پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > خوشمزه ترین غذاها با سیر

خوشمزه ترین غذاها با سیر

خواندني ها | ۲۶ اردیبهشت۱۳۹۶ | 8135 بازدید | نظرات

آنهایی که طعم سیر، به‌ویژه تازه آن را دوست دارند تأیید می‌کنند که همه غذاهای خوشمزه حتما سیر دارند! حتی غذاهایی که غذا نیستند! همین که گوجه و سیر و پیازداغ فراوان را با هم قاطی کنید برای درست کردن یک غذای خوشمزه بیش از نیمی از راه را رفته‌اید و حالا می‌توانید به بقیه آن فکر کنید. حالا که سیر تازه، با ساقه و برگ، بین نوبرانه‌های بهار نشسته و از سر تواضع، قیمتش هم ربطی به بقیه نوبرانه‌ها ندارد، چند تا غذا و خوراک با برگ سیر تازه را امتحان کنید.

ساده، سریع، خوشمزه

گیلانی‌ها نه‌تنها در همه غذاها از سیر استفاده می‌کنند؛ بلکه با خود سیر هم غذا درست می‌کنند؛ مثل سیربیج، سیرابیج، سیرویج یا سیرواویج. البته همه اینها اسم یک غذاست که اگر دست خارجی‌ها به‌ آن برسد، آن را به «املت برگ‌سیر» تغییر می‌دهند.

برای این غذای فوق سریع، برگ سیر را خرد ‌کرده و با نمک و زردچوبه سرخ کنید. فقط یادتان باشد که حجم برگ‌های سیر بعد از سرخ شدن کم می‌شود. بعد تخم‌مرغ‌ها را در ظرف دیگری بشکنید و هم بزنید و بریزید روی برگ‌های سیر سرخ شده تا تخم‌مرغ ببندد؛ ساده، سریع و خوشمزه. دانشمندها هنوز کشف نکرده‌اند که چطور برگ سیر و تخم‌مرغ در پنج دقیقه اینقدر خوشمزه می‌شود. این املت را معمولا با نان و ماست می‌خورند.

سلام به سیر، به ماست با سیر!

سیر تازه را با ماست امتحان کنید. اگر نمی‌توانید فکری به حال بوی بوته‌های ترد و تازه سیر کنید، ساقه و برگ سیر را با ماست و خیار مخلوط کنید و بگذارید یک شب بماند. فردا بزنید به بدن که حسابی روشن می‌شوید!

خاویار ماهی غیرخاویار!

اگر دوست دارید اشپل ماهی؛ یعنی همان خاویار ماهی‌های غیرخاویار! بخورید و طعمش را دوست ندارید، ترکیب برگ سیر و اشپل تازه را امتحان کنید که کوکوی خوبی می‌شود. اشپل را با چنگال خرد کرده، برگ سبز سیر تازه را خرد کنید و با نمک، فلفل، زردچوبه، تخم‌مرغ و کمی زعفران هم بزنید‌. مثل کوکو درون ماهیتابه سرخ کنید.

دمپختک سیر و ماش

برگ سیر و برنج هم ترکیبی است که مزه‌اش فراتر از این همه سادگی است. دمپختک سیر و ماش را با سیر سبز امتحان کنید.

چی لازم داریم؟

برنج: یک و نیم پیمانه/ گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم/ سیر تازه: نیم کیلو پاک کرده/ ماش: نصف پیمانه/ سبزی معطر خرد شده (شوید، ترخون، مرزه): نصف پیمانه، هویج: دو عدد متوسط/ روغن، نمک، فلفل و زردچوبه

چطوری درست کنیم؟

ماش را با دو لیوان آب بپزید و مراقب باشید که له نشود. گوشت را با پیاز و زردچوبه و کمی فلفل تفت دهید و کمی آب بریزید تا بپزد. سیرها را به اندازه بند انگشت خرد کنید و در روغن تفت دهید. چند دقیقه بعد هویج‌های خرد شده را هم اضافه کنید. ماش پخته شده را به این مواد بیفزایید. بعد از زردچوبه و نمک و فلفل، گوشت پخته شده و سبزی‌های معطر را هم اضافه کنید. حالا برنج را که از قبل خیس کرده‌اید به مواد بیفزایید. اندازه آب برنج به نوع آن و انتظار شما از دمپختک نرم و شفته یا اصطلاحا زنده بستگی دارد. در قابلمه را نیمه باز بگذارید و شعله اجاق را روی متوسط قرار دهید تا آب برنج تمام شود. بعد برنج را وسط قابلمه شکل کوه یا کله‌قند کنید و دمکنی را بگذارید.

