماتوئید مبتلا بودند، برای کنترل علائم بیماری‌شان از مکمل‌های غیر ویتامین استفاده می‌کردند؛ این مطالعه نشان داد، مکمل زردچوبه محبوب‌ترین محصول مورد استفاده‌ی این افراد بود.

۲. تقویت کارکرد ایمنی بدن
طبق تایید پژوهشگران، کورکومین با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی، ضد ویروسی، و ضد باکتریایی‌اش می‌تواند کارکرد ایمنی بدن را تقویت کند.

هم‌چنین، شواهد نشان می‌دهند، کورکومین به عنوان عامل تنظیم کننده‌ی دستگاه ایمنی بدن می‌تواند کارکرد سلول‌های ایمنی بدن را علیه سرطان اصلاح کند.

photo فواید شگفت انگیز دمنوش زردچوبه برای سلامتی

۳. کمک به کاهش مشکلات قلبی و عروقی
مطالعات مختلف نشان داده‌اند، کورکومین به عنوان یک عامل آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی، برای سلامت قلب انسان بسیار مفید است.

نتایج مطالعه‌ای در ۲۰۱۲ نشان دادند، مصرف روزانه ۴ گرم کورکومین، ۳ روز قبل و ۵ روز بعد از جراحی کنارگذر سرخرگ تاجی، خطر آنفارکتوس میوکارد یا همان سکته‌ی قلبی را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

۴. کمک به پیشگیری و درمان سرطان
یکی از شناخته شده‌ترین خواص درمانی و بالینی کورکومین اثر ضد سرطانی آن است.

به اعتقاد پژوهشگران، کورکومین به عنوان یک عالم آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی، خطر آسیب دیدن سلول‌های بدن، و در نتیجه، خطر جهش سلولی و بروز سرطان را کاهش می‌دهد.

به علاوه، بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند، کورکومین دارای خواص ضد توموری است، و رشد تومورها و سرعت گسترش سلول‌های سرطانی را محدود می‌کند.

طبق نتایج بررسی شواهد و یافته‌های پزشکی در ۲۰۱۴، بیش از ۲۰۰۰ مقاله با کلید واژه‌های “‌کورکومین‌”‌ و “‌سرطان‌”‌ (تا آن ‌زمان) منتشر شده بودند. امروزه، میزان اثربخشی استفاده از کورکومین در برنامه‌ی درمانی بیماران سرطانی، به همراه شیمی درمانی و پرتو درمانی، در حال بررسی است.

۵. کمک به کنترل سندرم روده‌ی تحریک پذیر
کورکومین از گذشته‌های دور در طب سنتی به عنوان دارویی برای درمان بسیاری از مشکلات گوارشی کاربرد داشته است.

مطالعات بسیاری نشان داده‌اند، کورکومین می‌تواند به کاهش درد ناشی از سندرم روده‌ی تحریک پذیر کمک کند و کیفیت زندگی آدم‌های مبتلا به این وضعیت را بهبود ببخشد.

طبق یافته‌های مطالعه‌ای در ۲۰۱۲، کورکومین توانست به کاهش زمان تخلیه‌ی غذاها از معده به روده‌ی کوچک، یا به عبارتی بهبود مشکل تاخیر در تخلیه‌ی معده، کمک کند.

۶. پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر
مطالعات نشان داده‌اند، کورکومین می‌تواند به کاهش احتمال بروز بسیاری از وضعیت‌های تباه کننده‌ی عصبی کمک کند. به اعتقاد برخی از دانشمندان، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی کورکومین آسیب سلولی، التهاب، و رسوبات آمیلوئید یا پلاک‌هایی را که در اثر این وضعیت‌ها ایجاد می‌شوند، کاهش می‌دهند.

به علاوه، کورکومین قادر است از برخی تغییرات پروتئینی ناشی از افزایش سن که با وضعیت‌های تباه کننده‌ی عصبی در ارتباط هستند، پیشگیری کند یا سرعت این فرایند را کاهش دهد.

