پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > روش درست کردن انواع قیمه جاافتاده و خوش رنگ

روش درست کردن انواع قیمه جاافتاده و خوش رنگ

خواندني ها | ۱۶ بهمن۱۳۹۶ | 4613 بازدید | نظرات

 مواد لازم:

  •     رب گوجه  ۱ قاشق غذاخوری
  •     دارچین به میزان لازم
  •     زردچوبه به میزان لازم
  •     نمک به میزان لازم
  •     روغن به میزان لازم
  •     سیب زمینی ۱ عدد
  •     لیمو عمانی ۴ عدد
  •     پیاز ۱ عدد
  •     لپه ۱ لیوان
  •     گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
طرز تهیه:

۱٫ پیاز را نگینی خرد کرده در روغن تفت دهید. به آن زرچوبه اضافه کنید.

۲٫ لپه را در کمی روغن تفت دهید. این کار مانع وا رفتن لپه می شود. گوشت و لپه را به پیاز اضافه کنید و دو لیوان آب بریزید.

۳٫ پس از یک ساعت رب و لیمو عمانی و نمک را اضافه کنید و یک ساعت دیگر اجازه دهید جا بیفتد.

۴٫ سیب زمینی را خلالی کنید و در روغن سرخ کنید و پس از کشیدن در ظرف روی خورش بریزید.

نکاتی در رابطه با تهیه خورش قیمه:

۱٫ گوشت را باید کمی ریزتر از اندازه معمول گوشت خورشتی خرد کنید.

۲٫  بهتر است از چیپس خلال استفاده نکنید و خود سیب زمینی را سرخ کنید.
انواع قیمه
قیمه سیب‌ درختی

اصلا شیرین نیست، چون سیب‌سبز کاملا ترش‌مزه است. بقیه مواد همان است که در قیمه سنتی به کار می‌رود فقط به جای لیمو امانی از آبلیمو استفاده کنید.

قیمه مرغ

برای کسانی که با گوشت قرمز مشکل دارند. سینه مرغ را قیمه‌ای خرد کرده و تمام مراحل را مانند قیمه معمولی انجام دهید، فقط کمتر آب بریزید، چون مرغ خیلی زودتر از گوشت می‌پزد. در ضمن این خورش سنتی بوده و به هیچ‌وجه من‌درآوردی نیست.

قیمه هویج

هویج نگینی ریز یا رنده شده به همراه ادویه خورشی و گاه کشمش پلویی یکی از خورش‌های خوشمزه آذربایجانی است. اگر هویج دوست دارید، آن را در این خورش خلالی استفاده کنید.

قیمه کدو

نام دیگرش مسمای کدو است. کم آب است و اجزای خورش را هنگام کشیدن جداجدا و در کنار هم می‌گذارند. از گرد لیمو به جای لیمو امانی استفاده کنید تا کدو بیشتر طعم بگیرد.

قیمه بامیه

همان خورش بامیه است، با دو تفاوت؛ یکی اینکه لپه دارد و دوم آنکه به جای لیمو امانی از آب نارنج یا آبلیمو در آن استفاده می‌کنند. به جای دارچین، جوز هندی در آن بریزید.

قیمه رشتی

در این خورش گوجه‌فرنگی جایگزین رب گوجه‌فرنگی است و به قیمه سنتی که در قدیم پخته می‌شد، بسیار نزدیک است. برای ترش کردن آن به جای لیمو امانی از آب انار، رب انار ترش یا آبغوره استفاده کنید.

قیمه نثار

خورش بومی شهر قزوین که بسیار به نوع سنتی شبیه است و در آن خلال بادام، پسته، زرشک و گاه خلال پرتقال به کار می‌رود و از سیب‌زمینی در آن خبری نیست.

قیمه بادمجان

معروف‌ترین قیمه بعد از نوع ساده آن است و به جای سیب‌زمینی از بادمجان سرخ شده در آن استفاده می‌شود. غوره را در قیمه بادمجان فراموش نکنید.

 photo روش درست کردن انواع قیمه جاافتاده و خوش رنگ
قیمه به‌ و آلو

در این خورش آلوی بخارا و به خرد شده استفاده می‌شود. سیب‌زمینی ندارد و در روزگار قدیم زیاد طبخ شده است.

قیمه آلو

مانند قیمه به و آلو است ولی بدون به. اسم دیگرش خورش آلوست اما اگر گوشت قیمه‌ای در آن ریخته شود، پسوند قیمه به آن اضافه می‌شود. خیلی شیرین نیست و باب طبع همه است.

قیمه به

در این خورش به را به اندازه گوشت قیمه‌ای خرد کرده در اواخر پخت در غذا می‌ریزند. اگر آب نارنج و ادویه خورشی در آن بریزید، طعم خیلی خوبی می‌گیرد که اصلا شیرین نیست.

قیمه نخود

خورش قیمه را در نواحی جنوبی و مرکزی ایران با نخود می‌پزند و در آن از لپه استفاده نمی‌کنند. طعمی نزدیک به آبگوشت دارد و آبدارتر است و عموما از گوشت بز در آن استفاده می‌شود.


مطالب پربازدید

امروز سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷

نظرات