پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > اموزش تمام غذاهایی که میتوانید با قزل الا بپزید

اموزش تمام غذاهایی که میتوانید با قزل الا بپزید

خواندني ها | ۱۲ دی۱۳۹۴ | 4805 بازدید | نظرات

غذاهای زیاد و خوشمزه ای میتوانید با ماهی قزل آلا درست کنید با طعم ها و شکلهای مختلف …برای خانواده و مهمانان خود غذاهای متنوع درست کنید….
شگفت‌زده از طعم عالی ماهی کبابی داخل نمک، روز تعطیل را بدون عذاب وجدان غذاهای پرکالری سپری کنید.

مناسب برای :۲ نفر

زمان آماده سازی : کمتر از ۱ ساعت

شگفت‌زده از طعم عالی ماهی کبابی داخل نمک، روز تعطیل را بدون عذاب وجدان غذاهای پرکالری سپری کنید.

با طبخ ماهی با این روش، به غذایی خوشمزه‌تر از آن که فکرش را بکنید می‌رسید.

درست کردن این ماهی کمتر از ۱ ساعت طول می‌کشد اما نحوه درست کردن آن بسیار هیجان برانگیز است.

مواد لازم:

نمک

۱ کیلوگرم

ماهی قزل آلا درسته

۲ عدد

برگ بو

۲ عدد

سفیده تخم‌مرغ

۲ عدد

رنده‌شده پوست لیموترش

۲ قاشق مرباخوری

رزماری تازه و خردشده

۲ قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

۱٫ ابتدا فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
۲٫ شکم ماهی‌ها را خالی کرده و تمیز بشوئید و خشک کنید.
۳٫ سفیده‌های تخم‌مرغ را خوب هم بزنید (حدود ۱ دقیقه)، سپس نمک را به آن اضافه کنید تا مخلوط شوند.
۴٫ پوست لیموی رنده شده و رزماری خرد شده را نیز با مخلوط نمک مخلوط کنید.
۵٫ مخلوط نمکی را به ۴ قسمت تقسیم کنید. ۲ قسمت را با فاصله کافی روی سینی فر قرار داده و به اندازه طول ماهی پخش کنید.
۶٫ هر ماهی را روی یک کفه نمکی قرار داده کنار آن یک برگ بو قرار داده و روی ماهی‌ها را با دو بخش نمک باقی‌مانده بپوشانید طوری‌که چیزی از نمک باقی نماند.
۷٫ می‌توانید به‌جای اینکه رنده پوست لیمو را با نمک مخلوط کنید، لیمو را به صورت ورقه‌های نازک بریده و روی ماهی قرار دهید.
۸٫ از قسمت سر و دم ماهی نمک را خوب فشار دهید تا منفذی باقی نماند.
۹٫ سینی را داخل فر قرار داده و ماهی‌ها را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه گریل کنید.
۱۰٫ سپس ماهی‌ها را از فر خارج کرده و در بشقاب سرو قرار دهید.
۱۱٫ در زمان خوردن با چاقو و چنگال پوشش نمکی را شکسته و ماهی خوشمزه و لذیذ را نوش جان کنید.

___________________________________________________

مینی ساندویچ ماهی و خیار

۱

۲

۳

۴

۵

.
۰ نفر

این ساندویچ ماهی به‌خاطر سبزیجاتی که در آن به‌کار رفته دارای مزه و طعم متفاوتی است.

مناسب برای :۸ نفر

زمان آماده سازی : کمتر از ۱ ساعت

این ساندویچ خوش‌مزه به‌عنوان یک میان‌وعده سبک بسیار مناسب است.

مواد لازم:

ماهی قزل آلا

۶۰۰ گرم

برگ ریحان

⅓ پیمانه

سس مایونز

۱ پیمانه

لیموترش

۱ عدد

خیار

۴ عدد

موسیر

۱ عدد کوچک

فلفل فرمز

یک عدد

ساقه کرفس

۲ عدد

نان تست

۱۲ عدد

کره

مقدار لازم

طرز تهیه:

۱- ابتدا ماهی‌ها را بپزید، پاک کرده و کنار بگذارید. کره را روی یک طرف از نان های تست بمالید (می‌توان کره آب شده را نیز روی آن‌ها اسپری کرد).