۷. محافظت از بدن در برابر آسیب کبدی، سنگ کیسه‌ی صفرا، و کنترل وضعیت‌های کبدی
بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند، کورکومین می‌تواند از بدن در برابر آسیب کبدی محافظت کند. از جمله فواید بالقوه‌ی کورکومین برای کبد و کیسه‌ی صفرا می‌توان به کمک به افزایش تولید مایع گوارشی صفرا، و هم‌چنین، محافظت از سلول‌های کبد در برابر آسیب ناشی از مواد شیمیایی صفرا اشاره کرد.

۸. کمک به پیشگیری و کنترل دیابت
هزاران سال است در طب سنتی از زردچوبه به عنوان دارویی گیاهی برای کنترل دیابت استفاده می‌شود. مطالعات زیادی با استفاده از مدل‌های حیوانی و انسانی نشان داده‌اند، مکمل‌های کورکومین ممکن است دارای خواص ضد دیابتی باشند.

۹. کمک به درمان و کنترل مشکلات ریوی
پژوهشگران گمان می‌کنند، خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی کورکومین ممکن است به کاهش علائم وضعیت‌های مزمن با طولانی مدت ریه کمک کنند.

دانشمندان پس از بررسی‌ یافته‌های پزشکی در ۲۰۱۷ نتیجه گرفتند، کورکومین ممکن است به درمان بیماری آسم، فیبروز سیستیک و ریوی، سرطان یا جراحت ریه، و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) کمک کند؛ با این حال، شواهد بالینی برای تایید صحت این ادعا محدود هستند.

طرز تهیه‌ی دمنوش یا چای زردچوبه
دمنوش زردچوبه را می‌توان با پودر خالص زردچوبه، ریشه‌ی رنده‌ شده یا خرد شده‌ی زردچوبه، یا زردچوبه‌ی خشک شده تهیه کرد. شرکت‌های تولید کننده‌ی محصولات تخمیری زردچوبه‌، که تحت عنوان چای یا دمنوش آماده به فروش می‌رسند، ادعا می‌کنند این محصولات دارای تراکم بالاتری از کورکومین قابل دسترس و قابل جذب در بدن هستند.

مراحل تهیه‌ی دمنوش یا چای زردچوبه از قرار زیر هستند:

الف. ۴ فنجان آب را در ظرفی بجوشانید
ب. یک الی دو قاشق چای خوری زردچوبه خرد شده، رنده شده، یا پودر زردچوبه را به آب جوش اضافه کنید
پ. ظرف حاوی آب و زردچوبه را به مدت تقریبا ۱۰ دقیقه روی شعله‌ی کم حرارت دهید
ت. دمنوش را از صافی عبور دهید و داخل فنجان بریزید، اجازه دهید به مدت ۵ دق خنک شود

بسیاری از آدم‌ها جهت بهبود طعم یا کمک به افزایش جذب کورکومین در بدن مواد دیگری را نیز در تهیه‌ی دمنوش یا چای زردچوبه استفاده می‌کنند. برخی از این مواد عبارت هستند از:‌

الف. عسل، به منظور شیرین کردن و افزودن خواص ضد میکروبی به دمنوش زردچوبه
ب. شیر کامل، خامه، شیر بادام، شیر نارگیل، یا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا روغن حیوانی (کره‌ی تصفیه نشده) جهت کمک به جذب کورکومین؛ زیرا این ماده برای آن‌که به درستی حل شود به چربی‌های سالم نیاز دارد.
پ. فلفل سیاه، که حاوی پیپرین است؛ این ماده شیمیایی به بهبود جذب کورکومین کمک می‌کند، و هم‌چنین طعم تند و دلپذیری به چای می‌دهد.
ت. لیمو ترش، لیمو شیرین، یا زنجبیل جهت بهبود خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی دمنوش، و هم‌چنین بهبود طعم آن.


مطالب پربازدید

امروز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۸

نظرات