پیام سلام مجله آموزشی سرگرمی سینمایی > خواندني ها > آشنایی و آموزش چاشنی های غذاهای هندی

آشنایی و آموزش چاشنی های غذاهای هندی

خواندني ها | ۱۷ بهمن۱۳۹۴ | 1945 بازدید | نظرات

photo آشنایی و آموزش چاشنی های غذاهای هندی

چاشنی نعنا و گشنیز (چاشنی سبز):این چاشنی از بهترین‌ تکمیل کننده‌های مزه برای انواع مختلف کتلت و سمبوسه می‌باشد که به شما حس طراوت و تازگی می‌دهد.

این چاشنی از بهترین‌ تکمیل کننده‌های مزه برای انواع مختلف کتلت و سمبوسه می‌باشد که به شما حس طراوت و تازگی می‌دهد.

مناسب برای :۶ نفر

زمان آماده سازی : کمتر از ۱۵ دقیقه

چاشنی‌ها از طعم دهنده‌های اصلی درتمام بخشهای هندوستان هستند که از سبزیجات تازه، گیاهان دارویی و ادویه جات تشکیل شده‌اند. این چاشنی که به چاشنی سبز معروف است از چاشنی‌های بسیار عالی و سالم برای ساندویچ‌ها می‌باشد.

مواد لازم:

نعنا تازه

۱ دسته حدود ۱۰۰ گرم

گشنیز تازه

۱ دسته حدود ۱۰۰ گرم

سیر

۵ حبه

زنجفیل

۱ قاشق چایخوری

شکر

۱ قاشق چایخوری

پودر فلفل چیلی

¼ قاشق چایخوری

نمک

½ قاشق چایخوری

آب‌لیموی تازه

۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ابتدا ریشه‌ها و ساقه‌های ضخیم نعنا و گشنیز را جدا کنید.
پوست سیر را بگیرید.
مواد لازم را خوب بشوئید.
تمام مواد را در غذا ساز ریخته و کاملا له کنید.
در ‌‌نهایت با میزان دلخواه نمک و فلفل مزه‌دار کنید.
می‌توانید به این چاشنی کمی پودر زیره نیز اضافه کنید.
این چاشنی در ظرف دربسته تمیز به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است.

________________________________________________

خمیر کاری قرمز تایلندی:

خمیر کاری قرمز تایلندی, چاشنی که بهتر است در خانه برای تهیه کاری‌های معروف هندی و تایلندی درست کنیم.

مناسب برای :

زمان آماده سازی : حداکثر ۳۰ دقیقه

درست کردن این چاشنی بسیار آسان است. بعد از امتحان کردن این دستور، دیگر از خمیرهای آماده استفاده نخواهید کرد. برای تهیه چاشنی کاری نیازی به پختن آن نیست و تنها زمانی که  بخواهید از خمیر کاری استفاده کنید ۱ دقیقه آن را روی اجاق گاز خواهید پخت.