۲- از یک خرد کن یا چاقوی تیز استفاده کنید، خیارها را پوست کنده و اطراف خیار را باریک باریک به درازا به گونه‌ای برش بزنید که وسط آن (مغز خیار) جدا شود. مغز خیار را که جدا کرده‌اید کنار بگذارید. یک سبد را روی کاسه‌ای گذاشته و قطعه‌های بریده شده خیار را با ۱ قاشق غذاخوری نمک طعم‌دار کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه در نمک بماند. سپس آن‌ها را شسته و با حوله یا کاغذ مخصوص خشک کنید.

۳- ریحان‌های با برگ‌های ظریف‌تر و رنگ روشن‌تر تازه‌تر هستند؛ آن‌ها را انتخاب کنید. فلفل قرمز را از یک سمت به درازا برش زده و دانه‌های درون آن‌را بیرون بی‌آورید. ساقه‌های ظریف کرفس را انتخاب کنید، ساقه های وسط معمولا مناسب‌تر هستند. برگ‌های ریحان که با دقت شسته‌اید، موسیر، نصف فلفل قرمز و ساقه‌های کرفس را کاملا ریز خرد کنید. پوست لیمو ترش را رنده کرده و همراه آب لیمو با کرفس، برگ ریحان، فلفل قرمز، موسیر، ماهی و سس مایونز مخلوط کنید.

۴- شش نان تست که کره مالیده‌اید را گذاشته و برش‌های باریک خیار را روی آن‌ها بگذارید سپس مخلوطی که آماده کرده‌اید روی هر کدام از نان‌ها مقدار دل‌خواه بریزید. روی آن‌را با ۶ نان دیگر بپوشانید. اطراف نان‌ها که قهوه‌ای رنگ است بهتر است بریده شوند.

۵- اکنون هر ساندویچ را به چهار قسمت برش بزنید تا ۲۴ مینی ساندویچ داشته باشید

_________________________________________________________________________

قزل آلای کبابی با طعم آویشن

۱

۲

۳

۴

۵

.
۱ نفر

این‌بار قزل آلایتان را متفاوت از دفعات قبل در فضای باز و  همراه با بچه‌ها، با عطر آویشن میل کنید.

مناسب برای :۴ نفر

زمان آماده سازی : کمتر از ۱۵ دقیقه

این قزل آلاها با طعمی از آویشن و ترشی لیمو و با تزئینی ساده؛ مناسب دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه است.

قزل‎آلاها را درسته و بدون اینکه سرشان را جدا کنید، مزه‌دار کنید. اگر آویشن تازه در دسترس ندارید از ۲ قاشق چایخوری پودر آویشن خشک استفاده کنید.

مواد لازم:

قزل آلای درسته

۴ عدد

لیمو

۲ عدد

آویشن تازه

۱ دسته بزرگ

روغن زیتون

۸ قاشق چایخوری

نمک

۱ قاشق چایخوری

فلفل

به میزان لازم

طرز تهیه:

۱٫ ماهی‎های کامل را تمیز کنید و بشوئید.
۲٫ خارج و داخل ماهی‎‌ها را با ¼ قاشق چایخوری نمک و فلفل مزه‌دار کنید.
۳٫ یک لیمو را به صورت دایره دایره به ۸ قسمت ببرید.
۴٫ دو تکه لیمو و کمی آویشن را داخل هر ماهی قرار دهید.
۵٫ ماهی‎‌ها را با روغن زیتون چرب کنید و روی کباب‎پز هر طرف آن را حرارت دهید تا طلایی و سفت شود. (۴ دقیقه برای هر طرف ماهی)
۶٫ تابه مخصوص کباب‎پز را با روغن بپوشانید و گرم کنید.
۷٫ ماهی‎های طلایی رنگ را به بشقاب سرو منتقل کنید. ۱ قاشق روغن زیتون روی هر کدام از ماهی‎‌ها بریزید.
۸٫ لیموی باقی‎مانده را مثلثی ببرید و همراه آویشن کنار ماهی‌ها گذاشته و نوش جان کنید.

_________________________________________________________________

ماهی شکم پر

۱

۲

۳

۴

۵

.
۰ نفر

طعم دلپذیری از ماهی شکم پر با عطر ریحان و رازیانه، ایده ای جدید برای دوست داران غذاهای دریایی.

