پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > انشا درباره انواع حلوای ایرانی

انشا درباره انواع حلوای ایرانی

خواندني ها | ۱۸ اسفند۱۳۹۶ | 467 بازدید | نظرات

ایرانیان در فصول سرد سال خوراک هایی می خوردند که سرشتی گرم داشتند و نیروزا بودند تا بتوانند سرمای زمستان را به قوّت بدن از سر بگذرانند. انواع حلوا که در سراسر ایران هنوز پخته می شوند، شیرینی ها و خوردنی های پرنیرو و خاصیتی هستند که نقشی بیش از تنقلات عادی در سفره ایرانی به خصوص در زمستان ها داشته اند.

هر ناحیه و اقلیمی هرکدام حلواهای رنگارنگی داشته و دارند که از مواد اولیه طبیعی همان ناحیه می ساخته و این حلواها نقشی مهم در تغذیه ایفا می کرده اند. از میان این حلواها، حلوای پشمک و حلوای ارده و حلوای شکری یزد، سوهان قم (که نوعی حلوای برشته شده است)، حلوای زعفرانی کاشان، حلوای خرمای کرمان و رنگینک شیرازی را می توان یاد کرد. ترحلوا و کاچی از دیگر انواع حلوا هستند که سخت مشهور و متداولند. پخت حلواها معمولا از یک قاعده عمومی پیروی می کرده است؛ سرخ کردن آرد یا نشاسته در روغن حیوانی و مخلوط کردن آن با میوه یا طعم دهنده های دیگر و شربت غلیظ شکر و بعد از آن ادامه دادن پخت تا آن جا که حلوا اصطلاحا به روغن بیفتند.

انواع حلوا در میان همسایگان شرقی و غربی و جنوبی ما هم رواج دارد. ترک ها، افغان ها و عرب ها حلواهای بی نظیر و خوش طعمی دارند. از میان حلواهای آنان، حلوای عمانی سخت مشهور است و در همه کشورهای عربی خورنده فراوان دارد. بهترین حلواهای عمانی را می توان از عطر روغن حیوانی و کندر شناخت. نوعی از همین حلوای عمانی در ایران از صداها سال پیش رایج است که البته طعم و رنگ ایرانی گرفته و نشانی از اصل خود ندارد. روش پختن حلوای مسقطی از عمان به ایران آمده و بنا بر ذوق ایرانی شکلی دیگر گرفته است.

از انواع حلواهای قدیمی ایرانی که طبخ آن ها ترک شده می توان این ها را یاد کرد: حلوای گل سرخ، حلوای زردک، حلوای گل زد، حلوای گل به، حلوای پسته و حلوای نشاسته. برای آن که طعم حلوای قدیمی را در این هوای زمستانی بچشید و به دوستان هم بچشانید، از روی دستوری قدیمی- کتاب جامع الصنایع- این حلوا را بپزید.

photo انشا درباره انواع حلوای ایرانی

 


مطالب پربازدید

امروز چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

نظرات