پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > در دوران بارداری چه بخوریم و چه نخوریم؟

در دوران بارداری چه بخوریم و چه نخوریم؟

خواندني ها | ۷ مرداد۱۳۹۷ | 365 بازدید | نظرات

تغذیه درست در زمان بارداری اهمیت فراوانی دارد.زنهای باردار دقیقا باید بدانند چه خوراکیهایی راباید بخورند و چه غذاهایی را نباید بخورند.ابتدا غذاهایی را که خوردن آنها برای زنان باردار خوب نیست معرفی میکنیم:

مواد غذایی مضر در رژیم غذایی بارداری
نوشیدنی های حاوی کافئین

کافئین احتمال سقط جنین و یا تولد نوزادانی با وزن غیرطبیعی در مادرانی که بیشتر از ۱۵۰ میلی گرم کافئین در روز دریافت می کنند را افزایش می دهد و یکی از موادی است که همه پزشکان زنان باردار را از مصرف آن منع می کنند. مصرف بیش از حد مواد قندی برخی از زنان باردار به علت ویار بارداری شروع به مصرف مواد قندی می کنند که مصرف بیش از اندازه آن ها در دوران بارداری بسیار مضر است و باید حد اعتدال مصرف این مواد رعایت شود.

غذاهای دریایی

در رژیم غذایی بارداری باید از مصرف هرگونه غذای دریایی حاوی جیوه مانند کوسه ماهی و شمشیر ماهی خودداری شود . علاوه بر این، باید از مصرف غذاهای دریایی دودی و منجمد نیزخودداری شود زیرا باعث آسیب به مادر و جنین می شود. کشورهایی نیز هستند که برای بسیاری از دستور های پخت از ماهی خام استفاده می کنند، مثل سوپ سرد سبزیجات در پرو.اگرچه ماهی خام بسیار سالم و دارای پروتئین زیادی است، اما پزشکان آن را برای زنان باردار توصیه نمی کنند. ماهی هایی که برای پخت این دستور پخت استفاده می شوند، ممکن است انزایبک داشته باشند، انزاییک انگلی است که باعث عفونت و اختلالات می شود. اگر چه محصولاتی که به بازار عرضه می شوند، از این اتفاق جلوگیری می کنند ، اما هیچ تضمینی وجود ندارد بنابراین، زمانی که باردار هستید، از خوردن ماهی خام که مضر است اجتناب کنید.

شیر غیر پاستوریزه و تخم مرغ خام یا نیمه خام

نوعی باکتری در شیرهای محلی و غیر پاستوریزه وجود دارد که ازطریق جفت باعث بروز عفونت و یا مسمویت خونی در جنین میشود. زنان باردار باید از مصرف تخم مرغ نیمه خام و مواد غذایی مثل سس مایونز که دارای تخم مرغ خام هستند،پرهیز کنند زیرا سبب آسیب های جبران ناپذیری برای جنین می شود. همچنین پنیر نرم را حذف کنید ؛ همان طور که از قبل می دانید، این محصولات لبنی با توجه به اینکه احتمال وجود باکتری و انگل دارند، آسیب پذیر هستند. بسیاری از منابع دیگر کلسیم وجود دارد که می توانید مصرف کنید تا از کمبودی که ممکن است بر روی شما و کودکتان تاثیر گذارد، جلوگیری کنید.

انواع کنسرو، سوسیس و کالباس

مصرف مواد خوراکی کنسروی و سوسیس و کالباس دارای مواد نگه دارنده مضرهستند .زنان بارداربا مصرف این مواد حدود ۱۳ تا ۱۵ بار بیشتر در معرض آلوده شدن به لیستریا هستند ، تغییرات هورمونی و کاهش سیستم ایمنی بدن زنان باردارعلت این امر است. همچنین نیترات و ترکیبات موجود در سوسیس و کالباس احتمال سرطان روده را افزایش می دهد.

اما بهترین غذاها برای زنان باردار چه خوراکیهایی است؟

مواد غذایی سرشار از آهن
انواع لوبیاها، سیب زمینی، جگر، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، سبزیجات دارای برگ های سبز تیره و پهن مثل اسفناج، حبوبات و میوه های خشک مخصوصا برگه زردآلو و دانه های روغنی از مواد غذایی سرشار از آهن می باشند و بهترین موادی هستند که می توان به رژیم غذایی زنان باردار برای تامین آهن بدن اضافه کرد.زنان بارداربرای جذب بهتر آهن بهتر است مواد
زنان باردار باید از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا پرهیز کنند تا دچار کم خونی نشوند.
غذایی سرشار از آهن را با پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز و لیمو ترش استفاده کنند و تاثیر آن را چند برابر کنند.
گوشت قرمز، ماهی یا مرغ نیز از مواد غذایی مهمی هستند که باید در رژیم غذایی زنان باردار گنجانده شود.

مواد پروتئینی

مصرف غذاهای غنی از پروتئین مثل گوشت قرمز بدون چربی، مرغ وماهی در دوران بارداری بسیار پر اهمیت است زیرا باعث رشد ذهنی کودک می شوند .این مواد غذایی دارای ویتامین B، آهن و مواد معدنی فراوانی نیز می باشند که برای جنین بسیار ضروری است.تخم مرغ ، پنیر ، غلات و حبوبات نیز مواد غذایی دیگری هستند که سرشار از پروتئین می باشند و برای مادران باردار بسیار مفید هستند. اگر تمایلی به خوردن مواد گوشتی در بارداری ندارید و یا گیاهخوار هستید باید با یک پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید و با مصرف شیر و تخم مرغ مواد پروتئینی بدن خود را فراهم نمایید.