خمیر کاری قرمز طعم هر نوع کاری تایلندی و هندی را عالی می‎کند؛ از جمله مرغ کاری، کاری غذاهای دریایی، کاری بیف، کاری‎های گیاه‎خواران و کاری ماهی. می‎توانید یک قاشق از این خمیر را برای طعم دادن به سوپ تایلندی، نودل و یا دیگر غذاها استفاده کنید. زمان آماده سازی و پخت خمیر کاری ۲۰ دقیقه است. بنابراین شما کمتر از نیم ساعت چاشنی خوشمزه برای غذایتان خواهید داشت.
قبل سرو، همیشه مزه کاری را امتحان کنید. اگر به حد کافی نمک یا مزه ندارد، سس ماهی یا نمک بیشتری به آن اضافه کنید. اگر خیلی نمک دارد، مقداری آب لیمو به آن اضافه نمایید. اگر خیلی ترش بود، مقدار خیلی کمی شکر بیافزایید. اگر خیلی تند است، مقداری شیر نارگیل به کاری خود اضافه کنید. اگر بیش از حد شیر نارگیل به آن اضافه کرده اید، مقدار کمی ماست، خامه ترش یا خامه معمولی اضافه کنید.
در ترکیب این غذا از علف لیمو (lemongrass) استفاده شده است. این گیاه که دارای خواص دارویی مفیدی است طعمی مانند لیمو دارد. از ۶۰، ۷۰ سال پیش در نواحی گرمسیری دنیا، مانند هندوستان و چین در قسمت‎های وسیعی از آفریقا و آمریکای جنوبی کشت این گیاه رواج یافته است؛ در حال حاضر در شمال ایران نیز این گیاه کشت می‎شود تا از خواص خوراکی، دارویی، آرایشی و بهداشتی آن استفاده شود.
اگر به ۱ ساقه تازه علف لیمو دسترسی ندارید از رنده پوست لیمو استفاده کنید.
شما ممکن است سس کاری را به خمیر کاری ترجیح دهید. پس می‎توانید بیشتر از شیره نارگیل استفاده کنید.
مواد لازم:

پیازچه

۱ عدد

سیر

۴ حبه

جوز هندی

۱ قاشق غذاخوری

فلفل قرمز

۱ یا ۲ عدد

کچاپ گوجه فرنگی

۲ قاشق سوپخوری

رنده پوست لیمو

۳ قاشق سوپخوری

زیره

۱ قاشق چایخوری

سس سویا

۲ قاشق سوپخوری

شیر نارگیل غلیظ

۳ قاشق سوپخوری

آب لیمو

۲ قاشق سوپخوری

شکر

۱ قاشق چایخوری

تخم‌گشنیز آسیاب‌شده

¾ قاشق غذاخوری

پودر چیلی

به مقدار دلخواه‎تان

پودر دارچین

¼ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

به جای پیازچه خرد شده می‎توانید از ¼ پیمانه پیاز قرمز خرد شده استفاده کنید. به جای جوز هندی می‎توانید از زنجفیل هم استفاده کنید. به جای کچاب گوجه‎فرنگی از پوره گوجه فرنگی هم می‎توانید استفاده کنید. اگر مایل به استفاده از فلفل قرمز نیستید می‎توانید از ½ تا ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز یا ۲ تا ۳ قاشق چایخوری سس چیلی استفاده کنید.
گشنیز و زیره را آسیاب کنید. آب لیموی تازه را بگیرید.
همه مواد لازم را در مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید تا خمیر کاری قرمز تایلندی آماده شود.
اگر خمیرتان خیلی غلیظ است، مقدار شیر نارگیل را بیشتر کنید تا به مخلوط شدن مواد کمک کند. دقت کنید که مزه آن در این مرحله خیلی قوی است، اما وقتی مواد لازم کاری خود را با شیر نارگیل باقی‎مانده به آن اضافه کردید، مزه آن ملایم‎تر خواهد شد. وقتی این چاشنی پخته شود، رنگ چیلی قرمز بیرون می‎آید و قرمزتر می‎شود.
اگر سس کاری را به خمیر کاری ترجیح می‎دهید، شیر نارگیل باقی‎مانده را اضافه کرده و سریع آن را هم بزنید.
برای درست کردن کاری از خمیر به دست آمده برای ۱ دقیقه خمیر را در مقدار کمی روغن سرخ کنید تا عطر آن بلند شود. گوشت، توفو، گلوتن گندم یا سبزیجات را اضافه کنید. باقی شیر نارگیل را بیافزایید تا سس کاری درست شود (اگر می‎خواهید سس بیشتری داشته باشید، مقداری عصاره مرغ یا سبزیجات به مواد اضافه کنید). برخی از سبزیجاتی که خیلی خوب با کاری قرمز ترکیب می‎شوند شامل: گوجه‎فرنگی، بادنجان، کدو خیاری، نخود، گل کلم و اسفناج هستند.
اگر از lemongrass (علف لیمو) استفاده می‎کنید، قسمت‎های بدون استفاده (قسمت‎ بالایی ساقه) را در حین پخت به کاری اضافه کنید. این کار مزه بیشتری به آن می‎دهد. اگر دوست داشته باشید می‎توانید از چوب دارچین و ۲-۳ برگ لیمو یا برگ بو هم استفاده کنید.
قبل از سرو یک مشت گشنیز و ریحان تازه روی آن بپاشید.

