پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > سلامت > اموزش کامل غذاهای مخصوص نوزاد و پوره ها

اموزش کامل غذاهای مخصوص نوزاد و پوره ها

سلامت | ۵ آذر۱۳۹۴ | 40288 بازدید | نظرات

photo اموزش کامل غذاهای مخصوص نوزاد و پوره ها

حتما شما هم نمیدانید برای نوزاد ۶ ماهه ی خود چه خوارکی هایی آماده کنید و هرچه نوزاد بزرگ تر می شود نیاز به تنوع غذایی بیشتری دارد. این در حالی است که نوزاد نمیتواند از تمامی مواد غذایی استفاد کند و در این بین باید و نبایدهای زیادی وجود دارد… در این پست اموزش فرنی ، حریر بادام ، انواع سوپ ، انواع پوره و غذاهای متنوع برای شما قرار داده شده است.
پوره موز با سیب:
مواد لازم:

سیب

۱ عدد

موز رسیده

۱ عدد
طرز تهیه:

برای درست کردن پوره موز با سس سیب؛ پوست سیب را بگیرید. سیب را برش داده و هسته های آن را خارج کنید. سپس آن را خرد کنید.
سیراب های خرد شده را در یک ظرف بریزید و روی حرارت کم بگذارید. مقدار کمی آب روی آن بریزید و اجازه دهید جوش بیاید.
بعد از نرم شدن سیب ها، آنها را داخل میکسر بریزید تا خوب له شوند. البته این کار را با استفاده از گوشت کوب نیز می توانید انجام دهید. سس سیب باید به صورت یک دست و نرم دربیاید.
پوست موز را بگیرید و آن را با استفاده از چنگال در کاسه‌ای له کنید. حدود ۲۰ ثانیه آن را در مایکروویو بگذارید تا موز کامل نرم شود.
پوره میوه ای را می توانید با کمی جوانه گندم خرد شده مخلوط کنید.

نکته: دقت داشته باشید این پوره باید نرم و یک دست باشد و هیچ تکه بزرگی در آن نباشد تا نوزاد به راحتی آن را بخورد.

___________________________________

پوره مرغ:

غذایی سالم، آسان و خوشمزه که با ترکیب مرغ و برگه زردآلو با سبزیجات آماده می‌شود و برای کودک نوپای شما کاملا مناسب است.

ترکیب مرغ با هویج و زردآلو خشک باعث می‌شود طعم لذیذی برای بچه‌ها داشته باشد. ما اینجا از ران مرغ استفاده می‌کنیم، چون نرم‌تر است و در مقایسه با سینه مرغ آب بیش‌تری دارد. از طرفی گوشت تیره مرغ دو برابر گوشت سفید آن آهن دارد. این دستور غذا برای کودکان ۶ تا ۹ ماهه است تا پروتئین، آهن، سلنیوم، روی، بتا کاروتن و ویتامین آن‌ها تامین شود.

مواد لازم :

۲ عدد ران مرغ
یک قاشق غذا خوری روغن زیتون
½ پیمانه تره فرنگی ورقه ورقه شده
۱ پیمانه سیب‌زمینی پوست کنده و خرد شده
۱ پیمانه هویج پوست‌کنده و خردشده
⅓ پیمانه زردآلوی خشک شده
⅔ پیمانه پوره گوجه فرنگی
یک پیمانه آب مرغ

طرز تهیه :

گوشت ران مرغ را از پوست، چربی و استخوان جدا کنید. حدود ۱۱۰ گرم گوشت ران مرغ کافی است. گوشت را خرد کنید.
روغن را در ماهی تابه حرارت دهید و تره فرنگی یا پیازچه را حدود ۴ دقیقه تفت دهید تا نرم شود. مرغ را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه تا زمانی که تکه های مرغ سفید شوند تفت دهید. هویج خردشده را اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید. زردآلو خشک، پوره گوجه فرنگی، و آب مرغ را هم اضافه کنید و بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه جوش بخورند.

در مخلوط کن به شکل پوره در آورید.