مناسب برای :۲ نفر

زمان آماده سازی : کمتر از ۱ ساعت

در این دستور، طرز پخت ماهی سیبس (Sebas) شکم پر آموزش داده شده است. می‎توانید به جای این ماهی از انواع دیگر ماهی مثل قزل‌آلا استفاده نمایید. اگر تشخیص ماهی تازه برای‌تان دشوار است،‌ این مطلب را از دست ندهید.

در صورت عدم دسترسی به رازیانه تازه ‌می‌توانید آن را حذف کنید و فقط از تخم رازیانه استفاده کنید؛ طعم غذای شما همچنان عالی باقی می ماند.

ارزش غذایی در هر وعده: ۸۷۵ کیلوکالری؛ ۴۸٫۹ گرم کربوهیدرات؛ ۱۳٫۸ گرم قند؛ ۳۶٫۵ گرم چربی؛ ۵٫۴ گرم چربی اشباع شده ؛ ۶۶٫۳ گرم پروتئین.

مواد لازم:

ماهی قزل آلا

۲ عدد

سس گوجه فرنگی

۲۰۰ گرم

کره

۳۵ گرم

روغن زیتون

۵۰ میلی‌لیتر

کیپر

۲۰ عدد

سیب زمینی کوچک

۱۰ عدد

سیر

۲ حبه

لیمو ترش

۱ عدد

ریحان

۷ ساقه

جعفری

۵ ساقه

شوید

۵ ساقه

رازیانه

۱ عدد

دانه رازیانه

۱ قاشق چای‎خوری

طرز تهیه:

۱٫ شکم ماهی را تمیز کنید اما سر و دم آن را نزنید.
۲٫ فر را با درجه ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید. رازیانه تازه و سیر را جداگانه ریز خرد کنید.
۳٫ دانه‌های رازیانه را به آرامی بکوبید.
۴٫ یک تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن زیتون و نیمی از کره را در آن بریزید. زمانی که روغن و کره گرم شدند، رازیانه و دانه‌های رازیانه را به آن اضافه نموده و به مدت ۵ دقیقه آ‌نها را تفت دهید.
۵٫ سیر را اضافه کرده، همه مواد را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا طلایی شود. این مخلوط را کناری قرار دهید تا خنک شوند.
۶٫ یک ظرف را روی حرارت زیاد قرار دهید و سیب زمینی‌ها را به مدت ۵ دقیقه حرارت دهید تا نیم پز شوند. سپس آنها را آب بکشید و کناری قرار دهید.
۷٫ برگهای دو ساقه از ریحان را نگه دارید و باقی را با برگ شوید، جعفری و نعنا خرد کنید و در کاسه‌ای بریزید و با بقیه کره به خوبی مخلوط نمایید.
۸٫ از تمیز بودن بیرون و داخل ماهی‌ها مطمئن شوید و آنها را با دستمال حوله‌ای خشک نموده و با چاقو یک سمت ماهی‌ها را ۳ برش افقی تا استخوان بزنید. سبزیجات مخلوط شده با کره را داخل برش‌ها قرار دهید.
۹٫ لیموترش را برش‌های نازک بزنید و داخل شکم هر ماهی، ۲ برش لیموترش و مخلوط رازیانه را قرار دهید.
۱۰٫ سس گوجه فرنگی را به این روش درست کنید و در آخر بقیه ریحان را ریز خرد کرده، به آن اضافه کنید.
۱۱٫ هر یک از ماهی‌ها را با نیمی از کیپر و سس گوجه را در فویل قرار دهید و آن را ببندید. فویل را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید و پس از گذشت این زمان ماهی و مواد دیگر را از فویل بیرون آورید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه صبر کنید و بعد غذا را سرو نمایید.
۱۲٫ سیب زمینی های نیم پز شده را نیز با پوست کنار فویل ها داخل فر قرار دهید تا همزمان با پخت ماهی کبابی شوند. البته می توانید سیب‌زمینی‌ها را همراه ماهی و مخلفاتش نیز داخل فویل بپیچید و در فر قرار دهید.