دریافت کلسیم

زنان باردار به طور روزانه باید ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنند و این مقدار برای زنان باردار زیر سی سال دارای اهمیت بیشتری است . این مقدار از کلسیم را زنان باردار می توانند با مصرف شیر و ماست و محصولات لبنی تامین کنند .یک فنجان شیر ۳۰۰ میلی گرم کلسیم و۳۰ گرم پنیر حاوی ۲۴۰ میلی گرم و یک دوم فنجان ماست حاوی ۲۳۰ میلی گرم کلسیم می باشد.شیر سویا و برنج، تن ماهی، آجیل و سبزیجات دارای برگ سبزاز دیگر منابع مناسب کلسیم می باشند . شما می توانید به جای مصرف شیر، دو فنجان لوبیای پخته، ۱۱۵ گرم کنسرو ماهی قزل آلا، ۳ فنجان عصاره کلم بروکلی پخته شده، سه چهارم فنجان بادام و یا دو و یک چهارم فنجان سویا مصرف کنید و کلسیم مورد نیاز بدن خود را با این مواد غذایی تامین کنید.

مواد غذایی سرشار از امگا ۳
انواع ماهی ها مثل ماهی قزل آلا، ماهی تن و شاه ماهی و روغن این ماهی ها ، تخم کدو، تخم کتان، سویا، تخمه آفتابگردان، فندق، کنجد و گردو دارای امگا ۳ فراوان هستند که زنان باردار می توانند با تغذیه از آنان امگا ۳ بدن خود را از این مواد تامین کنند .مواد غذایی دیگری مانند برخی نان ها، آب میوه ها و مکمل های دارویی نیزدارای امگا ۳ هستند و برای زنان باردار بسیارمفید می باشند.

غلات کامل بیشتر بخورید:

در زمان بارداری وقتی که غذا می خورید باید انرژی دریافت کنید.زیرا گوارش شما تا زمانی که نوزاد خود را تغذیه می کنید، پیچیده تر است بنابراین کربوهیدرات هایی که آرام تر رها می شوند، واقعا مهم هستند. زیرا انرژی را به تدریج به شما می دهد. آنها به شما اجازه می دهند از انرژی بیشتری برای مدت طولانی تر لذت ببرید، با این مزیت که مواد مغذی به چربی تبدیل نمی شوند علاوه بر این، غلات کامل ،هم چنین به مواد غذایی شما کمک می کنند که سریع تر متابولیز شوند.

۵ عدد میوه بخورید:

میوه یکی از بهترین گزینه ها است. اول از همه ، میوه مزیتهای مشابه غلات کامل را دارد. هم چنین قند و مقدار زیادی از ویتامین ها را به شما می رساند. منظور ما قند طبیعی است که شما را فعال می کند و به راحتی هضم می شود اما، قندغیر طبیعی بسیار سخت می سوزد، بنابراین تبدیل به چربی می شود که فقط سلامتی شما را به خطر می اندازد.

چربی های گیاهی را انتخاب کنید:

چربی های حیوانی کلسترول را افزایش می دهند و شما را ضعیف تر می کنند در حالی که چربی های گیاهی سبب اثر متفاوتی می شوند و بدن شما را سالم نگه می دارند.در این رابطه ، بهترین کار هایی که می توانید انجام دهید، این است که چیزهایی مثل روغن زیتون خام ، آووکادو یا ماست کم چرب در رژیم غذایی خود وارد کنید.

مواد غذایی دارای اسید فولیک

از مهم ترین مواد غذایی برای حفظ سلامت سیستم عصبی ، خون و سلول ها اسید فولیک، فولات یا ویتامین B9 می باشند که این مواد بدن را در برابر بیما ری های قلبی، نقص های مادرزادی، پوکی استخوان و بسیاری از سرطان ها محافظت می کنند. یکی از علل نقص نقص در ارگان های حیاتی کودک کمبود اسید فولیک در رژیم غذای مادران باردار این کودکان است . مواد غذایی که اسید فدلیک فروانی دارند،عدس، اسفناج، میوه جات، مارچوبه، لوبیا سیاه و سفید، کاهو، کلم سبز و جعفری می باشند ، اگر این مواد غذایی را طولانی مدت نگهداری کنید، اسید فولیک موجود در این مواد از بین می روند.

ویتامین ها

مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین در دوران بارداری بسیار پر اهمیت است و مادران باردار می توانند این مواد را که شامل میوه ها و سبزیجات است را در رژیم روزانه غذایی خود بگنجانند و از آن غافل نشوند. یکی دیگر از راه های تامین ویتامین برای زنان باردار قرار گرفتن آن ها در آفتاب است که باید این کار با مشوذت پزشک انجام شود.

نوشیدن منظم آب

نوشیدن آب کافی در دوران بارداری موجب بهبود قابلیت ارتجاعی پوست مادرو جلوگیری از کم آبی بدن می شود و برای جنین نیز فواید فراوانی دارد. بهتر است به جای نوشیدن قهوه، چای و دیگر نوشیدنی های کافئین دار، آب بنوشید وبا این کار بارداری سالمی را تجربه کنید.

photo در دوران بارداری چه بخوریم و چه نخوریم؟

با این دستور العملهای ساده ، دقیقا می دانید که در دوران بارداری چه چیزی بخورید و از چه چیزی اجتناب کنید ، همیشه در ذهن داشته باشید که برای این که سالم بمانید، مهم ترین چیز تسهیل هضم و مصرف ویتامین ها و مواد معدنی است.


مطالب پربازدید

امروز چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۷

نظرات