پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

خواندني ها | ۱۴ تیر۱۳۹۷ | 185 بازدید | نظرات

در این مطلب  طرز تهیه کمپوت زردآلو  رو براتون میذاریم. امیدواریم این کمپوت خوشمزه رو درست کنین و میل کنین مخصوصا در صورتی که تو هضم میوه های خام مشکل دارین.

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

مواد لازم

۵۰۰ گرم زردآلو

۱۲۰ گرم شکر

۱و نیم لیوان آب

۱ قاشق غذاخوری آبلیمو تازه

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

مراحل تهیه

برای تهیه این کمپوت لذیذ ابتدا باید آب و شکر رو داخل یه قابلمه بریزیم و حرارت رو ملایم کنیم و مواد رو هم بزنیم تا شکر حل بشه.

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

حالا باید اجازه بدیم تا ٖآب جوش بیاد.

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

تا آب جوش بیاد زرد آلوها رو از وسط نصف کرده و هسته شون رو هم در میاریم.

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

بعد از جوش آمدن آب، آبلیمو که بهتره از آب لیموترش تازه استفاده کنیم رو به آب و شکر اضافه میکنیم.

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

در نهایت زردآلوهارو به آب در حال جوشیدن اضافه کرده و اجازه میدم تا همراه آب برای ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشن.

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

دقت کنین که زرد آلو خیلی زود میپزه و نرم میشه و در صورتی که زیاد با آب بجوشه زود له میشه پس حتما در حین جوشیدن چکش کنین و در قابلمه هم باید باز باشه.

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

حالا کمپوت ما حاضره و باید اجازه بدین تا سرد بشه و بعد از سرد شدن میتونیم داخل ظرف در بسته بذاریم و در یخچال نگهداریش کنیم و وقتی خوب خنک شد سروش کنیم … نوش جان

photo روش تهیه کمپوت زردآلو در خانه

مواد مغذى موجود در زردآلو

این میوه سرشار از ویتامین‌هاى A و C و آهن است. مواد مغذى موجود در زردآلو از چشم‌ها و قلب حفاظت مى‌کنند و فیبر موجود در آن علیه بیمارى‌ها مبارزه مى‌کند.

زردآلو منبع غنى بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A ) است. زردآلوهایى که رنگ نارنجى تیره دارند، حاوى بتاکاروتن بیش‌ترى هستند. مواد غذایى حاوى بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیمارى‌هاى قلبی، سکته، آب مروارید و بعضى سرطان‌ها مى‌شوند.

مقادیر بالاى بتاکاروتن و لیکوپن موجود در زردآلو باعث مى‌شود غذاى مفیدى براى حفظ سلامتى قلب باشد. این دو ماده به عنوان آنتى‌اکسیدان، از اکسیداسیون LDL، کلسترول و بروز بیمارى قلبى جلوگیرى مى‌کنند.

بتاکاروتن در بدن، به ویتامین A تبدیل مى‌شود. پس مى‌توان گفت زردآلو منبع غنى ویتامین A است که در حفظ بینایى چشم موثر است و به عنوان یک آنتى اکسیدان قوى جلوى تخریب سلول‌ها توسط رادیکال‌هاى آزاد را مى‌گیرد.

زردآلومنبع‌غنى‌بتاکاروتن است.‌ لذا در تقویت بینایى چشم، جلوگیرى از بروز بیمارى‌هاى قلبى و آب مروارید موثر است. رادیکال‌هاى آزاد، عدسى چشم را تخریب مى‌کنند و باعث بروز آب مروارید مى‌شوند یا اینکه ذخیره خونى چشم‌ها را از بین برده و باعث تخریب بافت چشم مى‌شوند. زردآلو حاوى فیبرهاى محلول در آب است. مطالعات نشان مى‌دهد مصرف فیبرهاى محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعى و کاهش کلسترول خون مى‌شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیمارى‌هاى روده‌اى جلوگیرى مى‌کند. برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنى از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون مى‌شود.

زردآلوى رسیده به علت دارا بودن ویتامین‌هاى گروه B براى درمان بیمارى‌هاى عصبى و روحی، بى خوابی، خستگى شدید، گیجی، فراموشى و… مفید است. میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C براى تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان و جلوگیرى از خونریزى لثه موثر است و به علت داشتن آهن در خون سازى موثر است.

سایر خواص درمانى زردآلو

-تصفیه کننده خون است. عروق را باز مى‌کند و ملین است.

– بوى بد دهان را رفع مى‌کند. تب بر است. به علت داشتن کبالت براى کم خونى مفید است.

– التهاب مفاصل را برطرف مى‌کند. ضد نرمى‌استخوان است. براى قلیایى کردن بدن مفید است.

– زردآلو به علت داشتن مقدارى اسید سالسیلیک، براى درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

– زردآلو، خنک و اشتها آور است.

– زردآلو، باعث رفع تشنگى و عطش مى‌شود.

– براى رفع یبوست و بواسیر مفید است.

– مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا مى‌شود و از یبوست جلوگیرى مى‌کند. براى مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشویید. سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که براى رفع یبوست بسیار مفید است.

– حرارت درونى بدن را پایین مى‌آورد.

– برگه زردآلو باعث هضم غذا مى‌شود.

تذکراتى در مورد مصرف زردآلو

– از زیاده روى در مصرف زردآلو خوددارى کنید، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایى ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال مى‌شوید.

– افرادى که ناراحتى کبدى دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.
– هسته تلخ زردآلو مواد سمى‌به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.

– مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک‌هاى سفید پوستى مى‌شود.

– زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است، لذا براى سرد مزاجان مضر است.

– کسانى که دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد زردآلو پرهیز کنند.

– زردآلو به طور کلى دیرهضم و نفاخ است. بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند.

– زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هسته‌اش را نیز همراه آن مصرف کنید، زیرا هسته شیرین زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان مى‌سازد.

– این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالى نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود.

– زردآلوى کال و نرسیده دیرهضم و نفاخ است. همچنین ترشح اسید معده را افزایش مى‌دهد و باعث ترش کردن معده مى‌شود.

– هرگز زردآلو‌‌ را‌ بعد از غذاهاى سنگین نخورید.

– بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده مى‌شود.

– اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینى و نفخ معده شدید، فورا مقدارى زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقدارى عرق زیرها عرق نعنا بخورید.

خواص درمانى هسته و برگ زردآلو

هسته زردآلو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک، و برگ و گل آن سرد و خشک است.

– اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید، صداهاى گوش را از بین برده و سنگینى گوش را درمان مى‌کند.

– روغن هسته براى نرم کردن پوست مفید است.

– روغن هسته اگر تلخ باشد، کرم معده و روده را از بین مى‌برد.

– روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد مى‌کند.

– دم کرده برگ زردآلو براى قطع اسهال مفید است.

– براى تسکین درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید.

از زردآلو مى‌توان برگه، کمپوت و نکتار زردآلو تهیه کرد.

 


مطالب پربازدید

امروز دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷

نظرات