__________________________________________________________________

سوپ ماهی زعفرانی

۱

۲

۳

۴

۵

.
۰ نفر

پیش‌غذایی مناسب مهمانی‌های رسمی شما که با آب پرتقال، زعفران و شوید طعم و رنگ متفاوتی به ضیافت شما می‌دهد.

مناسب برای :۶ نفر

زمان آماده سازی : بیش از ۱ ساعت

بوی خوب زعفران در سوپ ماهی با عطر پرتقال و طعم شوید شما را غرق لذت می‌کند. این سوپ را می‌‎توان با ماهی قزل آلا یا سالمون درست کرد.

برای پختن این سوپ لذیذ بیش از یک‌ساعت زمان لازم است.

در این غذا از گوجه‎های کشیده (Roma) استفاده می‌‎شود که شما می‌‎توانید از گوجه‎فرنگی‎های سفت و خوش‎رنگ به جای روما استفاده کنید.

برای تهیه هر پیمانه عصاره ماهی، یک عدد  قرص عصاره ماهی را در یک پیمانه آب جوش حل کنید. فراموش نکنید وقتی از عصاره‎‌ها استفاده می‌‎کنیم در میزان اضافه کردن نمک دقت کنیم؛ عصاره‌ها شورمزه هستند.

این سوپ به ازای هر پرس حاوی ۲۵ گرم پروتئین، ۳٫۵ گرم فیبر رژیمی. ۵۰ گرم، ۱۴ گرم چربی کل، ۳۱۱ کیلوکالری انرژی، چربی اشباع شده ۳٫۵ گرم و ۲۲ گرم کربوهیدرات کل؛ می‌باشد.

مواد لازم:

قزل آلا یا فیله‌های سالمون

۵۰۰ گرم

گوجه فرنگی

۷۰۰ گرم

عصاره ماهی

۵ پیمانه

آب پرتقال

½ ۲ پیمانه

سیر

۳ حبه

تره فرنگی

۲ عدد

آب جوش

¼ پیمانه

برنج

¼ پیمانه

روغن زیتون

¼ پیمانه

شوید

½ ۲ قاشق سوپخوری

زعفران آسیاب شده

۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

۱٫ زعفران را در یک لیوان با آب جوش مخلوط کرده و در آن را می‌بندیم سپس به مدت ۱ ساعت روی بخار کتری قرار داده تا زعفران دم کشیده و کاملا رنگ بیندازد.
۲٫ قسمت‌های روشن تره فرنگی را خرد کنید( مقطع دایره‌ای شکل). روغن زیتون بکر را در تابه دیواره‌بلند یا قابلمه روی حرارت کم گرم کنید. تره‌فرنگی خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا تره فرنگی‌ها نرم شوند.
۳٫ سیر را ریز خرد کرده و به تره‌فرنگی‌ها اضافه کنید تا به مدت ۲ دقیقه تفت بخورد.
۴٫ عصاره ماهی، آب پرتقال تازه، مخلوط زعفران و برنج را اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. وقتی جوش آمد، حرارت را کمی کم کنید. در ظرف را بگذارید تا ۲۵ دقیقه بپزد و برنج نرم شود.
۵٫ گوجه فرنگی فیله شده و خرد شده  را به تابه اضافه کنید.
۶٫ نمک و فلفل را اضافه کنید.
۷٫  فیله قزل آلا یا سالمون را به قطعه‎های ۲ سانتیمتری ببرید و به مخلوط اضافه کنید، به مدت ۳-۲ دقیقه بپزید تا ماهی‎‌ها هم پخته شوند.
۸٫ شوید تازه را خرد کنید و به غذا اضافه کنید.
۹٫ برای سرو سوپ ماهی از نان برشته شده استفاده کنید.

___________________________________

ساندویچ ماهی کبابی

۱

۲

۳

۴

۵

.
۰ نفر

این ساندویچ خوشمزه را آماده کنید و ببینید چه‌طور بچه‌ها عاشق این غذا می‌شوند.

مناسب برای :۴ نفر

زمان آماده سازی : کمتر از ۱ ساعت

این ساندویچ خوشمزه را آماده کنید و ببینید چه‌طور بچه‌ها عاشق این غذا می‌شوند.

این‌بار ماهی را به شیوه‌ای جدید و آسان درست کنید.