—————————————————————-
سوپ سبزیجات و لوبیا:

از ۹ ماهگی می توانید حبوبات را نیز به سوپ کودک (سوپ نوزاد) اضافه کنید، البته بهتر است قبل از استفاده آن ها را خیس کنید و در صورت تمایل پوستشان را جدا کنید.
مواد لازم

یک کدوی حلوایی (بخارپز کنید یا بجوشانید تا کاملاً نرم شود)
یک هویج (بخارپز کنید یا بجوشانید تا کاملاً نرم شود)
½ فنجان لوبیای قرمز پخته شده
½ فنجان سینه مرغ کاملاً پخته شده
۱ فنجان عصاره مرغ یا سبزیجات (برای رقیق‌تر کردن سوپ)

دستور العمل

محتویات زیر را داخلِ مخلوط کن بریزید و در مخلوط کن را ببندید.

سوپ نوزاد را آنقدر مخلوط کرده بزنید تا به شکل پوره در بیایند و به نرمی موردِ نظر دست پیدا کنند.

__________________________________
پوره کدو حلوایی

پوره کدو حلوایی غذایی سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و … است و می‌تواند جز وعده‌های اصلی نوزاد شما باشد.

______________________________________
پوره کدو سبز، گوجه و ریحان:این غذای خوش‌طعم و عطر، باب میل نوزادتان است و مواد سالمِ این غذا مناسب با نیازهای رشد نوزادان انتخاب شده است.

این غذای خوش طعم و عطر، باب میلِ نوزادتان است و مواد سالمِ این غذا مناسب با نیازهایِ رشد نوزادان انتخاب شده است.

پوره کدو سبز، گوجه، آووکادو، و ریحان برای نوزادان ۱۰ ماهه و بالای ۱۰ ماه مناسب است.

مواد لازم:

½ یک کدو سبزِ متوسط، که در قطعاتِ ۰٫۵ سانتیمتری خرد شده است

½ یک آووکادو، ورقه ورقه شده

۱ قاشقِ غذاخوری، ریحانِ تازه خرد شده

دستورالعمل:

کدو و گوجه فرنگی را به مدتِ ۱۰ دقیقه بخارپز کنید.
سپس آووکادو و ریحان را بیافزایید و به مدت ۳۰ ثانیه در مخلوط کن به هم بزنید تا پوره شوند.
در صورتِ دلخواه می توانید مقداری آب، شیرِ خودتان و یا شیرِ خشک، به پوره اضافه کنید تا به غلظت مطلوب، دست پیدا کنید.

___________________________________________
پوره سیب و عدس:

عدس به عنوانِ پنجمین غذایِ سالمِ طبیعت شناخته شده و مملو از پروتئین، کلسیم و آهن است. دستور زیر برایِ کودکانِ بالایِ ۷ یا ۸ ماهه مناسب است.

مواد لازم:

½ فنجان عدس

½۲  فنجان آب

یک قاشق غذا خوری روغن زیتون

۳ تا ۴ قاشق غذا خوری پیازِ خرد شده

یک سیب کوچک که هسته هایش در آورده و خرد شده است

یک قاشق چایخوری پودر زیره سبز

½ قاشق چایخوری دارچین

دستورالعمل:

آب را داخلِ قابلمه بریزید و عدس را به آن بیافزایید. آب را به جوش بیاورید.
سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا عدس‌ها به خوبی پخته و نرم شوند (پخته شدن عدس‌ها معمولاً ۲۵ دقیقه تا ۳۵ دقیقه طول می‌کشد).
در حالی که عدس‌ها در حال پختن هستند روغنِ زیتون را در ماهیتابه‌ای حرارت داده و پیازها را درون آن بریزید و تفت دهید تا نرم شوند.
سپس سیب خرد شده را نیز به پیاز افزوده و ادویه ها را نیز اضافه کنید و با هم، هم بزنید. این کار را برایِ چند دقیقه ادامه دهید تا ورقه‌هایِ سیب نرم شوند.
سپس مخلوطِ سیب و پیاز را به ظرفِ عدس اضافه کرده و اجازه بدهید ۵ دقیقهٔ دیگر با هم بپزند.
سپس اجازه دهید غذا خنک شود.
سپس مخلوط را در مخلوط کن ریخته و بزنید تا نرم شود.

