پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > خطرات خوردن لبنیات پرچرب

خطرات خوردن لبنیات پرچرب

خواندني ها | ۲۶ شهریور۱۳۹۷ | 54 بازدید | نظرات

چربی شیر گاو به‌طور میانگین ۳ تا ۴ درصد است و لذا هر محصول لبنی دارای مقادیر چربی بیشتر از آن پرچرب تلقی می‌شود، اما لبنیات کم‌چرب کمتر از ۲درصد چربی دارد. به‌رغم ارزش تغذیه‌ای زیاد شیر و لبنیات، مصرف بی‌رویه انواع پرچرب آنها نه تنها زمینه‌ساز چاقی و بیماری‌های قلبی – عروقی است، بلکه ممکن است موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان شده و سبب بدخیم شدن تومورهای خوش خیم پروستات می‌‌شود.
photo خطرات خوردن لبنیات پرچرب

در ایران سرطان پروستات شایعترین سرطان در بین مردان است. طی ۲۰ سال اخیر شیوع سرطان پروستات در کشور ۲ تا ۳ برابر بیشتر شده که چاقی و کم تحرکی علل شاخص آن هستند.

دلایل متعددی برای نقش مصرف لبنیات پرچرب در افزایش احتمال بروز سرطان پروستات در مردان عنوان شده است. مقادیر بیش از حد کلسیم موجب مهار کلسی تریول در بدن میشود؛ کلسی تریول یکی از متابولیتهای ویتامین D است که مانع تکثیر غیرعادی سلولها شده و لذا مهار کلسی تریول خطر سرطان را به همراه دارد. بنابراین اگرچه کلسیم موجود در لبنیات موجب پیشگیری از سرطان روده میشود اما مقادیر زیاد آن سبب سرطان پروستات میگردد. وجود فاکتور رشد شبه انسولین در شیر ممکن است موجب تکثیر بیرویه سلولی شود. هورمون استروژن داخل شیر و متابولیتهای اسیدهای چرب احتمال سرطان زایی را بهدنبال دارند.

بنابراین گرچه لبنیات پرچرب پرطرفدارتر از انواع کم چرب آن است، اما باید از مصرف بی رویه لبنیات پرچرب بویژه توسط مردان بالای ۴۰ سال پرهیز شود.

مقدار متعادل مصرف روزانه لبنیات به عواملی نظیر جنس، سن، وزن، تحرک بدنی، جیره غذایی، ژنتیک و… وابسته است، اما قدر مسلم اینکه مقدار لبنیات پرچرب مصرفی روزانه هر فرد باید به مراتب کمتر از مقدار لبنیات کمچرب مصرفی باشد.


مطالب پربازدید

امروز سه شنبه ۱ آبان ۱۳۹۷

نظرات