مواد لازم:

فیله قزل آلا

۴ تکه (۱۱۰ گرم)

نان

۴ عدد

شاهی

نیم دسته

شکر قهوه ای

۳ قاشق سوپ خوری

سس سویا

½ قاشق چایخوری

نمک و فلفل

به میزان دلخواه

روغن زیتون

۱ قاشق سوپ خوری

خردل

۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
۱٫ خردل و شکر را در کاسه‌ای کوچک با هم ترکیب و با یک و نیم قاشق سوپ خوری آب بهم می‌زنیم.
۲٫ سس سویا را با ۱ قاشق چای‌خوری روغن به ظرف خود اضافه و کنار می‌گذاریم. کباب پز زغالی و یا تابه سرخ کن را گرم می‌کنیم تا کاملا داغ شود.
۳٫ ماهی را با باقی‌مانده روغن چرب کنید (با قلم مو)، بعد نمک و فلفل را اضافه و هر طرف را تقریبا ۵ دقیقه کباب می‌کنیم تا قهوه‌ای رنگ شود.
۴٫ نان را گرم کرده درون بشقاب می‌گذاریم و روی آن برگ شاهی و فیله‌های قزل آلا را قرار می‌دهیم و در پایان سس سویا را روی مخلفات غذا می‌ریزیم و بلافاصله سرو می‌کنیم.

__________________________________________________

قزل آلای کبابی با طعم لیمو

۱

۲

۳

۴

۵

.
۱ نفر

غذایی دریایی با طعم لیمو و سبیار خوشمزه که در مهمانی‎ها جزء غذاهای پرطرفدار و سالم به حساب می‎آید.

مناسب برای :۲ نفر

زمان آماده سازی : حداکثر ۳۰ دقیقه

قزل آلا به روش کبابی تا ۱۵ دقیقه پخته می‎شود. بنابراین غذایی سریع و آسان است که می‎توانید در مهمانی‎ها سرو کنید.

قزل آلا غذایی مقوی به حساب می‎آید که برای تامین مواد معدنی اعضای خانواده باید در رژیم غذایی گنجانده شود.

مواد لازم:

قزل‎آلا

۶۰۰ گرم(۲ عدد)

برگ جعفری تازه

۲ دسته بزرگ

لیمو ترش

۲ عدد

کره

به مقدار لازم

پودر تازه فلفل سیاه

به مقدار لازم

نمک دریایی

به مقدار لازم

روغن زیتون

به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱٫ قزل‎آلای درسته را پاک کنید و پولک‎ها را بگیرید. دم و سر قزل‌آلا را باقی بگذارید تا در نهایت شکل زیبایی داشته باشد. سپس هر سمت قزل‌آلا را با یک چاقوی تیز ۵ تا ۱۰ برش بزنید( هر برش ۰٫۵ سانتیمتر) تا ماهی روی حرارت کاملا مغر پخت شده و درون آن آب جمع نشود و گوشت آن حالت کبابی به خود بگیرد.
۲٫ اگر قزل آلا را روی آتش درست می‌کنید، دما را به بالاترین حد ممکن برسانید و اگر می‌خواهید ماههیه ررا داخل فر گریل کنید فر را روی بالاترین درجه بگذارید تا گرم شود.
۳٫ تمام سطح ماهی را با روغن زیتون  پوشانیده و نمک و فلفل بزنید تا مزه‌دار شود.
۴٫ شکم ماهی‌ها را با جعفری خرد شده و یک عدد لیمو ترش حلقه‌شده پر کنید.
۵٫  پوست یکی از لیموها را  گرفته و برش دهید.
۶٫ برش‎های لیمو را بر روی سینی فر قرار دهید و قزل‌آلاها را روی آن قرار دهید. پوست لیمو ترش‎ها را بر روی ماهی بگذارید.
۷٫ کره را به صورت تکه تکه بر روی ماهی‌ها گذاشته و آن‌ها را داخل فر یا روی کباب‌پز قرار دهید. هر طرف را حدود ۶ دقیقه حرارت دهید تا جایی که ترد و طلایی شود سپس برگردانده و سمت دیگر را کباب کنید.
۸٫ آب لیمویِ کبابی را با فشار بر روی ماهی ریخته و سرو کنید.


همچنین بخوانید:

امروز سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶

نظرات