باقیمانده این غذا را می توانید در فریزر ذخیره و یا برایِ ۴۸ ساعت در یخچال نگه دارید.

___________________________________________
پوره سیب زمینی، هویج و ذرت:

مواد لازم:

یک سیب زمینی متوسط، پوست گرفته شده و خرد شده در ابعادِ ۰٫۵ سانتیمتری

½ یک هویجِ متوسط، پوست گرفته شده و خرد شده در ابعادِ ۰٫۵ سانتیمتری

½ فنجان دانهٔ ذرت فریز شده

½ قاشق چایخوری پیازچه

½ فنجان ماستِ ساده

دستورالعمل:

سیب زمینی هویج و ذرت را برایِ ۱۵ دقیقه بخارپز کنید تا نرم شوند (در صورتی که از دستگاه بخارپز استفاده نمی‌کنید، ممکن است به زمان بیشتری برایِ پخته شدن نیاز داشته باشید).
سپس پیازچه را به آن اضافه کرده و در مخلوط کن بزنید تا بافتی نرم و پوره مانند پیدا کند.

سپس پوره را خارج کرده و با ماست مخلوط کنید تا به غلظت مطلوب برسد.

________________________________________________

طرز تهیه سوپ برای کودک

ابتدا مرغ را به همراه برنج و هویج خرد شده و نخود سبز را می گذاریم بپزد سپس با حرارت کم وقتی نیم پز شد…

طرز تهیه سوپ برای کودک شش ماهه,طرز تهیه سوپ برای کودک,طرز تهیه سوپ برای کودکان,[categoriy]

طرز تهیه سوپ برای کودک شش ماهه,طرز تهیه سوپ برای کودک,طرز تهیه سوپ برای کودکان,طرز تهیه سوپ برای کودک هفت ماهه,طرز تهیه سوپ برای کودکان ۶ ماهه,طرز تهیه سوپ برای کودک ۹ ماهه,طرز تهیه سوپ برای کودک ۷ ماهه,طرز تهیه سوپ برای کودک یک ساله,طرز تهیه سوپ برای کودک ۸ ماهه,طرز تهیه سوپ برای کودک ۷ ماه,غذای کودک

مواد لازم برای آشپزی آکا

برای آشپزی آکا

ران مرغ ۱عدد

برنج ۲ قاشق سوپخوری

هویج ۱عدد

نخود سبز ۲ قاشق

سیب زمینی ۱ عدد کوچک

گوجه فرنگی ۱ عدد کوچک

جعفری خرد شده ۱ قاشق

نمک مقداری
طرز تهیه :
ابتدا مرغ را به همراه برنج و هویج خرد شده و نخود سبز را می گذاریم بپزد سپس با حرارت کم وقتی نیم پز شد سیب زمینی خرد شده و جعفری را به آن اضافه کرده می گذاریم تا کاملاً سوپ ما جا بیفتد و آماده خوردن شود.

________________________________

سوپ پایه:

مواد لازم :

هویج

۱ عدد

سیب زمینی

۱ عدد

آب

۵/۰ لیتر

آرد برنج

۳ قاشق مربا خوری

روغن زیتون

۱ قاشق مربا خوری

طرز تهیه :

یک عدد هویج و یک عدد سیب زمینی را به صورت قطعات کوچکی خرد کرده و درون قابلمه بریزید. حدود ۰/۵ لیتر آب داخل آن اضافه کنید و در آن را بسته و بگذارید با حرارت ملایم تقریباً یک ساعت بپزد. زمانی که مواد داخل قابلمه پخته شده و آب باقیمانده دردرون آن حدود یک استکان شد، شعله اجاق را خاموش کنید. آب غذا را جدا کرده و مواد داخل قابلمه را کاملاً له کنید و یا از صافی عبور دهید تا کاملاً نرم و یکنواخت شوند. ۲ قاشق از این پوره کرم مانند را به داخل آب غذا ( حدوداً ۱۵۰ سی سی )، اضافه کنید. ۳ قاشق نیز آرد برنج پخته شده و آماده را داخل آن بیفزایید. در صورت دسترسی به روغن زیتون مرغوب، یک قاشق مرباخوری از آن را داخل غذای کودک بریزید. با کمک قاشق غذا را کاملاً هم زده و بدون اضافه کردن نمک و یا شکر آن را به کودک بدهید.