______________________________________

چاشنی ترش و شیرین انبه‎ای در کنار هر غذایی آن‌را خاص و دل‌پذیر می‎کند و خوش سلیقه بودن میزبان را بیشتر نشان می‎دهد.

چاشنی ترش و شیرین انبه‎ای در کنار هر غذایی آن را خاص و دلپذیر می‎کند و خوش سلیقه بودن میزبان را بیشتر نشان می‎دهد.

مناسب برای :۱۲ نفر

زمان آماده سازی : کمتر از ۱ ساعت

طرز درست کردن چاشنی انبه

Chutney به چاشنی گفته می‎شود که نه ترشی است و نه مربا، طعم ترش و شیرین آن هر دهانی را آب می‎اندازد. چاشنی‎های ترش و شیرین بیشتر هندی هستند. این چاشنی‎ها بیشتر با میوه و سبزیجات درست می‎شوند و در کنار هر غذایی (مثل برگر بوقلمون با ذرت)  قابل سرو است و طعم جالبی را بوجود می‌آورد.
مدت زمان آماده کردن چاشنی انبه حداکثر ۱ ساعت است. با مقدار مواد این دستور ۴ پیمانه چاشنی انبه خواهیم داشت. از کشمش معمولی یا طلایی، هر کدام که دوست دارید استفاده کنید.
مواد لازم:

انبه

۸۰۰ گرم

آب آناناس

۲۵۰ گرم

سرکه

۱۲۰ گرم

پیاز قرمز

½۲ پیمانه

فلفل دلمه‎ای قرمز

۱ پیمانه

فندق

½ پیمانه

شکر قهوه‎ای

½ پیمانه

کشمش

½ پیمانه

زنجفیل

¼ پیمانه

روغن مایع

۳ قاشق غذاخوری

پودر کاری

½۱ قاشق غذاخوری

فلفل چیلی

۱ قاشق غذاخوری

نمک

به مقدار لازم

طرز تهیه:

توجه داشته باشید انبه‎ها کمی نرم باشند. آنها را ریز کنید.
پیاز قرمزها را خرد کنید تا ½۲ پیمانه شوند و فلفل دلمه‎ای را ریز کنید.
در یک تابه روغن را با شعله کم گرم کنید. فلفل چیلی را می ریزیم. توجه کنید که فلفل‎ نسوزد فقط آغشته به روغن و تفت داده شود. (کمتر از ۱ دقیقه کافی است.)
پیازها را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم طلایی شود. زنجفیل و فلفل دلمه‎ای را اضافه کنید و برای ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید.
بعد از آن انبه‎های حسابی ریز شده را اضافه کنید و برای ۱ دقیقه تفت دهید. و ظرف را کنار بگذارید.
در ظرف جداگانه‎ای آب آناناس را با سرکه، شکر و پودر کاری مخلوط کنید. مخلوط انبه را نیز به آن اضافه کنید.
در دمای کم آن را برای ۳۰ دقیقه بجوشانید.
نمک و فلفل را بعد از ۳۰ دقیقه به مخلوط آبکی اضافه کنید.
دانه‎های فندق و کشمش را به آن اضافه کنید تا چاشنی انبه آماده شود. طرز درست کردن چاشنی انبه را که بدانیم می توانیم غذاها را با آن تکمیل کنیم.


مطالب پربازدید

امروز جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۹

نظرات