سیر قلیه

بعضی‌ها می‌گویند سیرقلیه، بعضی‌ها هم می‌گویند سیر خورش. البته می‌توانید صدایش نکنید و فقط از طعم سیر تازه در آن لذت ببرید.
photo خوشمزه ترین غذاها با سیر
چی لازم داریم؟

برگ سیر تازه: سه عدد/ تخم مرغ: سه عدد/ لپه: یک فنجان/ مرغ یا گوشت اردک: نصف یا یک عدد کوچک/ نمک و فلفل و زردچوبه.

چطوری درست کنیم؟

مرغ را با کمی سیر و نمک، و لپه‌ها را جدا با پیاز، فلفل و زردچوبه تفت دهید و هر دو را مخلوط کنید تا بپزند. برگ‌های سیر را به اندازه بند انگشت خرد و با کمی زردچوبه سرخ ‌ و به این ترکیب اضافه کنید. وقتی آب غذا کم شد تخم‌مرغ‌ها را می‌شکنیم.

تا سیر تازه هست…

سیر تازه با ساقه و برگ عمر زیادی ندارد و تا زمانی که در بازار هست قدرش را بدانید. مثلا املت گوجه فرنگی را با سیر تازه امتحان کنید و سالاد شیرازی و سس مایونز برای سالاد را با ساقه‌های سیر. فقط این روزها سبزی پلو و کوکو طعم آشنای همیشگی‌شان را دارند، ‌آن هم به لطف ساقه‌های سیر.‌ آش دوغ و‌ آش ماست را هم با ساقه‌های سبز سیر امتحان کنید تا بدانید در همه سال از چه نعمتی محرومید!

میزانسن با بوی سیر!

بوی بد سیر خودش نمی‌تواند فضای مجازی را پر کند  اما اگر در کنار نامی قرار بگیرد که مردم او را می‌شناسند و ماجرایش در برنامه پربیننده تلویزیون رخ داده باشد، چرا! شوخی مهران مدیری با سحر ذکریا وقتی مهمان برنامه طنز دورهمی بود چند وقتی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی دست به‌دست شد. وقتی مدیری خاطره‌ای از روزهای همکاری با سحر ذکریا در مجموعه تلویزیونی پاورچین و بوی سیر تعریف کرد: «سر پاورچین ساندویچ می‌خریدن، با یه ظرفی اینقدر سیر (این اندازه را با بازوهای حلقه شده نشان می‌دهد)، اینو می‌ریختن و دیگه ساندویچ معلوم نبود. بعد فکر کن قرار بود با هم بازی کنیم. بعد از یه مدتی من دیدم اصلا از پنج متری جلوتر نمی‌شه بری.
بعد میزانسن‌ها رو طوری می‌دادم که مثلا ایشون ته سالن پشت میز ناهارخوری چیزی خرد ‌می‌کرد، من اون سر آشپزخونه ظرف می‌شستم، این جوری با هم حرف می‌زدیم. اگه یه بار دیگه به پاورچین دقت کنید این فاصله‌ها‌رو در هر سکانس می‌بینید. بعد بچه‌ها کم کم اومدن پیش من. گفتن می‌شه میزانسن‌های ما‌رو هم درست کنی؟ برای همین در اکثر قسمت‌های وسط به آخر پاورچین، خانم ذکریا یه سر سالن‌ هستن، کل گروه اون‌ور!»
سحر ذکریا در یکی از برنامه‌های اینترنتی که مجری‌ها و مصاحبه‌کننده‌هایش یک طورهایی آتش بیار معرکه‌اند، خیال همه را راحت کرد که نه این شوخی و نه حواشی آن در فضای مجازی به او برنخورده: «آقای مدیری وقتی می‌خوان یه چیزی‌رو تعریف کنه، آنقدر بهش آب و تاب می‌ده که خیلی بیشتر از آن چیزی که باید باشه می‌شه. اتفاقا رستوران یا جایی اگر برم می‌پرسند سیر بریزم؟ که بهشون می‌گم نه! این مربوط به گذشته‌ست و شوخی بوده و اینقدر شدید که آقای مدیری گفتن نبوده.»

مطالب پربازدید

امروز پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۹

نظرات