– در صورتی که کودک دچار یبوست است، از دادن لعاب برنج و اضافه کردن هویج به سوپ او خودداری کنید.
______________________________________________

می توانید ۵ گرم کره بعد از ۸ ماهگی به آرد برنج قوام آمده اضافه کنید. این غذا برای کودکان در سن هفت ماهگی بسیار مناسب است …

فرنی,غذای کودک,فرنی کودک

فرنی,غذای کودک,فرنی کودک,فرنی آرد برنج,غذای ,طرز تهیه کوکوی کاهو , چند نوع پوره برای بچه ها,با روش تهیه‌ی تخم مرغ شکم پر, طرز تهیه ساندویچ چوبی مخصوص کودکان, طرز تهیه کوکوی کاهو مخصوص بچه های بد غذا, آشنایی با روش تهیه‌ی بیسکوییت یویویی , آشنایی با روش تهیه‌ی بیسکوییت یویویی , روش تهیه‌ی اسموتی موز , آشنایی با روش تهیه‌ی بیسکوییت یویویی پیتزای تخم مرغ برای کوچولوهای نابغه

مواد لازم برای آشپزی آکا
برای آشپزی آکا

▪ آرد برنج ۱۰ گرم معادل یک قاشق غذاخوری پر
▪ شکر ۴ گرم معادل ۱ قاشق مربا خوری
▪ شیر ۲۱۰ گرم معادل ۱ لیوان

طرز تهیه  :
ابتدا شیر ( جوشیده سرد) را با آرد برنج و شکر مخلوط کرده در حالی که شعله ملایم است بهم بزنید تا کم کم آرد برنج پخته شود و قوام بیاید معمولاٌ زمان جوش آمدن ۵ الی ۱۰ دقیقه است . حرارت ملایم برای قوام آمدن مناسب است . می توانید ۵ گرم کره بعد از ۸ ماهگی به آرد برنج قوام آمده اضافه کنید. این غذا برای کودکان در سن هفت ماهگی بسیار مناسب است .

_______________________________________
طرز تهیه حریر بادام: مواد لازم:
بادام: ۴ عدد
آرد برنج: ۱ ق مربا خوری
شیر پاستوریزه، یک استکان (حدود ۶۰ میلی لیتر)
روغن مایع: ۱ ق چای خوری (بهتر است روغن زیتون باشد)
شکر: ۱ ق چای خوری
آب: نصف استکان (حدود ۳۰ میلی لیتر)
طرز تهیه:
بادام ها را به مدت ۳-۴ ساعت در آب گرم خیسانده و سپس پوست بکنید. سپس آن ها را رنده کرده، به طوری که پودری کاملا یک دستی بدست آید.
شیر را در یک ظرف کوچک که بهتر است از جنس لعابی باشد ریخته و آرد برنج را در آن حل کرده و با پشت قاشق نرم کنید و ظرف را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
سپس آب و شکر را با سایر مواد مخلوط کرده و در حالی که آن را به طور مرتب به هم می زنید، به مدت حدود ۲۰ دقیقه بپزد تا قوامی مانند ماست پیدا کند.
در دو سه دقیقه آخر پخت، روغن زیتون را با سایر مواد مخلوط کنید.
اضافه کردن روغن باعث افزایش کالری غذا و در نتیجه کمک به رشد شیرخوار می شود. از آن جا که روغن نباید در معرض حرارت زیاد قرار گیرد توصیه می شود که در اواخر پخت به غذا اضافه شود.
با رعایت بهداشتی می توان قبل از مصرف، مقدار اضافی حریره را در ظرف در بسته تا دو روز در یخچال نگه داری کرد.
همانند فرنی، بهتر است حریره را به جای شیر پاستوریزه، با آب پخت و در پایان شیر مادر به آن اضافه کرد.

منبع: پیام سلام آی ار


مطالب پربازدید

امروز یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸

نظرات

  1. sadat گفت:

    سلام ممنونم از مطلب خوبتون، به دوستان پیشنهاد میکنم که مقاله زیر هم مطالعه کنند:
    https://ooma.ir/post/66733/view